Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 1 March 2012

Bux - csütörtöktől

Tegnap este azért írtam, hogy nem teszek fel elemzést, mert ki akarok zárni egy lehetőséget. A lehetőség a magyar piac emelkedéséről szólt, rövid távon. Nem sikerült kizárni, sőt, még mindig belelátom a pakliba, hogy elérheti a jelzett célzónát az ábrán látható módon. [x]-ből induló [a] hullám rövid, gyors volt, [b] esetében a lassú, széles formáció a legelképzelhetőbb, jelen esetben ezt mutatja alt [b] verzió.

Bux órás chart:


Nagyobb időtávon bear vagyok, nem gondolom, hogy longolni kellene a piacot, inkább jó és biztos beszállásokat kell keresni, de figyelni a beszállási jelzésekre! (tehát az, hogy ne longold most a piacot, nem azt jelenti, hogy azonnal shortba kell ugrani! Nézzük mit mutat ma a piac, esélyes, hogy az usaban csak egy alacsonyabb szintű 4. hullám van, a végleges csúcsot még nem láttuk)

CET 10:40 a megjegyzésben említett és részemről figyelt nagy hsz


CET 13:45 változtattam, illetve beírtam a számozást, a (c) pont a kérdés, korábban eggyel előrébb raktam, de ez most jobbnak tűnik. Ha ez így van, még idő mire meglesz (e) pont is, hiszen akár (d)/b-ben lehetünk most...


CET 14:23 az elképzelés 15' tf-n


61 comments:

  1. Üdv AD

    Az irány nem egyértelmű a háromszögekkel kapcsolatba, legalább 4 van jelen, emelkedő szimetrikus háromszög, van csökkenő stb. trend váltó de melyik trendet váltja hisz nem volt csökkenés.
    Most is két esélyes, de a nemzetközi piacot nézve inkább dél.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Twer!

    A hsz-ek vonatkozásában a hagyományos TA 50-60% körüli találati arányt ér el, Elliott rendszere 100%-ot, amennyiben megvan a válasz a kérdésre, hogy milyen poziban van.

    Számomra a mostani helyzet nem tiszta, e fenti verzió egy lehetőség, ha a jelölés szerint hsz van b poziban, akkor a célzóna is tökéletesen illeszkedik a képbe. Hamarosan eldől él e a verzió, mert idő már kevés van ennek a jelölésnek a végéig.

    Él a fejemben más verzió is (több is), de majd nap közben folyamatában publikálom

    ReplyDelete
  3. Az MACD ZLR gyanús, a fenti jelölést támasztaná alá és szvsz a gyors emelkedést, mert már mindenki shortra áll be.

    ReplyDelete
  4. üdv DAXOS kollégák

    Figyeljétek a 6850-et most volt 10 percesen az első alkalom, hogy nem fügyült át rajta alulról textelgeti az RSI sem támogatja a felfele rakétát.

    TWER

    ReplyDelete
  5. üdv

    Eddigi fel fele mozgás korrektiv mint impulzus tehát az eddigi jelek nem egy fel fele menő C-re utalnak.

    TWER

    ReplyDelete
  6. Szia TWER,

    Most nem figyelem a BUXot, de Ad ábrája alapján úgy látom, hogy a célzóna felé egy [y] hullám is tarthat, annak pedig nem kell impulzívnak lennie, az alhullámok is lehetnek szerintem w-x-y is. Ha pedig tényleg háromszög lesz a közepén, az időigényes (lehet,hogy valamelyik alhullám maga is egy háromszög/kombináció...). Ha háromszög formálódik, azon mell kell jelennie.
    Aztán, hogy az lesz-e azt nem tudom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. egyetértek

      elképzelés, ez is, illetve az eggyel nagyobb hsz is, egyenlőre nem zárta ki a piac, de nyitásban súrolta a határait.

      Twer!

      Az ED nem impulzus, ha megnézed a belső szerkezetét inkább korrektív alakzatokból áll, maga a hsz korrektív alakzatokból áll össze

      Az ED ennek ellenére trendmozgató alakzat.

      Delete
  7. ad-el egyetertek,szerintem is van meg ter felfele a kekkel jelzett zonaig...otp sincs meg kesz es a mol is trukkos lehet,a korabbi abrak meg elnek...
    otp 15
    mol 60

    ReplyDelete
    Replies
    1. igen, és ha megnézed a tegnapi OTP-s ábrát, akkor a vége nagy eséllyel a csatorna tető lehet, ami szvsz kemény ellenállás

      Delete
  8. Ami még érdekes, hogy miért erőltettem a hsz-t.
    Itt nagy B pozíciójában állhat csak hsz, ha ott áll, akkor ez nem 2. hullám , csak valamilyen korrekció és egy lefelé kör után (c)ismét emelkedni fog, ha ezzel szemben nem hsz, hanem egy kombináció, akkor nagyobb eséllyel egy 2. hullámot csinál a piac, és Primary szinten visszatért az esés, azaz egy nagy 3. hullám kezdeti fázisában vagyunk (eltérően az USAtól, ahol a felfelé kör nagy eséllyel nincs még készen)

    ReplyDelete
  9. Bux ZLR-re érdemes figyelni a következő 2 órában

    ReplyDelete
  10. felraktam ebbe a bejegyzésbe a figyelt nagy hsz-t is

    ReplyDelete
  11. Sziasztok !

    BUX hati, kis tf - mai aljtól eddig egy 5 hullámos szerkezetnek tűnik felfele. Most vagyunk a 4. hullámában, hamarosan mehetünk 19.950 fölé.

    ReplyDelete
  12. igen, nekem is impulse-nak tűnik a felfelé kör

    ilyen tf-n gyakran nagyobb a megnyúlás és 3. és 5. hullámban is jelentkezik, ebben az esetben a célár a célzóna, míly meglepő :o)

    ezt azt jelenti, hogy a piac még nem zárta ki ezt a lehetőséget

    ReplyDelete
  13. üdv AD

    Egy ami zavar az amcsikkal kapcsolatba, most a komplett szerkezetre gondolsz, hogy nincs kész vagy a 3. hullámra. Különben a nagy ágyuk csak nov. tól számoljak az emelkedést és mi van a szept végétől indult emelkedéssel, mert ha azt nézem egy remek A-B-C hullám van amely talán kész is lehet.

    TWER

    ReplyDelete
    Replies
    1. amíg nincs egy jelentősebb korrekció, addig nem tudunk biztosat mondani, több verzió is van, a többség még vár egy felfelé kört egy negyedik hullám után, azt nem tudom megmondani, hogy kész e a 3. hullám felfelé, de nézve a piacokat, szerintem a tegnapi esés esélyes, hogy csak egy 4. hullám volt, azaz egy kör még kell a 3. elkészültéhez, szerintem ez az a verzió, ami sokakat meglepne
      (csak olvasok az USA vonatkozásában, nem elemzem)

      Delete
  14. Nem tudom, felmerül-e itt. Elképzelhetőnek tartom, hogy ha kész most ez a kis tf-es 5 hullám felfele ma délben, akkor ez egy "A" hullám lenne, mely egy 5 hullámos ED 5. hullámának "A"-ja lenne nagyobb képen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ezt rajzold meg, mert nem tudom elképzelni :o), mármint nem a verziót, hanem, hogy hogyan és hol..

      Delete
  15. közben, mintha buxban meglenne az 5. hullám kis tf-n (15')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon kevés 2 pont bull divergencia volt reggel a hatinél, lehet ezzel le is tudta?

      TWER

      Delete
  16. üdv Daxosok

    10 percesen a barish ellenállásról fordult az RSI.

    TWER

    ReplyDelete
  17. a hati azonban nem mutatja ezt(5 hullám, csak 3-t), maradnak a kérdőjelek

    ReplyDelete
  18. mol nem csinalta meg az altalam vart utolso hullamot le,nagy valoszinuseggel elkezdte a c hullamot fel annak is az 1/3-at fejezte be most..

    ReplyDelete
  19. Ad: Én azért óvatos vagyok (ahogy te is írtad a bejegyzésbe), mert nehogy egy kombináció legyen. Flat-Zigzag-Triangle...(Frost-Prechter 53.o)

    Bár lehet, hogy túl gondolom a dolgot. Nem fekszik nekem ez bux :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kis tf-n kevés az információ (bux sajátossága, nem olyan likvid, mint az USA piacai)

      A hsz nagyon gyanús, de legalább 3 verzióban tudom felrajzolni:o), remélem hamarosan kizár egyet, vagy kettőt a piac. Itt jön elő, hogy normál esetben ki lehetne zárni, de annyira nincs forgalom...

      ZLR-t figyelem, mert egy kis esés utáni nagy emelkedés tökéletesen hozza az egyik elképzelést.( alt [b] hsz)

      Delete
  20. ha molt jol gondolom es exp vagy running flatrol van szo B vagy 2-es pozicioban akkor egy impulziv c hullamot kezdett el es annak a befejezese jo indikator lesz a bux tetozesehez is...

    ReplyDelete
  21. Figyeljétek az MACD-t óráson, ZLR gyanú tovább erősödött!

    ReplyDelete
  22. Daxosok 10 percesen most fejeződik be a 4. hullám, hamarosan indul az 5 délnek a reggeli min. alá. Valószínű ott lesz a 4/1 vége.

    TWER

    ReplyDelete
  23. otp 5perc a haromszog kozelrol...
    otp 5

    ReplyDelete
  24. mikor jelent otp?...gondolom addig a felfele korrekcioval kesz kellene lenni mert nem lesz valami fenyes...de lehet nem jatszik be..

    ReplyDelete
  25. március 9.

    imi-boy

    ReplyDelete
    Replies
    1. kosz,akkor van ideje kinlodni

      Delete
    2. charlie nagyon erőltetnéd föl ezt az otp-ét de még mindig két esélyes.

      TWER

      Delete
    3. annyira elegem van ebből az otp 30pont fel-le témából!
      hati mehetne valamerre 3000 pontot, kell vennem autót a feleségemnek! :-)

      imi-boy

      Delete
  26. hsz, gyakran elmarad, vagy túllendül a határoló vonalakon, a reggel feltett ábrára érdemes figyelni, mert az esés nem kizárja, hanem egyenlőre erősíti a tovahaladó hsz-t (eddig)

    ReplyDelete
  27. tettem fel egy új ábrát ebbe a bejegyzésbe

    ReplyDelete
  28. Egy kép az általam délelőtt említett ED-ről BUX hatiban :

    BUX hati 60 perces ED

    ReplyDelete
    Replies
    1. így már értem, azért soroltam hátrább, mert nem lesz elég magasan a vége, akkor meg mi értelme volt a kombinációnak (igaz a hangulat megváltozhatott időközben)

      Delete
  29. a mi kis homokozónk, portfolió:

    "Februárban 99,8 milliárd forintot tett ki a magyar részvénypiac összesített határidős forgalma (BUX + egyedi részvények), ami a bázisidőszaki értéktől 59%-kal marad el. Ennél alacsonyabb forgalmat az év ezen időszakában 2004 januárja óta nem láthattunk. Mind az egyedi részvények, mind a BUX esetén meredeken csökkent a határidős forgalom a BÉT-en év/év alapon, az előbbinél 59, az utóbbinál pedig 58%-os visszaesés figyelhető meg. "

    ReplyDelete
  30. szép, holnap réssel nyitás lesz ebből...

    ReplyDelete
    Replies
    1. USA, mintha ZZ-t indított volna felfelé, ha este befejezi, esélyes nálunk reggel egy réssel nyitás az egyik még élő verzió szerint :o)

      Delete
    2. eddig hozza, b hullám egy hsz lehetett, most felfelé tartó lökéshullám megy, kérdés, hogy esetleg egy ED lesz-e, mert az elhúzódhat...

      Delete
    3. 1380, vagy 1386 környéke ideális célterület (csak stooq grafikonját néztem)

      Delete
    4. Sanszos, hogy az v. hullám el fog nyúlni időben, akár egy DZZ vagy hasonló formában. Fibo time zone alapján márc.8. Eddig szépen ráilleszkednek a hullámvégek.

      Delete
    5. Van valami mélyebb leírásod a fibo time-hoz? Néha bejött, de amikor rá hagyatkoztam nagyon mellé vitt..

      Bár nem kizárható egy dZZ, ed 5. hullámában, én ZZ c pozijában gondoltam az ed-t, szerintem nem tud odáig elmenni időben (igaz láttam mostanában csodát),
      ha ed is lesz, akkor holnapig befejeződhet, hiszen, ha jól gondolom c/1-ben vagyunk.

      Delete
    6. Nincs,de szerintem valamelyik fibos anyagban biztos van róla valami. Én sem támaszkodok rá, inkább csak érdekesség.
      Kennedynek lehet van valami okossága...este megkeresem.

      A spriál lenne a legjobb, de azt nem tudom berajzolni. Lehet érdekes dolgot mutatna...

      Delete
    7. a spirál igen az nagyon tudna :o)

      apróbb leírásokat találtam, de közel sem akkora az elméleti háttere, mint az Elliott-i hullámelméletnek, a megbízhatósága is alacsonyabb, bár szerintem azért, mert nem kutatták, vagy nem publikálták eléggé

      Delete
  31. hm, valaki bevásárolt zárásban 7 tétel 15 db hati, erre mondják, hogy ez a ló megdöglött...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olvasgattam ma más topikokat, kíváncsi voltam a szentimentre, olyan, mint a piac, semmilyen.

      Egyik blogon egy véleményvezér beírta, hogy eladott ma zárásban hati longot, mert szerinte túlzott az optimizmus, nincs bajom azzal, ha valaki a kockázatát a pozi nagyságával kezeli, de a fenti szám (legnagyobb kötés 5 db) és a korábbi hatis nagy pakk longolásának ismertében egy kicsit viccesen hangzott...

      Szóval az internet világában érdemes fenntartásokkal fogadni mindent (akár engem is)

      Delete
  32. Nézegetem egy ideje az SP-t kis és nagyobb tf-n, beírtam, majd töröltem... ha most 5 hullám jönne lefelé 1363-at kivenné, akkor nagy bizonyossággal azt mondanám, hogy jön a korrekció.

    (amit beírtam majd töröltem: ha a felfelé 5 hullám után, nem hsz-ként értékelem a mozgást, hanem a-b-c-1-2, akkor felflelé meg tudom számolni az 5. hullámot, ami egy csonka 5-et jelentene, új csúcs nélkül, érdekes, hogy a kék verzió a buxban ugyancsak csonka ed-ről szól)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a piac törölte, maradt benne emelkedés holnapra

      Delete
    2. spx b hulláma flat gyanús...holnapra meglátjuk.

      Delete
    3. ideális célár 1368.8 lenne, kicsivel az emelkedésre vetített fibo 50 alá.

      Delete
  33. Fibo:
    Kennedy trader's classroom + the ultimate techincal analyisis handbook

    ReplyDelete
    Replies
    1. köszi, igen erre gondoltam, hogy ennél mélyebb, szélesebb anyagot nem találtam, nagyjából ennyi mond minden könyv

      Delete