Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 30 August 2011

Bux1112 - várakozás - szerdától

Elkövettem egy hibát, megnéztem Daneric elemzését... Nem tagadom befolyásol.

Mai nap történése.

Bux napos chart:


Ahogy várható volt célzónába, majd lefordult az egyes számú kék vonalamról. A nagykönyv szerint, akár azt is mondhatnánk, hogy kész a (4) hullám. A probléma az (1) csúcs 300 pontos spikeje, ami az időt is figyelembe véve elég nagyra nőtt mostanra, elég nehéz célárat mondani, ráadásul a (4) néha ki is megy a csatornából. Ez alapján azt mondhatjuk, akár kész is lehet a szerkezet.
Nézzük  a Bux1112-t hátha több információt ad.

Bux1112 napos chart:


Sajnos biztos megoldást itt sem kapunk, mert itt sok a spike miatti bizonytalanság.

Nézzük az órás chartkat!

Bux ábráján célzónában a piac, ahonnan lefordulás történt.  Az indikátorok divergenciát mutatnak, melyet nem tartok erősnek, mert az ár nagyon megközelítette a korábbi lokális (c hullám szintjét) csúcsot, ráadásul az időbeli távolság is nagyon a határon mozog.

Bux órás chart:




Indikátorok nélkül:




Nézzük a határidőt!
A határidő is a célzónában landolt, kitört a háromszögből, ahogy várunk, majd lefordult.


Ha nem olvastam volna el Daneric várakozását, akkor egyből azt mondanám, hogy láttuk a tetőt, ahonnan lefordult, (e) hullám egy ZZ volt, melynek c hulláma csak a 50%-ig jutott, a befejezés egy ED volt. De elképzelhető e, hogy amerika újabb és újabb csúcsokra megy miközben mi elkezdünk esni? Volt már rá példa, ráadásul ez más index is, de az azért vannak kétségeim.

Most jól jön az 1 perces chart, ígérem nem fogok vele sokat dolgozni, mert ezen a szinten nagyon nehéz elemezni, ezért sem szoktam órás alá menni, csak ritkán. A háromszöget 10 percesen sikerült megoldani, de ez az utolsó (e) hullám belső szerkezete ott sem látszik jól. Szóval, nagy eséllyel holnap 18.200 körül nyithat (de esélyes, hogy nem megy le odáig, mert kész piros c), majd az utána lévő mozgás határozza meg mi történik.  Ha a piros számozás lesz a nyerő, akkor emelkedés a megjelölt zónák valamelyikébe, tanulság: a (e) ZZ-je nem ért véget és csak a és b alhullámát láttuk. Ha elkezd oldalazni, majd új mélypont 18.000 környékén, akkor megvolt a fordulat, kész az első alacsony rendű hullám lefelé, talán 5/1/1 és utána jön a korrekció. 
Figyelem! Ezen  a tf-en történő elemzésben nincs gyakorlatom, nehéz ezen a szinten a hullámok vonatkozásában célárat adni, mert sokszor megnyúlt hullámok vannak (pl 3. hullám nem 162, hanem valamely magasabb, akár 423%-os retracere is elmegy.

Bux1112 1' chart:


Kicsi reményt ad a kulcsforduló kérdésében, hogy egy ED és LD áll egymás mellett, ami magasabb szintű hullám jelenlétére utal, ráadásul óráson, naposan akár kész is lehet a szerkezet.

Hónap vége, akár erős is lehet, szóval sok információval fog szolgálnia  következő nap(ok). Ha felfelé megy maradnak a megjelölt zónák naposon, ha lefelé, akkor lehet örülni, mert elkapjuk a lefelé menő első hullámot és a második hullám jó set upokat fog kínálni a belépésre, ne aggódjatok, hogy ha nem vagytok még poziban, semmiről nem késtetek le!

Sajnos nem volt időm (nyaralás -balesett) Cimballi meghallgatására, ma belehallgattam az egyik videóba, tanulságos, javaslom nézzétek meg őket!

38 comments:

  1. Ha a lefordulás nem lesz meg, elő kell vennem az A-B-C-X-A formációt.

    ReplyDelete
  2. üdv AD

    Te mint elliott tréning járta ember Denericnél nem találod most már nagyon hosszúnak a 4. hullámot, mert már most kétszer annyi ideje fut mint a 3. hullám. A BUX esetében még van idő szvsz. egészen szept. közepéig. Mivel a 3. nagyon hosszú ideig tartott.

    TWER

    ReplyDelete
  3. üdv AD

    A helyzetet hogy bonyolítsam bak shart alapján a háromszög meg szűnt létezni mint alakzat mivel pont a végéhez zártak az indexek. Így ebből számolt letörés és cél ár már limitált.

    TWER

    ReplyDelete
  4. Szia Twer!

    Nem elemztem az SP-t csak rápillantottam a chartra. Sajnos Cimballit sem volt időm teljesen végighallgatni,jó lenne. Az nem baj, sőt elvárás, hogy 3=4 ne teljesüljön, 3 impulse, 4 korrekció. Időben inkább 2=4 jár közel az igazsághoz.

    Cimballi első célára a tegnapi csúcsra mutat, a második egyezik Daneric elképzelésével, de ennél többet nem tudok.

    Bux esetében minden úgy történt, ahogy vártam a nagy képen, még van a héromszögben is tér. A 2-3 hét korrekciós idő 3. hetében vagyumnk, ez oké. A háromszöget még megerősítik az indikátorok. Lásd kitörés iránti várakozás, ráadásul a belső szerkezet is támogatja. Sok múlik a hét hátralévő részének mozgásán. Set up akkor lesz, amikor kiderül, hol tartunk, az 1' chart sokat segíthet, de félek tőle,mert kicsi a tf és a bux nemlikvid.

    +1 Mióta a blogot írom sokszor előjött, hogy az irányokban a bux megelőzi 1-2 nappal az SP-t, nem fordítva,lehet most is ez van? Mi tegnap - tegnap előtté értünk el egy ideális szintetn, az SP tegnap...

    ad

    ReplyDelete
  5. otp 5perces...akar c hullamban akar 3.hullamban van,egy pattincsra jo lehet..charlie..nem muxik a kepfeltolto....4000-4050kozott van a celzona..

    ReplyDelete
  6. Üdv mindenkinek!

    Kép nélkül is jó lesz Charlie, köszi!
    imi-boy

    ReplyDelete
  7. üdv AD

    Most már órák óta oldalazás van, esetleg bent volt a csúcs mert a fenti bejegyzésből ezt lehet értelmezni.

    TWER

    ReplyDelete
  8. Szia!

    Lehet komplex kombináció, a piros számozás szerint, de nem látok ábrát.

    Ad
    Szia!

    Lehet komplex kombináció, a piros számozás szerint, de nem látok ábrát.

    Ad

    ReplyDelete
  9. A mai első órás gyertya (mely 311-es mélypontot elérte) óta, a következő "emelkedő" gyertyák nagyon alacsony forgalmúak, szerint hamarosan törjük a mai 311-es mélypontot lefele.

    ReplyDelete
  10. Én elképzelhetőnek tartok egy olyan verziót (óráson gondolkozva), hogy 18.740-ről 18.311-ig volt egy "A" hullám. Most ebben a no-forgalom időszakban építjük a "B" hullámot fölflé. Majd következik a "C" hullám lefelé 17.900 környékéig. Persze időben ez egy kicsit túl sokat tart így, de volt már rá példa a grafikonok történelmében.

    ReplyDelete
  11. lacika....en is igy kepzelem de lehet az A pont majd csak a mai alj torese utan lesz meg...gyere gyakrabban:)...charlie..

    ReplyDelete
  12. üdv lacika, charlie

    Nagyon egyet értünk az A gondolom az 5/1 hulám vége lenne 17900 körül, majd a 5/2 föl 18400 magasságáig így gondoljátok.

    TWER

    ReplyDelete
  13. Sziasztok ! Én közepes távon nem osztom az elmúlt 1-2 hétre vonatkozó háromszögezős verziót. Szerintem ha lemegyünk az 18.050-17.900-as sávig, ez a mozgás egy kezdődő felfele 3-as hullám 2-es alhulláma lehet. Ezek alapján én egyértelműen felfele várom a részvényeket (a szokásos 5 hullámos felfele trendekkel). Ráadásul én jelenleg úgy gondolom, hogy egyáltalán nem biztos, hogy napos/hetes távlatban 4-es hullámot csinálunk most, én már egy új felfele trend kezdeti 1-es szakaszait gondolom mostanra (erre a furcsaságra a válasz, hogy szerintem az elmúlt fél év csak egy lefele tartó 2-es hullámú korrekció volt). De ez csak a nagyon hosszú táv véleményem szerint, meg persze az én személyes véleményem.

    ReplyDelete
  14. Szia Lacika!

    Korábban írtam erről a lehetőségről(lefelé tartó x verzió), érdekelne, hogy mi alapján (indikátor, forgalom stb.) gondolod, hogy ez a valószínűbb verzió?
    Egy számozás is jó lenne!

    Köszi!

    ad

    ReplyDelete
  15. http://buxelliott.blogspot.com/2011/06/te-is-bux-majd-jovo-elliott-szemevel.html

    Lacika a nagy kép, egy júniusi elemzés.Persze nem biztos,hogy c egyből meglesz, lehet kombináció.

    ad

    ReplyDelete
  16. Egy percesen - kép nélkül - lehet ez egy a-b-c - x formáció, ahol a teljes formációban új mélypont (18000 környéke,esetleg 18150) belefér, bővebben esete, ha lesz Markersem.

    ad

    ReplyDelete
  17. Gyorsan megnézve ez 1-2 lefelé, óráson

    ReplyDelete
  18. kis tf-eken mol otp kulon utakat jarnak....holnapra szerintem otp inkabb longos mol pedig egy exp flatet fejezhet be 17500alatt igy inkabb shortos...buxnak igy nehez mozdulni...jobb most napon belul egyedi reszvenyekkel foglalkozni..charlie...

    ReplyDelete
  19. Szia Charlie!

    szvsz bux1112 560 vgy 640-ről környékéről lefordulhat. Ideális (2) szint óráson.

    ad

    ReplyDelete
  20. OTP-ben gyors ránézésre én is látok long lehetőséget 4.200 fölé (4.250 ?) óráson.

    ReplyDelete
  21. SP Daneric utolsó C-je akár dupla ZZ is lehet, akkor bizony lassan vége az emelkedésnek.

    ReplyDelete
  22. mol celban...holnap short...remelem nem kotik le zarasban..charlie..

    ReplyDelete
  23. Tippek záróárra?

    Enyém 18.500

    ReplyDelete
  24. szokasos honap vegen telehanyjak a konyveket zaroszakaszban...charlie..

    ReplyDelete
  25. záró 530, 560 ideális korrekciós szint (az egyik lásd feljebb)

    ReplyDelete
  26. Amerikát 8 után még felrántják 1230 környékére

    ReplyDelete
  27. üdv

    Ha Denericnek ez a fordulós jelzés is össze jön, nagyon csúcs ez az ürge és úgy néz ki lehet már az SP ma mínuszos lesz.

    kappa

    ReplyDelete
  28. Szia Kappa!

    Szerintem nem lesz mínuszos, mert hó vége van.

    A nagy hír lehet a holnapi FED ülés, ha jól tudom kétnapos, ma kezdődik, de ebben nem vagyok biztos.
    Jól csinálja, néha, azért ő is beleesik egy két hibába, innen tudom, hogy ember :o)Sokat lehet tőle is tanulni, főleg ha elmondaná a logikáját...

    ad

    ReplyDelete
  29. Sziasztok!
    Van egy képem amin bebetűztem a korrekciót!
    az 50% 19550 körül lehet, de van egy ék variáció is rá, de azt nem rajtoltam bele!
    Annak a célára 19640 lenne ha felfelé számoljuk!

    Ad, Charlie Twer stb nézétek meg légyszi mit lehet belőle kihozni!

    Ad az ék variáció még mindig él abcde-vel!
    Én úgy néztem 18740, ha nem lépi át addig él!

    Remélem jó a link, mert a képfeltöltő nem jó pillanatnyilag!

    http://kep.ivpicture.hu/579922.N.jpg

    Naitssz

    ReplyDelete
  30. Szia Naitssz!

    Amit feltettél lehetséges verzió, gondolkodtam benne, de nálam most nem ez az elsődleges. A piac majd eldönti mi lesz.
    Az ábrád alapján, az én verziómban a belső számozás más lenne, de talán ez részletkérdés.

    ReplyDelete
  31. Köszi Ad, hogy megnézted!
    Így is csavaros nem akartam még mást is belerajzolni!
    Annyit, hogy az az ék amit felfelé mondok lehet ma csinálta meg az e-t!

    Ha jól emlékszem a C így még nem lehet jó 3 hullámban, hiába éri el a 18870-et! igaz?

    Naitssz

    ReplyDelete
  32. szia!

    Nem értem mire gondolsz, mint ék.

    A korrekció a kérdés 3-3-5, 5-3-5, 3-3-3-3-3 lehet, vagy ezek kombinációja, amit egy hármas hullám köt össze.

    ad

    ReplyDelete
  33. pillanat és felrakom!

    ReplyDelete
  34. Szia!
    Közben gondolkozom, hogy lehet nem jó verzió, de most már megmutatom! + más lenne a számozás is!


    http://kep.ivpicture.hu/579969.N.jpg

    Naitssz

    ReplyDelete
  35. Közben sp csak 3 hullámban jött le! Ha már itt beszéltetek róla!

    Naitssz

    ReplyDelete
  36. Szia!
    Megyek, mert reggel kelnem kell!

    Jó éjt!

    Naitssz

    ReplyDelete
  37. C szerintem nagyon kilóg, és emlékeim szerint az indikátorok nem igazolják vissza ezt a számozást. Ha számozni akarsz, szükséged lesz indikátorokra, amíg igazolják a számozás helyességét, mert mindig több alternatíva van.

    ReplyDelete
  38. SP 3 hullám azt jelentheti, hogy kész lehet Daneric féle IV hullám, holnap jöhet felfelé az V.

    ReplyDelete