Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday, 12 July 2011

CHF/HUF kereszt várakozás - 28. hét III.

Sajnos bejött a tegnap esti várakozás, a CHF új csúcsra ment, a várt második célzóna fogta meg. Amennyiben fordulat lesz, akkor valóban egy explanded flat korrekciót látunk, ahol B hullám új csúcsra tör ki. Ezt hívjuk bull trap-nek, magyarosan bika csapdának. Sokan az új csúcs után vételbe kezdtek, illetve short pozit zártak, ami látszik is az emelkedés intenzitásán. Ez benne volt e a pakliban? Szerintem igen, ezt meg is írtam január 9-én, erre utalt ma Twer a bejegyzésében. Annak aki nem olvasta: Link.
Az éles szeműek észrevehetik, hogy a most használt számozás és az akkori eltér egymástól, aminek az lehet az oka, hogy akkor valószínűleg egy komplex korrekciót csinált, új mélypont, a csúcsra való kitörés előtt...  A távoli képet újra kell értelmezni, de a rövid esetében  maradhat a fent említett expanded flat, ha nem megy új csúcsra egy komolyabb korrekció előtt. Ezt talán támogatja, hogy a törlesztések nagy része megtörtént, egy kicsi hányada marad 15-ig.
A kérdésre, hogy hosszú távon várok e még emelkedést továbbra is azt mondom igen, nem akarok senkit sem elrémiszteni, akinek hitele van, de 260-270, sőt 300 körüli árakat is számoltam nagy TF-en, de ehhez már a zarmageddon kell.

CHF/HUF napos chart:


Célárat egyenlőre nem mondanék, várok egy új low-t, majd egy új csúcsot és utána. Az új csúcs szvsz nem megy a mai csúcs fölé. Addig annyit, hogy minimálisan a szintjét kellene meghaladni, ha jó a számozás.

Pontosítás, ha nem voltam egyértelmű, CET 19:51:

Egy lokális low-t (ez lehet az első hullám lefelé), majd lokális új csúcs (ez lenne a kettes lefelé). A kettőnek pedig valamilyen FIBO arányban kellene állnia egymással. Ha ez nem történik meg, akkor hibás a számozás, addig pozi felvételét nem ajánlanám. A lefelé tartó hullám, ha tényleg flat korrekció, minimális elvárá, hogy haladja meg a pont minimumát. Remélem így pontosabb, ha nem tiszta valami kérdezzetek!
8 comments:

 1. A célár naposon lett kijelölve, szvsz nem elég egy ilyen beleszúrás, egy kis ott tartózkodás is szükséges. Mindegy melyik zónában, de a fenti a beszúrás miatt célszerűbb lenne a felső közelébe időzni egy picit. Persze lehet, hogy nem történik meg, de én nagyobb eséllyel számítanék rá, mint sem.

  ReplyDelete
 2. üdv AD

  Most vég kép nem értem amit írtál, általában csúcsok ki szúrással jönnek létre, ha ott időzik akkor emelkedés várható, más ezek szerint te még vársz egy új csúcsot? Ezt sem értem ki fejtenéd?

  TWER

  ReplyDelete
 3. Nem lesz már a CHF-be gatter az emelkedéshez, remélem egy jó nagy C hullámot csinál délnek a frank hitelesek örömére, meg persze a shotosokéra.

  kappa

  ReplyDelete
 4. üdv AD

  Így igen világos 1 hullám le kettes fel de azt nem értem a kettesnek miért kellene a jelenlegi csúcs fölé menni szvsz nem szabályos.

  TWER

  ReplyDelete
 5. Szia Twer!

  Valamit félreértesz, vagy nem jól fogalmazok. Lokális csúcs, mely nem megy a mai fölé! Azaz nem lesz globális csúcs, nem megy 233,5 fölé.

  ad

  ReplyDelete
 6. Így gondoltam én is de szeretem a meg erősítést.
  Bocs az értetlenségemért, de szeretem tisztázni a dolgokat, mert egy félre értés itt az komoly gubancot jelent,és persze a számlát nem mindegy hogy érinti.

  TWER

  ReplyDelete
 7. Szia Twer!

  Semmi gond szóljatok inkább, mert hajlamos vagyok több szinten gondolkozni, nagyon gyors váltásokkal és ilyenkor tudok nagyon extrém dolgokat is írni, mert egy két összekötő dolgot kihagyok!

  ReplyDelete
 8. Szia Ad!

  Látva a chf/huf tegnapi és mai 'alakítását' továbbra is úgy gondolod, hogy nem megy 233,5 fölé? Esetleg pár sorban leírnád a véleményed, kérlek.

  Köszi, csabesz

  ReplyDelete