Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 28 May 2011

OTP - távoli kép

Miért néztem meg az OTP hetes ábráját, nos két okom volt rá, egyrészt esik az eső, ami miatt a tervezett munkámat nem tudom megcsinálni, így sok időm maradt, másrészt a napi chartot szemlélve nem állt össze a kép a jövőről, legalábbis az ideális retrace szintet (61,8%) átlépte az emelkedésben az index, tehát nem biztos, hogy a teljes felfelé menet kész. A következőkben csak egy elvi lehetőséget teszek fel, hetes ábrán, melynek bekövetkezése hónapok kérdése. A nagy esés utáni emelkedést vizsgáltam, melynek korrekciós szerkezete került a középpontba. Első ránézésre látszik az 5 felfelé tartó hullám, majd 3 le, utána viszont egy széles sávban történő oldalazás van csak a piacon. Nekem úgy tűnik ez hasonló, mint a Bux, lehetséges a C pozíciójában egy ED. (?)  Egy 5-3-5 szerkezet, ahol az utolsó 5 hullám (belső szerkezete 3-3-3-3-3) egy ending diagonal. A FIBO ráccsal előrevetített befejezés olyan augusztus-szeptember magassága (cca., nem számítás). A forgalmi adatok részben alátámasztják a leírtakat. ED esetében a csúcsoknál kiemelkedő forgalom,ami azonban folyamatosan csökken, ez a csökkenés jól láthatóan a 3. csúcsnál magasabb, mint az első kettő esetében. (a csúcs környéki forgalom azonban alatta marad az egyenesnek!) A háromszög nagy megközelítésben 6.800 környékére mutat, ami egyben a következő retrace szint (78,6%). Érdekes, hogy Charlie egy másik hullámmódszert alkalmazva is hasonló árra következtetett, sajnos az ő tf-jére nem emlékszem.  
Nos, akkor az ábra. Piros számozással. Az alsó piros vonal szaggatott, a 4. pont nincs kijelölve, ami feltétlen szükséges hozzá. 

OTP hetes chart:


Figyelem! Ez egy elgondolás, mely a bull verziója a papír jövőjének. Nehogy valaki ez alapján longolni kezdje! Az ábrán is látszik, hogy kell még lefelé tér a 4. hullám kiteljesedéséhez!



5 comments:

  1. Charlie, Twer!

    Érdekelne a véleményetek róla!

    ad

    ReplyDelete
  2. üdv AD

    OTP és BUX HETES ÁBRÁJA ELÉGÉ ÉRDEKES, akkár egy emelkedő trend ki bontakozása is lehetne, ha nem vennénk észre az emelkedő éket én tavaly áprilistól csökkenő trendet állapítok meg és ebből kifolyólag a be szakadás bár mikor be következhet. Én csak arra gondolok hogy az SP-nek egy komolyabb korrekciója tavaly májustól nem volt tehát ott is akár a szerkezet kész lehet, a nagy elemzők is most teljesen tanácstalanok. Én azt mondom a longokkal most jobb már óvatosan bánni ha lesz is meg pattanás nem ér annyit mert ha jön a beszakadás a vételi oldal fel szívódik és mehet a pozi a pincébe.
    Bár az is igaz ez a beszakadás téma már kettő éve megy és azóta azért szépen araszoltak előre az indexek. Ha nem is a nagy be szakadás de egy igen erőteljes korrekciónak igen hamarosan jönni kell.

    TWER

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Semmi nem zárja ki az emelkedést, akár egy leading diagonal is lehet, mint C első hulláma. Na akkor egy igen bull piac lenne jó néhány hónapig...Igaz, lassan jönne egy korrekció.

    Elliott rendszere kevés utalást tartalmaz az impulse, illetve korrektív alakzatok hosszára, azonban a hosszakban felfedezhetőek a FIBO arányok(pl.: 61,8%/38,2% arányban van a kettő egymással). Ezek alapján a matuzsálemi ciklus korrekciójának hossza jó néhány évtized is lehet! Brrr!!!
    A korábbi zarmageddon várásoknál ezt nem vettük figyelembe. Szóval akár még hónapokig eltarthat ez a felfelé menő szakasz. Fibo time szerint meghúzott vonal augusztus környékére mutat.

    ad

    ReplyDelete
  4. Sziasztok!
    Látom pénteken semmiről nem maradtam le, szerintem a mai napot is ki lehet hagyni!
    Nagyon élveztem a csütörtöki online kereskedést, remélem máskor is csinálunk ilyet!!! :-)
    imi-boy

    ReplyDelete
  5. Tettem be egy kis otp vételt 5963-ra, meglátjuk teljesül-e.
    imi-boy

    ReplyDelete