Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 25 January 2012

OTP - csütörtöktől

Tegnap naposon összefoglaltam, hogy miért várható hamarosan a fordulat, napos ábra előnye, hogy nem kell olyan sűrűn frissíteni, ezért nem megyek most bele ismét.

Korrekció, tovább folytatódott,  ami vagy kombináció, vagy hsz. A mozgás alapján reális egy hsz, azonban az indikátorok nem győztek meg egyértelműen róla, annak ellenére, hogy egyéb módon sok jelét adta. Amennyiben hsz, akkor lehetséges verzió, hogy e hullám c alhulláma egy ED, ami vagy befejeződött vagy közel van hozzá. Nem akarok még lemenni olyan kis tf-re, maradjunk annyiban, hogy bár belelátom, hogy a korrekció befejezése egy mélyebb ponton történhet (mondjuk 3760 környéke), ennél a verziónál azonban egy kicsivel nagyobb esélyt adnék annak, hogy lassan kész a korrekció, a megrajzolt hsz-ből fölfelé fog nagy erővel kitörni. (lefelé max álkitörés lehet). A hsz-ből számolt célár 4.100 környéke, ami egyezést mutat a korábbi célzónával.
A tegnap jelzett csúzli ma működött, nyitásban réssel felment a piac 3.955-re, majd esés következett. A divergencia azonban megmaradt (vagy ismét jelentkezett), így hamarosan újabb száguldás következhet felfelé. Piros vonal jelzi a meglévő divergenciát és a szaggatott/pontozott, azt amelyikre nagyon nagy eséllyel számítok.
A hsz verzió kis tf-s elemzésénél érdemes Charlie, a hsz céláránál Twer megjegyzéseit figyelmesen követni.

OTP órás chart:


31 comments:

  1. Köszi, Ad ! Mai USA mozgásokkal, úgy tűnik bejön a számításod. Gratula ! (Ha lehet véleményt alkotni : szerintem jó, hogy napi és 60 perces adatokra koncentrálsz, meló mellett ez egy megbízhatóan elemezhető és kommunikálható időtávnak tűnik.)

    ReplyDelete
  2. Egyetértek, nem tudom mikor kezdtem el lefelé menni, azokon a tf-eken szerintem kereskedni sem lehet igazán, ha az ember csak úgy ránéz munka mellett. Igaz a belső szerkezetek miatt néha jó lehet, lásd hsz most, Charlie lement megnézte, én elnagyoltam...bár a magyar piacon nem ez a lekereskedhető mozgás...

    DT-ben nagyon jó, vagy ha valaki belépési pontot keres, mert akkor a tranzakció költsége meglehet a jó beszállóval, igaz, amilyen tf-n gondolkodom 100-200 Ft sem igazán számít...

    ReplyDelete
  3. Közben bevillant valami....

    Az utolsó naposon is látható emlékezetes háromszög negyedik hullámban augusztus vége felé fejeződött be.

    Tanulságos visszaolvasni a szeptember 9-ei megjegyzéseket 11.00-tól és hozzá nézni a piac alakulást, Imi boy egy életre megjegyezte milyen a hsz-ből való letörés medve piacon, 4. hullámban. Olyan halálközeli élmény volt :o) neki. Ha most 4. hullámban hsz van, akkor egy hasonló mozgás jöhet, csak kisebb tf-n és a másik irányba...

    A blogger ott is átállította az időt, nézzétek 1:58-tól... (magyar idő szerint 11:00)

    http://buxelliott.blogspot.com/2011/09/bux1112-varakozas-pentektol.html#comment-form

    ReplyDelete
  4. Sziasztok!

    Visszanéztem, emlékszem rá! Tényleg durva volt!
    Ad! Most ugyanezt várjuk, csak felfelé lesz ilyen brutál?
    boy

    ReplyDelete
  5. üdv Boy

    Nem biztos, hogy ez a BUXra fen áll mert csak az oti háromszögel és még el kell neki érni a 3950-et utána jöhet a menet a MOL, ricsi már nehezék ezért nem biztos, hogy lesz rakéta. Sőt talán még azt is mondanám mínuszba nyitunk, akkor lehet rakéta.

    TWER

    ReplyDelete
  6. Szia Boy!

    Nem, ott 2.000 pontot vártunk, itt kb 200-at a mélypontról. (ott bux, itt OTP)
    De itt is ott is hsz...

    ad

    ReplyDelete
  7. nem akarnek senkit bezavarni,ez is csak egy lehetoseg ha megsem lonenk ki innen fel...elmult 3 nap gyertyaalakzat nem tetszik bux es otpnel...otpnel erdemes megvarni hogy valoban hsz es kitor-e belole fel,buxnal a piros trendvonalnak tartani kell a tovabbi emelkedeshez....kulonben lehet hogy x ..charlie..
    http://kephost.hu/share-B173_4F208986.html

    ReplyDelete
  8. Jogos Charlie felvetése, lehet nem tiszta a kép.
    A magam részéről máshogy számoznám az ábrát ebben az esetben, de majd akkor veszem elő az alternatívát, ha a jelenleg futót felülírja a piac.

    A slingshotokat ki kell vennie az esésnek...

    A deviza mozgás még mindig nem tetszik, erősödik a forint, ami rendben van, de csak 3 hullám jött le, az 5 helyett naposon. EUR eseténben elért egy ideális 38,2% Fibot, ez egy lehetőség lenne, hogy megfogja és innen gyengüljön, de akkor is kell egy 5. hullám utána...

    ReplyDelete
  9. Cimballi megjegyzését csatolom, amerikai piacra vonatkozóan:

    "Nem fejlődött ki a 'd' és az 'e' hullám a háromszöghöz, ezért én is egy ilyen furcsa csonka flat-re szavazok, amelyből ma 16 óra körül indult el az impulzus. Egyébként van olyan index, amelyben megvan a háromszög, de szerintem is flat, ami a határidő ES folytonos ábráján nem is kérdés.

    Rendes kitörés volt fel, és most akkor ott tartunk ismét, hogy a (iii)-as van kész, vagy minden a helyén a decemberi minimumról? Ez a kérdés!" - itt egy hasznos gondolat

    "Nem kell szerencsére tippelni, akár mi van, ez a piac nem short a 17:30-17:40-es lokális maximumok felett. Szépen magunk után tudtuk húzni ezt a határvonalat SPX 1313-ig, illetve DJIA 12.630-ig.

    Érdekessége a mai felmenetnek, hogy jó hír váltotta ki. Bullish záró pozícióban lévő hullámokat általában jó hírek előznek meg, amelyek kiindulási pontját 36-48 órán át sem tudja megtartani a piac." - itt a másik fontos dolog, ami miatt betettem a megjegyzést ( a teljeset, hogy érthető legyen)


    Azaz vagy kész a szerkezet kint (akkor mi a devizák helyzete?), vagy még csak egy 3. hullám van meg (mint a devizáknál), nem elfelejtendő, hogy nem feltétel az együttmozgás, illetve a következő 36-48 óra nagyon fontos lesz, hogy amennyiben lefordulás lesz, az meddig jut el és milyen a szerkezete!

    ReplyDelete
  10. ad's forexre feldobtam egy deviza ábrát az EUR-ról

    ReplyDelete
  11. Sziasztok, úgy látom eltűnt a forgalom Otp mögül. Hacsak nem jönnek a nagy pakkok, nem fog tudni így kitörni. Meglátjuk.

    Üdv, zsolt

    ReplyDelete
  12. fibo time szerint (nem olyan megbízható, mint az értékhez húzott...) 2 óra helyben járás alacsony forgalommal illik a képbe

    ReplyDelete
  13. sziasztok,

    ad, esetleg b/(c) most?
    ugyanígy szivatott a nagy (B)/C

    ReplyDelete
  14. Sziasztok!

    Ad! Gratulálok!

    imi-boy

    ReplyDelete
  15. Én mára kiszálltam 4004-en! Sajnos el kell mennem egy kis időre. délután visszanézek.
    imi-boy

    ReplyDelete
  16. üdv AD

    Lassan a BUX, hati teljesíti a hsz. cél árat bux 19200, szvsz. hati 19800-on meg is volt, az oti még messze van, így a BUX lazán mehet 20000-ig, hati 20500ig, itt már kemény ellenállás a nyakvonal ennek a vissza textje benne van.
    Most már kérdés, hogy vissza text-e vagy bull pályára állás, minden index szárnyal meg szűntek egy csapásra a világ problémái, lehet el indult mint ahogy dec.-be megjegyeztem a tőzsdék legnagyobb BULL piaca.

    TWER

    ReplyDelete
  17. Sziasztok !

    BUX hatiban 19.800-as eddigi csúcstól eddig elég kis forgalommal csökkenünk lefele. Mintha egy kis tf-es 4. hullámban lennénk most lefele.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hú Lacika! Egy síkon jár az agyunk, azt akartam megkérdezni, hogy valaki látja e a grafikonon, hogy esetleg egy 4. hullámban vagyunk e, és az emelkedés "csak" a 3. volt.
      Ezt megerősítésnek veszem!ad

      Delete
  18. Jöttek a nagy pakkok, meg is volt a kitörés egy része. 3 óra alatt, brutál 11 milliárdos forgalommal. gratula AD. délutánig egy kis oldalazást némi korrekcióval mondok, aztán Usa nyitás után mehetünk feljebb. Üdv, Zsolt

    ReplyDelete
  19. üdv Lacika 5. hullám 3.jára gondolsz akkor a tegnapi 19950 mi volt?

    TWER

    ReplyDelete
  20. Üdv TWER !

    Most nem követem annyira az eseményeket a tőzsdén, hogy ez hogyan illeszkedik a nagyobb képbe. Csak az tűnt nekem valószínűnek, hogy a mai csúcstól lefele egy 4. hullámban lehetünk most. Majd meglátjuk.

    ReplyDelete
  21. vigyázat usa eshet me egész nap

    ReplyDelete
  22. Twer!19950 likviditási probléma

    ReplyDelete
  23. Ad!

    Ezt meg tudom erősíteni! 19680-on nyitott, nyitás után rögtön azért tettem eladásra 19889-re, mert látszott az ötös könyvben a 19900-as eladó is, vagyis nem volt szinte semennyi eladó mennyiség, ki is vették rögtön az enyémet is.
    imi-boy

    ReplyDelete
    Replies
    1. ad e

      Igen box. én is láttam 300 pont légüres tér... top5 ad

      Delete
    2. lassan jöhetne egy nagy piros gyertya óráson, ami megerősíthetné a fordulatot! új csúcs még lehet benne

      Bocs boy helyesen

      Delete
    3. na akkor jöhet a nagy piros gyertya

      Delete
  24. Ad, célzóna elérve, grat!
    Mennyi lehet még benne, tud még tovább menni az otp?
    köszi! Kriszke

    ReplyDelete
  25. Köszi mindenkinek a gratulációt, de várjunk vele, hogy lássuk a fordulatot!

    Naposon OTP fibo szint - oké
    Óráson - szint elfogadható
    Kis tf-n mintha Ed lenne, csúcs elvileg meglehetett

    Belépés egy jelentős déli irány után! Lássuk a fordulatot!

    ReplyDelete