Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 10 April 2012

Bux

Rossz érzés van ma egész nap bennem, ez akkor szokott jelentkezni, ha az elemzésemet nem igazolja vissza a piac. Nem állt össze a teljes kép, valami nem stimt. Ha amerika egy flat c 3. hullámját csinálja, mi meg egy LD-t, akkor amerika már régen emelkedik, amikor nekünk még esni kell, Ezen felül naposon túlságosan mélyre jutott az A hullám. Írtam korábban, hogy az LD nagyon sokszor keverhető az 1-2-1-2 szituációval, ha megnyúlás van első hullámban. Napos ábrát nézve, ennek növekvő esélyét látom. De mi van akkor, hogy alakul a számozás. Íme egy alternatíva.

Bux napos chart:




Ennek a megközelítésnek az előnye, hogy az amerikai mélypontot (SP flat korrekció c hullámának végét) nagyjából azonos időben érjük el, azaz a fordulat, a hangulat változása közel azonos időben történik, nem megyünk egymással szemben. Nem esünk ki a korrekciós trendcsatornából és a piac ma még hihetetlennek tűnő emelkedést hozhat akár a fent jelzett két zóna valamelyikébe. (Figyelem : Az esésnek még nincs vége!)

Ez lehet az oka, hogy az OTP ma elérte a korábban felrajzolt célzónát, (számozást ne nézzétek!) ami a következő állomásként vártam.

OTP órás chart:



MOL hetes ábra:


35 comments:

  1. Frici mi a 3/4 hullámot akartuk meg lovagolni, ezt én tudtam, itt a gondom, hogy följebb vártam 18 ponttal keskenyebb lett, tehát a múlt csütörtökön 6832-ig ment ebből a következtetés ilyen kis hullámokat nem szabad szörfölni talán ma elindul északnak egy 4. hullám ami talán 2-3 nap alatt el jut 6850 fölé.

    TWER

    ReplyDelete
  2. BUXnál továbbra is tartom a 18300-400-at, hatinél a 19000 környékét majd onnan 17500.

    TWER

    ReplyDelete
  3. Üdv AD

    Mind a három shartnál óráson ott az ék(BUX, MOL, OTP) ebböl ki ugrás lesz északnak ahogy már jeleztem tegnap is, csak a kérdésem, hogy utána fordulunk-e délnek. Hozzá téve az esés tipikus tavaly márciusa emlékeztet, akkor is nagyot szakadtak a külföldi piacok a BUX alig eset, amikor elkezdtek emelkedni a BUX is lőtte magát északnak.

    TWER

    ReplyDelete
  4. Üdv Twer!

    Nyitás után veszek egy kis DAXTL31-et, tegnap zárás előtt is már vettem.

    imi-boy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Látod most ez jó be szálló, nagyobb hullámokat kell itt szörfölni, mert itt az al hullámok nem biztos pontos célt érnek lásd. 18 pont szvsz. 6850-ig el megy de szerintem most északnak egy 4. hullám megy majd benne van a 6900 is és onnan dél ismét 6500 környékére.


      TWER

      Delete
    2. Remélem igazad van.
      Ha nem akkor bukta, de sebaj, ebben az 1 hónapban többet tanultam mint az elmúlt fél évben. Csak maradjon pénzem mire eljutok a teljes megvilágosodásig :-)
      Ha a 6600 is elesik, akkor irány dél....
      Eddig DAX +0.5%, BUX +0.02% Hati +0,13%

      Off: Az a bajom ezekkel a certikkel hogy nem lehet a végtelenségig tartani őket, mert előbb vagy utóbb kiütik, és akkor bukta, vagyis csak bizonyos határokig lehet velük "kivárni". Hosszú távon tervezem átnyergelni valamelyik CDF-re. 2-3 hónapja majdnem átmentem a WorldSpreads-hoz. Milyen jól tettem hogy nem :-)
      ON

      Delete
  5. Ad:
    Nem bírtam magammal, és utána néztem a "hozzászólások idejének helyes megjelenítéséhez" Meg írtam is egy levelet a fejlesztőknek, amire persze válasz nem jött.
    A hibával nem vagyunk egyedül, szóval ez máshol is gond, hiába állítod be az általad megjeleníteni kívánt formátumot, a rendszer nem vesz róla tudomást. :-(
    Előbb vagy utóbb kijavítják

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Frici!

      Köszi!

      Mi is futottunk már egy két kört, de egyszerűen a google nem vesz rólunk tudomást, indult egy kezdeményezés is, de nem sok sikerrel járt, lefordítva a szolgáltató le s... a felhasználók igényeit.

      ad

      Delete
  6. DAXTL31 VÉTEL MOST 5622-ÖN

    ReplyDelete
  7. Sziasztok !

    BUX hatiban szerintem 18.889-ről lefele egy ABC szerkezet megy (eddig), lefele nekem ez alapján korlátos a dolog. Kérdés, ha az ABC befejeződik itt mondjuk 18.500-18.600 között valahol, megindulunk-e felfelé (magyarán egy ED-ből az ucsó lefele ABC volt-e).

    ReplyDelete
  8. Aki a jelzet zónába vett tehát 5622-ön DAXTL31-ET meg van a 200 pont nyeresége.
    70-100db ez a min. kereskedési kvóta meg van a napi kesse.

    TWER

    ReplyDelete
  9. üdv AD

    Elnézést, hogy be irkálom a vételeket, de ha gondolod nem írom, most textelek egy saját fejlesztésű rövid távú 1-2 órás kereskedési rendszert engedélyed kérem, hogy beírhassam hangsúlyozom senkit nem szólítok fel vételre vagy eladásra csupán arra vagyok én is kíváncsi mennyire lesz hatékony.( ezért pl. hatinál a rendszer 18602-nél vételi jelet adott.)

    TWER

    ReplyDelete
    Replies
    1. szia Twer!

      Nem engem kérdeztél, de én kíváncsi vagyok a meglátásaidra, örülök, hogy beirod. Több szem többet lát elven. :-)

      Delete
    2. Ez nem meglátás egy kereskedési rendszer, most van időm és át akarok térni a napon belüli kereskedésre és fejlesztgetem.

      TWER

      Delete
    3. Szia Twer!

      Az nem probléma, ha beírod a várakozásaidat, tedd meg, esetleg írd meg, hogy mit miért gondolsz!

      Szerintem az nem jó megoldás, ha online kereskedési ötleteket írsz be, mert sokan nem értik/érthetik az okot és még akkor is poziban fognak ülni, amikor már rég ki kellett volna szállni. Írd be utólag a kötést, amikor már nem lehet követni, esetleg rossz pozit felvenni. Hidd el pont akkor fognak nagy tétellel beugrani, amikor a sorozatos jó döntéseid után elvesztik a kontrollt, ráadásul a piac nem arra megy ilyenkor, amikor várod, ebben az esetben pedig a mennyből mélyre zuhansz. Nincs tökéletes 100%-osan működő szisztéma, ezt meg kell érteni és ez az, amit a többség nem fogad el! Emlékezz, én sem írtam ki a blogra konkrét kereskedési ajánlatot, mégis, amikor nem találtam el a piacot, kaptam hideget-meleget, olyan dolgokért is, ami néha csak a tovagondolása volt a leírtaknak, vagy még az sem. Amikor valaki felvesz egy pozit, keresi az okokat, ami a döntését alátámasztja, amikor veszteséget ér el, akkor pedig a veszteség okát, azt a valakit, aki rajta kívül áll. Neked is jó, ha nem te leszel az.

      Delete
  10. Itt vagy BOY a rendszer ma jól működik első napja aki a jelzet zónába le kereskedte a hatit 15 kontival és a DXTL31-et 100db-al 30000 tehetett zsebre.

    TWER

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itt vagyok, mára kiszórtam mindent, el kell mennem. Gratulálok!

      boy

      Delete
  11. Twer, hogy látod egyenes az út min. 6850-ig (szerintem elmegy a fibókig kb 6900)? szép kis forduló lenne, ahogy megírtad... Még mindig várnék egy képet, ha meg tudod oldani kérlek tegyél be...
    Üdv., Forcag

    ReplyDelete
  12. üdv

    Ha nem voltam elég érthető a mai ajánlásom 9-12óra 15-ig vonatkozott tehát aki ma vett 6622-ön DAXTL31 ÉS 18602-ön hatit és eladta 12 után pár percel ha nem várt mostanáig 15 konti és 100db DAXTL31 annak a zsebbe nettó 30000ft.
    Forcag sajna ábrát nem tudok feltenni.

    TWER

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Charlie, akkor Nálad a legvalószínűbb, hogy innen (18.800) egy ABC indul lefele. Igaz ?

      Delete
    2. most 5perces alapjan nagyobb eselyt adnek hogy nem hsz hanem sima abc..

      Delete
  14. ..annyit hozza hogy az x lehet LD2...az Y pedig LD3 is...ezt a gorcs se mondja meg igy..es a majdani pattincs is lehet trefas mert ed es ld 2 es 4-es hullamok altalaban gyorsak es elesek..

    ReplyDelete
  15. mukodhet az elkepzeles akkor is ha nem hsz lesz es 18889 fole megy es sima abc-t csinal...lehet ra esely mert 2 sekely volt..akkor 2-3fibo 50-62-nek kellene megfogni 4-est...azert annak a kis resnek illene tartani...

    ReplyDelete
  16. hú, de nagy forgalom volt ma itt, sajnos napközben nem nagyon láttam. Este végigolvasom.
    Addig, szerintem egy kis c/2 jöhet lefelé, végár a korrekciónak széles értelemben vett 19.000 a hati esetében

    ReplyDelete
    Replies
    1. üdv AD

      Én is így gondolom, de a bux újabb mély pontot ütött, ettől függetlenül úgy látod megyünk még északnak? Most már nekem ez kezd egy kicsit neces lenni pedig még ma reggel is ragaszkodtam a hati 19000-es szint eléréséhez, kezdem meg kérdőjelezni.

      TWER

      Delete
    2. flat korrekciónak jó lehet, tipikus 4. hullám

      Delete
  17. bár a grafikon alapján még egy 200-300 pontos esés belefér az esésbe :o(

    ReplyDelete
  18. Én is pont most nézegetem az ábrákat, inkább lefele tűnik a holnap megint.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bux 17500-ra mutatna a következő fibo szint, ahonnan mehetne egy 400 pontos emelkedés

      Delete