Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 6 January 2012

OTP - gyors

39 comments:

  1. szerintem dettó ua, a kimenetel is, impulse jövünk lefelé, ha a korrekciós csatorna alját is kiviszi, akkor ez már az esés

    ReplyDelete
  2. csatorna alját nem vette ki, még lehet egy tZZ lefelé, ha az volt, akkor implse felfelé kell mennie 2949 alatt a csatornát már átviszi

    ReplyDelete
  3. en marha shortom volt 3077rol..teto 3079volt...mar reg kidobtam vartam meg egy kanyart fel..

    ReplyDelete
  4. én is dobtam az otit, de nem baj...

    ReplyDelete
  5. nem akar összejönni a bizonyítás neki, addig várok

    ReplyDelete
  6. ez még mindig belefér.... nem lesz ma döntés, hétfőn nyitás réssel, csak azt nem tudjuk melyik irányba :o)

    ReplyDelete
  7. 3010 fölött hiszem el, hogy ez még a 4/c

    ReplyDelete
  8. 10' OTP RSI még a bull támaszon fordult!

    ReplyDelete
  9. veszik az OTP-t, mint a cukrot :o)

    ReplyDelete
  10. Ezt most komolyan kérded Ad?!
    Mármint hogy merre fog réssel lefele nyitni?
    Így 3000es otp alatt?
    20hetes mozgóátlag alatt, 20-50-100-200napos alatt? Letörve a háromszögből?

    Van még cifrább képem.
    Hetes buxon megtalálod?

    ReplyDelete
  11. nálam még belefér, kicsi eséllyel, de igen, nem tört még a tZZ verzió a második b-ben az a-b-w-x-a-b-y verzióban, de a hétvégén kibontom

    ReplyDelete
  12. PROMPT piacot beküldték.. idióta hatisok nem merték tovább vinni a shortot.
    Nem baj, jó eladók lesznek jövőhéten.

    Kellemes Hétvégét mindenkinek!

    ReplyDelete
  13. Szerintem mai tetőtől lefele befejeztünk egy 1. hullámot, legalábbis BUX hatiban.

    ReplyDelete
  14. E-Start jól felrántották!

    jvgb

    ReplyDelete
  15. Szia Hathor!
    Azért vigyázz a határozott kijelentéseddel hogy innen csak szinte lefelé nyithat a piac,mert short poziban vagy(lehet,igazad lesz)mert itt ezen a blogon vannak kezdő tanulni vágyó emberek kevés gyakorlattal és ezzel az állításoddal esetleg pár kezdőt NETÁN behúzol a csőbe,mintha nem láttál volna olyat(nem tudom hány éve tőzsdézel) hogy akár ilyen hírekre is simán megfordulhat a "magyar" piac.Ad és a többiek csak a meglátásaikat közvetítik,de ilyet nem mondtak soha hogy ez nem kérdés hogy hol nyit majd a piac ,ezekkel a kijelentésekkel vigyázni a kezdők miatt,köszi

    ReplyDelete
  16. üdv jvgb

    Nekem az E-star viselkedése nem meg lepő az ék cél ár 4700 körül van különben is már volt ma 4560 nem láttam csak az ide ki tett eladási megbízásom miatt mondom mivel el kelt.
    Különben ahogy el nézem most bármi lehet a magyar piacon, ami gyanús, hogy a leminősítés nem nagyon rengette meg a parkettet szvsz. ezt a piacról jól informált brókerek már tegnap tegnap előtt be árazták. Lehet lemenet előtt mert minden kép lesz (ez igaz az amcsikra is) vissza teszteli az index a 17000-et erre akár hétfő kedden sor is kerülhet mivel a le minősítés hatására nem indult meg szignifikánsan nagyon minimális short pozit viszek hétfőre.

    TWER

    ReplyDelete
  17. üdv blog olvasók

    Most szembesülök igazán először azzal, hogy egyes fórumokon milyen óriási jelentőséget tulajdonitonak a híreknek egész véletlenül bele olvastam portfolió E-star topikba és óriási lázzal keresik a híreket hogy mi volt az amitől az E-star emelkedet remélem nem regad rám a hír keresés.

    TWER

    ReplyDelete
  18. Szia TWER!

    Nekem is sikerült E-Starban egy jó kört futnom.
    Kedden vettem 4000-ren, ma pedig dobtam 4400-on.
    Lehetett volna jobb is ha várok vele, de így is elégedett vagyok.

    jvgb

    ReplyDelete
  19. "While most financial news writers explain market action by current evenets, there is seldom any worthwhile connection" - ENNYI, végre el kellene hinni :)))

    ReplyDelete
  20. Elég likvid a papír, hogy egy medve piacon ki lehessen szállni egy rossz poziból? Legyetek óvatosak!

    ReplyDelete
  21. üdv olvasó

    Ember aki a hírek mögé látott R.N.Elliott

    E-starrá ki vetítve, egyre erősebb a meg győződésem, hogy tartani kellett volna a részvényt, mert lehet nem csak meg pattanásról hanem fordulatról van szó. Miből gondolom ezt? A papírral kapcsolatba a topik tele van negatív hírekkel,a topikba nem tudják hová tenni az emelkedést tehát a tömeg még lefele várja, keresi a kedvező be szállott. Mire alapozom, hogy talán az első hullám indult el tömeghangulat negatív+ negatív hírek+ 70% fibo aminél fordulhatnak a papírok+ emelkedés + elliott 1 hullámának kritériuma amely a következő 1. hullám: Az első hullám megjelenése csak ritkán jelenti egy Elliott Hullám kezdetét. Mikor az emelkedő piacon az első hullám feltűnik, a gazdasági hírek még nagyrészt negatív hatásúak. Az előző trend még határozottan fennáll. A gazdasági elemzők még az alacsony jövedelem számításával vannak elfoglalva, a gazdaság még gyenge lábakon áll. A piaci szemlélet határozottan medve, a put opciók gyakoriak, valamint magas implikált volatilitás jellemzi az opciós piacot. Az emelkedő árfolyam hatására a forgalom egy kis mértékben növekszik, de nem eléggé ahhoz, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk rá.

    Tehát a fentieket figyelembe véve akár a fordulatot is láthattuk.

    TWER

    ReplyDelete
  22. Szia Twer!

    Teljesen igazad van a fentiekben.

    Szerintem az első hullám, lefelé körben, csak a tf kérdés.

    Az emelkedést a grafikon alapján inkább egy flat b-ből induló C hullámnak gondolom, mint első hullámnak, azaz lesz még lejjebb. Várjunk addig, amíg az áprilisi (tavaly) eső csatornából ki nem lép.

    ReplyDelete
  23. üdv AD

    Pontosan mire gondolsz, ha egy ábrát feldobnál erről örülnék.

    TWER

    ReplyDelete
  24. üdv

    Ha az emelkedés A-flatB- C vagyis érthetőbben A-B-C akkor egyet értünk mert a C 1 hullámára gondoltam, nem egy világ rengető bull piacra.

    TWER

    ReplyDelete
  25. Sziasztok !

    Kicsit továbbfűzve Ad/Cimballi elképzelését, én elképzelhetőnek találnék egy ilyen folytatást BUX hatira :

    BUX hati 60 perces

    (Tegnap megvizsgáltam alaposabban az ábrámon "4/A" és "4/B" közötti szakaszt és ZZ-ére szavaznék, mintha egy flat-szerű 4-es felét láthatnánk eddig.)

    ReplyDelete
  26. ...beleastam magam a chartokba,hogy megerte-e az majd kiderul...nem varok pusztito c hullamot ami a buxot leviszi joval 10ezer ala..vagy egy hatalmas haromszog formalodik..
    bux heti
    ...vagy 30ezernel egy 5.hullam fejezodott be,megvolt a pusztito A hullam le 10ezerhez es 2009marciustol tart egy komplexebb B hullam ami vagy haromszog lesz vagy a-b-c de szerintem nem a nagy C hullamban vagyunk...
    bux heti 2
    ...de megyek kozelebb ugysem vagyunk ilyen hosszutavu jatekosok...a 25700-rol kezdodott eses 20000-ig szerintem nem egy C/1 volt hanem egy A hullam dzz-vel...
    bux napi 1
    ....akkor nezzuk a tavaly aprilisban elkezdodott esest ami a nagynagy B-n belul valahol egy c alhullam...most jon a meglepetes persze ha jol gondolom csak akkor...a bux egy 5.hullamot csinal..
    bux napi 2
    ....nezzuk otp-t...itt is ugy gondolom hogy nem a pusztito c-ben vagyunk de ez nem meglepetes az egypapiros bux-nal..
    otp napi 1
    ...nezzuk meg a csokkeno alhullamot,szerintem buxhoz hasonloan vagy elkezdodott egy 5.hullam vagy meg nem tort le a haromszogbol..
    bux napi 2
    ...irtam a kepben hogy a forgalom novekedes alapjan akar mar az 5.hullamban lehetunk DE ha lemegyek kisebb tf-re akkor azt mondom hogy a haromszog d pontja lett kijelolve penteken es jon az utolso fel kor a hsz-en belul aminek nem kell feltetlenul eljutnia a hsz felso szarahoz..
    otp 15perc

    ReplyDelete
  27. Érdekes dolgokat feszegetsz. A hsz verziót, amikor Cimballinak említettem, csak annyit mondott remélem nem, mert mi lesz akkor a világgal, Elliott elvei alapján min 50-60 éves korrekcióba jól beleférne egy ekkora hsz...

    ReplyDelete
  28. ad..kis tf jobban erdekel engem...mit gondolsz arrol hogy bux egy otodik hullamban van es otp is vagy belepett vagy hamarosan elkezd egy 5.hullamot

    ReplyDelete
  29. otp-hez ha hozzagondolom hogy eur/huf-nak meg lesz egy felfele kore befejezni a szerkezetet akkor lehetne otp 5.hullama es egyszerr fordulhatnanak egy nagyobb korrekciora..

    ReplyDelete
  30. Sziasztok!
    charlie,hetes hsz-ben már régen gondolkodsz,ha jól emlékszem ez a te régi ábrád,csak megőriztem
    http://postimage.org/image/stcntp5l9/

    ReplyDelete
  31. erdekes az egis..szerintem palyafutasa soran a nagy kepen korrekcios szerkezeteket csinalt csak...a kep nem azt mondja hogy holnap mar venni kell,johet meg lefele de resen kell lenni...fura vagy nem de ez utan astam magam bele a buxba otpbe..
    Egis Heti

    ReplyDelete
  32. Ras....igen,de most azt a romai I es II-t kicserelnem a es b-re es most csinaljuk a c/5-t..

    ReplyDelete
  33. Charlie, én is hosszabb-távra úgy gondolom, hogy egy nagy 5. hullám most lefele reális.

    ReplyDelete
  34. ..itt van a richter ...hanyszor kerestem rajta a fogast hogy beszamozzam 5 hullamnak lefele a 49ezertol 29ezerig tarto esest...egy nagy loszart...ket dupla zz volt egy x osszekotovel...ahhhhhhhhh..
    richter napi

    ReplyDelete
  35. lacika...buxra megvarok egy korrekcios masodik hullamot es onnan short...stop nyilvan az elozo napos teto felett lesz..

    ReplyDelete
  36. Charlie, én is erre megyek majd, addig esetleg kis tf-en pl. egy további lefelét még megjátszanék.

    ReplyDelete
  37. Charlie!

    Nagyobb időtávon használj logaritmikus skálát, mert a normál grafikon félrevezethet.

    Gondolkodtam én is már azon, mi van, ha csak egy X jön lefelé ZZ verzióban. A 6.000 körüli bux a korrekció vége lehet, az, hogy ez milyen formában valósul meg, majd az idő dönti el. Ha ZZ jön lefelé, akkor önmagában ED is lehet a nagy C, érdekes lenne!

    Érdekes megközelítés az OTP b/B hulláma, igazából nincs egyértelmű számozása még a 2008-as történéseknek.


    A többi felvetésen gondolkoznom kell még, mert nagy dolgokat vetettél fel! Kérdéseket, melyekre nem tudom a választ.

    ReplyDelete
  38. ami még eszembe jutott:

    egy hullámhoz tartozó korrekciók nagysága ált. megegyezik.

    ReplyDelete