Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 13 June 2011

Bux1112

A holnapi nap lényeges információt kapunk, arról, hogy merre fog tovább menni a piac. Mit láthatunk jelenleg? 
A lefelé tartó pénteki hullám lehetett egy a-b-w(c)-a-b-y(c) korrekció utolsó c hulláma, melynek sajátosságai hasonlóak egy 3. hullámhoz.  Ebben az esetben erős felfelé mozgás indulhat el. Ezt támasztja alá néhány indikátor jelzése, de könnyen felülírható ez még a holnapi nap. 
Amerika folyamatosan esik, CHF erősödik, ez a további esést vetítené előre. (Bár ha belegondolok amerika esése után mi emelkedni szoktunk az utóbbi időben és fordítva :o)) Ugyanezt mondja a napos ábra is, ahol pénteken kitört az index a korrekciós trendcsatornából (az alt zöldből nem!), szóval jelenleg kétesélyes a történet. 
Én cca. 23.400 alatt (nem nyitásban!) tekinteném eldöntöttnek, hogy nem látunk új csúcsot, bear a piac, míg ha holnap nem esünk tovább, nagy eséllyel erős felfelé mozgás lesz. 

Bux1112 órás chart:


Bux órás chart:
Bux1112 napos chart:



12 comments:

  1. Egy gondolat jutott még eszembe az ábrát szemlélve:
    Simán lehet, amit már korábban említettem, hogy ez a negyedik hullám "sideways" lesz, ebben az esetben az első felvonásban nem fogja elérni a tervezett célárat, azaz jön le egy X hullám, 3 alhullámban, majd kezdjük előlről...

    Ad

    ReplyDelete
  2. Nekem a stochastic túladottnak néz ki...

    Lupek

    ReplyDelete
  3. Szia Lupek!

    Korábban utaltam rá, hogy sokszor rosszul értelmezik az emberek az indikátorokat. Ennek az az oka, hogy a bróker cégek leegyszerűsítették, a hétköznapi emberek számára - nyilván a forgalom növelése érdekében - az indikátorok értelmezését. Ilyen egyszerűsítés például: ha a vonal alatt van az indikátor, akkor túladott. A valóságban a vonal átlépésekor a piac az emelkedés/csökkenés felén sincs túl, azaz nem lehet túlvett, túladott. Nézd meg május 20-22 környékét, hasonló szituációból mekkorát tudott még esni! Nagyjából 500 pont.
    Mindemellett esélyes a fordulat, de meglátjuk mit hoz a mai nap, ha elmarad az intenzív esés, akkor jöhet a felpattanás!


    ad

    ReplyDelete
  4. Szia AD!

    Jó lenne a felpattanás, mert pénteken nem szálltam ki a longomból, mivel délelőtt volt egy koccanásom, és egész napom ezzel ment el, nem láttam a 200 pontos zuhanást!

    Lupek

    ReplyDelete
  5. Szia Lupek!

    Stop nem volt kint?

    ad

    ReplyDelete
  6. Cimballi blogjában van egy SP elemzés video, szvsz nagyon jó, nézzétek meg!

    ad

    ReplyDelete
  7. Nyitás réssel felfelé, ha marad, megvan a hiányzó résem felfelé, marad a korábbi célár, ha lerántják, akkor maradnak a kétségek!

    ad

    ReplyDelete
  8. A nyitás utáni lerántással a rés 70-pont, ideális zónában, a korábbi várakozás szerinti :o) Ha kitart, marad az emelkedő verzió!

    ad

    ReplyDelete
  9. AD, stop nem volt...
    Egyelőre maradok longban, aztán majd meglátjuk, hol tudok kiszállni!

    Lupek

    ReplyDelete
  10. AD, ezek a stopok sokszor ellentétes hatásúak is lehetnek. Ebben az esetben pl. 525-ön nyitottam a longot, benn volt pár napig zárásom 800-on, de addig nem ment föl. Eladhattam volna max 780-on, vagy 750-en párszor, 700-on többször. 700 alatt stopot nem volt értelme berakni, hiszen akkor csak kirázott volna a poziból minimális nyerővel, és most néznék a mai gap után, hogy mit is lépjek. Persze ha láttam volna, hogy komolyabb zuhanás elé nézünk, akkor megléptem volna, de egyelőre elfogadtam az 500-as ellenállás tézisét,vagyis amíg alá nem megy, addig játékban vagyok, de a szenvedés egyre hosszabb, szerintem a héten ki kell lépni a poziból, mert vagy eléri az általad megjósolt csúcsot 900 körül (szerintem nem megy fel addig), vagy tovább oldalazik, miközben kinn az SP meg közben bebukik 1260 alá (lást Cimballi videóját), és akkor magával rántja a BUX-ot is.

    Lupek

    ReplyDelete
  11. Szia Lupek!

    Ha 500-at támasznak tekinted, akkor mit kockáztattál volna, ha beteszed 500 alá, mondjuk 400 (általam bearishnek tekintett szint) alá történő beesés esetére, persze a kockázat/haszon figyelembe vételével.

    Erős mozgásokat várok fel, le, öngyilkosság stop nélkül játszani. Alapszabály stop mindig legyen kint, a szintjét te választod!

    A nem elvesztett pénz is profit! Persze én csak tanácsot adhatok, te tudod csak eldönteni, hogy élsz e vele!

    ReplyDelete
  12. Világos, abban igazad van, hogy 500 alá kellett volna stopot tennem minden esetben is...
    Lupek

    ReplyDelete