Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 24 May 2011

Mol várakozás -2011 21. hét III.

A Mol árfolyama a várakozások szerinti utat járta be a felfüggesztésig, elérte a másodlagos célzóna alját egy szép fehér (zöld) gyertya formájában. Ha a jelölések jók, akkor 23.900 alatt állhat meg az emelkedése (ez a maximum érték).  
Nem tudom, hogy a mai bejelentésnek milyen hatása lehet a piacra, Elliottos értelemben ha jó, ha rossz nem fog sokáig látszani, ennek ellenére kiszúrás (vagy leszúrás) elképzelhető. Holnap most inkább eséssel való nyitásra vagy nyitás utáni esésre szavaznék a grafikon alapján.

Mol napos chart:




Fundamentálisan az elemzők az eddig megjelentek alapján rövid távon pozitívan, hosszú távon negatívan értékelik a bejelentést. További kérdés, hogy mennyire volt jó döntés a MOL megvétele 1,88 Mrd EUR-ért (cirka 500 Mrd forintért), a hírek szerint az IMF hitel fel nem használt részéből  (?!) és ez mennyire jó vagy rossz Magyarország megítélésének, valamint mi a kormányzat további szándéka az olajcéggel kapcsolatban. De ez már inkább politikai kérdés lesz, amiről nem szeretnék véleményt mondani (jót sem, rosszat sem, nem az én asztalom)

No comments:

Post a Comment