Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 5 April 2012

Bux - péntektől

A szombaton feltett hosszabb bejegyzés értelmezései közül úgy tűnik választott a piac. Napos vonatkozásban a sokszor emlegetett A-B-W-X-A verzióban lehetünk, a korábban feltett napos ábrán látható piros értelmezés. 

Figyelem! Az esésnek korrektív a szerkezete, de ennek ellenére lehet lökéshullám, amennyiben egy nagy LD-ben vagyunk. az LD indulása a februári csúcstól történne. Ezt az értelmezést nem tekintem elsődlegesnek, ezért nem fejtem ki bővebbe, e szerint az értelmezés szerint nem lesz februári csúcsot meghaladó új csúcs!

Napos ábra alapján most egy Minor szintű B hullámnak kell következnie. Naposon annyi látható, hogy a célár környékét elérte a piac, azt nem lehet megmondani, hogy a mai mélypont egyben az alakzat mélypontja is, azaz, nem lehet ezen a tf-n megállapítani, hogy Minor A készen van e. 

Amennyiben elérte az aljat, akkor most indulhat egy Minor B hullám. B hullám lehetőségeinek száma korlátlan, gyakorlatilag lehet flat, ZZ, hsz és kombináció. Ugye ez nem sokat segít... Jelen helyzetben leginkább tippelni lehet az alakzat vonatkozásában és ez igaz a retrace szintre is. A magam részéről egy gyors emelkedésre tippelnék (ZZ), mert a korrekciós trendcsatornában kell maradnia a piacnak, az emelkedés mértékére az 50%-os retracere adnám a legnagyobb esélyt, DE ez tényleg csak tipp! A fejemben lévő elképzelés szerint a piac az esés 38,2%-át venné első körben vissza, de ezt majd meglátjuk az emelkedés folyamán, nem kizárható a hsz sem, de az időigényes alakzat. A legjobban egy éles, magas retrace szintet elérő emelkedésnek örülnék, ami akár 78,6%-ig visszamegy, de erre most kisebb esélyt adnék. A B hullám után újból lefelé menet következik, Minor C.

A napos ábrán jelölt kör nem célzóna, a korrekciós trendcsatorna alját és egyfajta idő mérésére szolgál. Ennek ellenére elképzelhető, hogy a piac oda ér és ott fordul.

Bux napos chart:

Nézzük az órás képet. 

Bux órás chart:

Bux órás chart (2):

Órás chart alapján én elfogadom a célárat, a célzónában landolt az index. Azt az ábra alapján nem tudom megmondani, hogy holnap esetleg egy Charlie által felvázolt verzióban üt e újabb aljat vagy sem. 
Mutatok egy számozást, ami a fenti verzióhoz párosítható kicsi tf-n. Ezt a várt mozgást véletlenül sem próbálnám meg lekereskedni, csak szemléltetés okán teszem fel. Nyilván a verzió  mai alj kivételével bukik. Ilyen kis tf elemzésére csak korlátosan alkalmas a bux a likviditása miatt(!)

Bux 5' chart:



Kérek mindenkit, ha valami nem érthető kérdezzen, ahogy eddig is megpróbálok mindenkinek válaszolni. Mindig többfajta értelmezés van, melyek közül a véleményem szerint legnagyobb eséllyel futó verziót teszem fel. A piac azonban dönthet máshogy is. Elliott rendszere véleményem szerint önmagában nem kereskedési rendszer, csak annak egy része, a piacra lépéshez nem elég pusztán az, ha elért egy célárat a piac, szükség van egy jelre, egy szignálra (trigger), ami megadja a belépési jelzést, emellett fontos a kockázatmenedzselés, fontos a stop szintek kirakása. Ezek elmaradása komoly veszteségeket okozhat. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy nem vagyok tévedhetetlen és a piac mindig két irányba mehet, fel kell készülni mindkettőre! 

8 comments:

  1. Szia Twer!

    Bocsánat, csak most reagálok, de gratula az előrejelzéseidhez, nagyon hozta a piac!

    ad

    ReplyDelete
    Replies
    1. Különben kösz, de nem tudom mihez gratulálsz, inkább fogad mély elismerésem ezekért az elemzéseidért nagyon hasznosak és most nagyon is érthetőek. Holnap lesz tőzsde vagy nem lesz?

      TWER

      Delete
  2. Szia!

    Ahhoz, hogy jó eltaláltad itt is, a daxnál is az esést, jó léptél ki be az ügyletekbe.

    Tényleg, valaki mintha írta volna, hogy zárva leszünk, upsz, akkor szép lesz a kedd :o))), lehet korán zártam...

    ReplyDelete
  3. Sziasztok!
    Már jeleztem hogy pénteken szinte mindenki zárva van, mi is- hétfőn USA nyitva

    ReplyDelete
  4. Sziasztok!

    Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

    ....lazítás, mert sűrű április előtt állunk még.... ;-)

    csabesz

    ReplyDelete
  5. Köszi a többiek nevében is!

    Nem is tudod még milyen kemény lesz :o))))

    ReplyDelete
  6. ______ @
    ______@ @
    _____@ @
    ___@______ @
    __@___("v")__@
    _@___=(-,-)=__@
    _@____(°)(°)___@
    _\@@@@@@@@@@@/
    ____\@@@@@@/___

    Kellemes húsvéti ünnepeket kivánok Nektek

    ReplyDelete