Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 4 August 2011

OTP - gondolat

Korábban egyszer írtam,hogy a lefelé jövetelt inkább el tudom képzelni korkertív alakzatnak, mint ciklusnak. Az akkori számozást nem igazolta a piac. Kaptam ma egy levelet Ágitól (olvasóm és tréningtársam), aki az OTP esetében 4500 körüli célárat prognosztizált néhány hónappal ezelőtt. Úgy látom lassan meglesz, a várakozásainak megfelelően. Közben élénken foglalkoztat, hogy mi történhet az SP-ben. Cimballi blogját is olvasva támadt egy elképzelésem. 
Kérlek ne próbáljátok meg lekereskedni, csak ötletelek!

OTP napos chart:



Egy trenden belül elliottos értelemben a korrekcióknak hasonló alakzata van. Érdekes következő ábra. A téglalapok által kijelölt területek nagyon hasonló karakterisztikákkal rendelkeznek, az elipszisek is, a különbség a két ábra között a méretekben van, ha az elsőt 100%-nak vesszük, akkor a második 161,8%-os fibo szintje az első ábrán feltett célzónára mutat, ha a fibo time rácsot teszem ki, akkor 261,8% lehet a megoldás....


Mi a véleményetek?

21 comments:

  1. üdv AD

    Ha az SPre gondoltál mint végső ár ott 1160pont de remélem most ez nem jön be. A bux is ha letörik tehát a 20200 pont nem tartja meg ott pedig 15000, de bízom benne el vacakol ezzel egy darabig. A molnál azért írtam hogy esetleg fordult mert a fej-váll alakzat cél ára 18300 körül van és onnan pattant. Így legyen.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Olvasgattam egykét forumot
    világvége hangulat van 90%.ban
    talán itt lesz a fordulat?
    mert ugye arra amerre a lejobban...
    zsozé

    ReplyDelete
  3. Szia Ad!Cimballi új bejegyzése azt jelenti hogy armageddon?Ras

    ReplyDelete
  4. Cimballi írta...
    Ez gyönyörű, már átléptük a 2010. áprilisi lokális csúcsot is, vagyis erre nem tudnak mit szólni azok, akik impulzusnak számozták a 2009-ről indult emelkedést, most van rá először nyilvánvaló bizonyíték, hogy korrekció volt, tehát mélyebb válság jön, mint 2007-2009.
    Tanulság, figyelni a feszültésgeket az értelmezésekben és mindig nagy súlyt adni a hullámok személyiségjegyeinek megfigyelésére.

    ReplyDelete
  5. Ez annyit jelent, hogy vannak, akik szerint 2009 óta tartó emelkedés egy felfelé tartó impulse emelkedés, azaz leírható 1-2-3-4-5-A-B-C verzióban a teljes ciklus, mivel korábban erről is volt vita, ez számunkra annyit jelent, hogy valóban jó az emelkedést korrekciónak számozni, ezzel nincs is baj, hiszen azt tesszük, az egész emelkedést nagyban B-nek vagy X-nek számoztuk, belső szerkezetét a-b-c-nek kisebb tf-en.

    ReplyDelete
  6. Szia Zsozé!

    Szentiment kiment élesen csúcsra.

    ad

    ReplyDelete
  7. http://postimage.org/image/1q6bqbg6c/

    Ras

    ReplyDelete
  8. Kösz a képet Ras
    zsozé

    ReplyDelete
  9. Ez érdekes !Arany Ezüst is zuhan Ras

    ReplyDelete
  10. Sziasztok!
    Sp! vagy most van vége az 5. hullámnak és abc fel 1280-ig vagy ha megnyúlt abban nem vagyok biztos, hogy van-e még egy le holnap vagy megvan a 9 hullám! Otp-ben is megnézhetnéd Ad C-től le!!!

    Naitssz

    ReplyDelete
  11. Sziasztok!

    A fenti ábrákról vélemény?

    ReplyDelete
  12. Ad látom a számozás szerint volt egy x!!!
    Gondolod felmehetne, de nagyon még egy abc és, akkor ez a le xx lenne???
    Vagy I II megvolt le és most lehetünk III első hulláma végén kb?

    Naitssz

    ReplyDelete
  13. Sp: az időtáv szerint az ideális korrekciója 1190 50% itt kellene fordulnia és akkor csak abc volt le és úgy mehetne 1400 felé!
    4. 5. hullám így kérdéses! otp így csinálhatja meg az xx-et!!!

    Naitssz

    ReplyDelete
  14. Szia Naitssz!

    A lefelé menetet folyamatosan mellé lőttem, nem stimmeltek a belső számozások. Nem tudom, hogy csak az zavar e hogy nem sikerült megfogni az első vagy harmadik hullámot, de minden zsigerem küzd ellene, hogy ez egy impulse 1 és 3, vagy a nagy képen 1 hullám legyen. Nézd meg az esést 2007-ben, más volt. A lefelé menet belső szerkezetében óráson szinte felismerhetetlen mozgások vannak, ez nem olyan, mintha impulse hullám lenne, ráadásul 3. Az első hullámra a bizonytalanság jellemző és nagy retrace szintek, a lefelé menetben folyamatosan alacsony retrace szintek voltak és nem volt meg az alacsony magas retracek váltakozása.

    Szóval, ha ez nem korrekció, akkor el kell gondolkoznom azon, hogy mi a francnak csinálom, ha a legegyszerűbb impulse szerkezetet nem ismerem fel ennyi ráfordított munkaóra után. Nem ülök nagy poziban, szinte semmi, csak azért léptem be, hogy legyen egy kis izgalom, de leírom 4 db long, na bumm, ha 5000 pontot esik is a bux... korábban a bizonytalanságnál zártam mindent és vártam a megerősítő jelet, tehát érzelmileg nem lehetek befolyásolva. Két hullám van, amit nehéz lokalizálni B és X és a korrekcióknál szoktam hibázni, impulsive 1-3 esetében nem.

    Na jó kidühöngtem magam....

    ReplyDelete
  15. Ne dühöng nem vagy egyedül! Várom mikor lehet valamit csinálni "normálisan"...!
    Nem akar kialakulni egy normális 5 le vagy fel!
    25000-ig tartó hullámot szinte pontra pontosan ki lehetett számolni!
    Azért írtam sokszor, hogy nem jó ez a 12345 mert ez nem trend ami belenyúl 1-4be stb!
    Próbálom összekötni sp chf bux stb, valami dereng de nem tiszta ez az egész még!

    Az csúnya lenne ha most menne le a nagy C mindenben, mert akkor chf 300 lesz vagy mi a ....!!!

    Naitssz

    ReplyDelete
  16. Szia Naitssz!

    CHF-re néztem nagy képet, hetest, pont oda mutat a harmadik megnyúlt hullám ahová a felső négyzetet tettem, a mostani rajzon.
    Buxban lassan véget kell érnie a nagy lefelé menetnek és kell egy kis korrekció,kérdés, hogy a nagy első hullámot látjuk e vagy sem. Ha igen, akkor is lesz 2. felfelé, de nekem ez túl rövid.
    Ezért érdekes az X verzió, ami a hosszú korrekcióba pont illeszkedne. Az OTP ábrája is jőbban fest(ene) így, ráadásul a korrekciók képe hasonló lenne, ez illeszkedik az eddig tanultakhoz, a nagy első nem...

    ReplyDelete
  17. sziasztok!...tegnap feltett bux napos celzonat elerte.....holnap meglesz az alj utana 3hullamban emelkedest varok...charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/110804/BUX_NAPI0103_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  18. Értem Ad mire gondolsz (otp stb)!
    chf durva lesz így, de "most ne legyen igazad"
    ts06 is ki lesz ütve vagy már nem is csinálnak? pedig jó kis kereset!

    Jó éjt és aludjatok nyugodtan!

    Naitssz

    ReplyDelete
  19. Szia Charlie!

    Most látom, egyezik a számozás az imént feltett ábrámmal.
    Én még mindig kételkedek abban, hogy ez egy első hullám (bár hetes ábrán ez volt egy lehetőség korábban), mert nem tetszik az esés óráson. De ha a piac ezt mutatja, akkor legyen. A forgalmat megnézve nem a 3/3 erős, hanem a 3/5, már ez is zavar...

    ReplyDelete
  20. bux hetes rés talán meg lesz idén ott lent
    de szerintem ha tovább fokozódik a pánik a világban akkor, kár foglalkozni a TA-val.
    mint tudjuk az semmit se ér akkor.

    biztos lesznek korrekciós szakaszok és azok is hasonló heves elmozdulásokkal fognak megtörténni mint az esők. de nem jön egyik napból a másik
    emelkedésből esés jön és fordítva.
    csapkodások, hatalmas volatilitás, ezek csak DT kedvelőknek jó most, ami vagy égeti vagy nőveli a pénzetek. vigyázatok a pénzetekre

    Horgász

    ReplyDelete
  21. Szia Horgász!

    üdv. a blogon.

    Elliott elmélete pont egy nagy válságot vetít előre (a zarmageddont), mely mélyebb, mint a 2007-08-as válság volt és nagyon csúnya, szinte hihetetlen célárakkal.

    http://buxelliott.blogspot.com/2011/06/te-is-bux-majd-jovo-elliott-szemevel.html

    A pénzre való fokozott odafigyelés nagyon indokolt, hasznos megjegyzés, remélem megfogadják, mert napok óta hangsúlyozom, hogy nem kell poziba szállni megerősítés nélkül.

    ReplyDelete