Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 9 May 2012

DAX - ED ?


10' egy Cimballi féle trendfordulós divergencia, a jobb láb majdnem eléri a 38-at, de látszik, hogy rövid távon működött, ebből még nem lehet szerintem sok mindenre következtetni, csak arra, hogy valamilyen formában emelkedés következik


Twer itt gondol hsz-t:


Ami számomra kérdés, hogy mi van előtte?

22 comments:

  1. Tetszik ez az ED verzió is...majd eldől merre hogyan.

    Flat verzió:MAJ09_DAX_M30

    ReplyDelete
  2. :o) igen néztem már :o)

    Felfelé energiával teli hullám indult, ami vagy egyes, vagy A, az ED miatt lehet ilyen egy első hullám hisz nagy elmozdulást hoz, egyébként A-ra tippelném, de mindegy, mert egy impulse egy irányban nem állhat, kell neki egy testvér, ami vagy 3. vagy C lesz

    ReplyDelete
    Replies
    1. off:

      habosítás megy? :)

      Delete
    2. nézted a gépet? van extra habosító fejem is hozzá, az edényt és a tej hőmérsékletével majd még játszom

      Delete
  3. TWER: így már értem mit látsz, de HSZ X/B ill 4-es hullámban lehet (nagyon-nagyon-nagyon-nagyon ritkán 2-esben),akkor az ábrádon ez melyik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hát brikka folyamatosan a 4. hulláról beszélünk és reggel írtam is, hogy már elég el húzódó 4. akár ciklus szintű ,4-es is lehet ami a 2007-es csúcsok fölé viheti.

      TWER

      Delete
    2. Kiegészítés olvasni kell AD elemzéseit és akkor már képbe került volna, hogy az alt.4. hullámról beszélek a hsz. kapcsán erre mondtam már napok óta, hogy ez az utso kapaszkodó, hogy 4. hullámba vagyunk innen talán továbbiakba AD hétfői elemzése az irány adó.

      TWER

      Delete
    3. Én is negyedik hullámról beszélek, idestova már egy hónapja. Előtte nem foglalkoztam a DAX-al.
      De nem tudom úgy beszámozni ezt a mozgást (ez előzményt), hogy itt egy ilyen exp. háromszög legyen, amiből felfelé tör ki. Vagy ha te be tudod, akkor légyszi rakd fel...vagy küld át.

      Köszönöm.

      Delete
    4. Ha már exp. hsz, én maximum azt tudom elképzelni, hogy most fel (e) hullám...de kb. ennyi.

      Delete
  4. Én úgy tudom, hogy pont háromszögek esetében 1-2-3-4-5 stb. számozásokat nem nagyon lehet alkalmazni mert itt az 1-es is bele mehet a 4.-be stb, ami meg is történt. Na majd meg látom mi lesz meg mondom őszintén TA alapon lefele vártam 6200 vagy az alá de még lehet az lesz a jó. Majd a piac el dönti.

    TWER

    ReplyDelete
    Replies
    1. TWER, ez így van, csak hullámosan nem látom át a rajzod. Nem kötözködni akarok, végül is arról is szól ez a blog, hogy egymástól tanuljunk.

      Csináltam egy exp. hsz verziót, de ez sem az igazi, mert szerintem nem jó a belső szerkezete. MAJ09_DAX_h4_exp_triangle

      Nem értem, milyen 1-2-3-4-5?

      Delete
    2. Ha maradok ennél a verziómnál és még kalkulálok egy e hullámot mint ahogy az ábrádon van akkor max. 6950 a cél ár lehet ki szúr 7000-ig bár ott legyünk, ha el is megy akkor jön a kérdés, hogy az egy 1. hullám vagy 2-es.
      Én nem haragszom nincs okom én is sokat tanulok itt és a kis tf. eket csak arra használom, hogy feltudjak venni több napos vagy hetes pozit ezért én órás alatt nem is vagyok otthon a tf-ekbe.
      Most látom AD ED-je is ilyen ennek igen kicsi a cél értéke 6520 körül van.

      TWER

      Delete
    3. Értem.

      Amúgy szerintem nem valószínű, hogy ez exp. triangle, amit felraktam jó lesz. Csak max. így tudom ezt a mintát elképzelni.

      No mind1, holnap okosabbak leszünk ;)

      Delete
  5. Szerintem ott nem egy hsz van, miért gondolom:

    1) hsz b v. 4. hullámban állhat, illetve kombinációban az utolsó x
    2) a hsz meredeksége túl nagy
    3) a hszt megelőző hullám 3 hullámból áll, azaz a fenti felsorolásból csak a lehet, de ha a, akkor flatnek kellene lennie a korrekciónak, azonban a hsz nem megy olyan korrekciós szintre vissza, hogy ezt az értelmezést elfogadjam.
    4) a hsz belső hullámai 3-3-3-3-3-as szerkezetűek és kivétel nélkül ZZ-ből állnak, az esetek legnagyobb részében van egy dZZ is köztük, itt több esetben inkább impulse-t számoznék
    5) a forgalom a hsz-ben általában folyamatosan csökken, itt nem tudom mi történik, azt hiszem ez nem egyértelmű
    6) az e pont után a hsz nem megy új min pontra, ma megtette
    7) MACD képe hszt mutat, szerintem itt nem

    A mozgás irányát nem zárom ki. A hagyományos TA szerint minden bizonnyal hsz lehet ott. Javaslatom, hogy a tanulás kezdeti fázisában, Cimballi úgy szokta mondani, hogy Elliottal való ismerkedés első évében (két évében) van néhány alakzat, amivel nem szabad számolni, mert félrevisz, ezek az exp variációk LD, ED, hsz, illetve a csonka hullámok, 2 év után belátom igaza van, mert olyan ritkák az alakzatok, hogy az RR jobban jön ki, ha inkább keresünk egy másik értelmezést.

    ReplyDelete
  6. látom Brikka te is törted a fejed és a belső szerkezet neked is problémád, lehet fel kell raknom számozás szerint a megoldást a kérdésre? :o)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egész délután :) Nem kis fejtörést okozott...le is maradtam a tételsorban.

      Amúgy élőben az általam követett termékek között nem láttam még exp. hsz-t. Bár mondjuk elég rookie vagyok. :)

      Ad, ránéznél erre az SPX-re - ha már csonkáról írsz :)
      MAJ08_SPX_H4

      Delete
    2. ránéztem, nem tetszik, nem a számozás, hanem az alakzat, passz

      Delete
    3. Ok, még flat-szerűségen gondolkodtam. Lehet tényleg kár törni a fejemet az amcsikon, amikor a DAX-on tisztább a helyzet.

      Delete
  7. nézd meg, beszámoztam, a trendszintek jelölése nem oké, de szerintem érthető, hogy a lefelé jövő c hullám belső 3. hullámát is számozni lehet, mert szépen látszik. A 4. hullámok belső szerkezetét meg kellene nézni, nem biztos, hogy ez a jó, biztos van ott exp flat, de ez csak egy gyors számozás volt, forgalom, fibo, stb-t nem néztem.

    Ha igazam van, holnap a dax réssel nyithat felfelé, de ha nem teszi meg, akkor is előfordulhat egy erős emelekdés

    ReplyDelete