Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 1 March 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 9. hét III.

Valószínűleg erre kevesen számítottak tegnap. Esés elindult, pipa. A fő kérdés, hogy mit láttunk. Az impulse emelkedés korrekcióját vagy az ennél is jobban várt nagy C hullámot lefelé, nyilván egy ideig fedi egymást a két történet. Nagyobb eséllyel most azt mondanám, hogy a nagy C hullám jön lefelé. Charlie által ma a megjegyzésben bemutatott ábra igen magas forgalomról árulkodott (összevetve a korábbi napok forgalmával), ami számomra erősíti ezt a verziót. A holnapi napon egyenlőre a berajzolt területre minimum várom az indexet, lefelé elég nagy tér van, nem tudom hol áll meg, majd valamilyen formában korrekció következhet. Pontosabb diagnózishoz, célárakhoz a holnapi mozgásra is szükségem van. Jelenlegi számítások szerint nagy C vége még pont megállhat a decemberi csúcs előtt, nem megsértve azt. (lefordítva 4. hullám még lehet, bull verzió él hosszabb távon) Bux esetében a 120 napos átlag 22.500 környékén van egy ideig megfoghatja, sőt a 200 napos és az 50 napos is egy 200 pontos zónán belül helyezkedik el, szvsz nehéz lesz mindhármon átverekednie magát. Ha lendületből megcsinálja az komoly bearish jelzés lenne.

Bux órás:



Bux1112 órás:

Forgalom és indikátorok eladási jelzésen:


(a mai gyertyákat elnézve, talán nincs is rá szüksége senkinek...)

23 comments:

  1. A nagy esés ellenére még mindig magas a kamattartalma a határidőnek, vajon miért?

    ReplyDelete
  2. Sziasztok!
    Én mint lelkes olvasó lehet hogy válaszolni tudok. Az OTP jelentés miatt. Soha nem adják be előtte a papírt. Most is így lesz?

    ReplyDelete
  3. Üdv IC. Voltam bocs lemaradt.

    ReplyDelete
  4. Szia IC!

    Ha így van esés lesz csütörtökön... OTP-ben is.

    Pont az OTP-t említed.o) Napok óta gondolkozom, hogy be kellene zárni azt a lapot, mert nem váltotta be a reményeimet (vagy csak kevés időm van vele foglalkozni). Kedvencem volt nagyon, de nem nagyon mozgott mostanában. Kivéve tegnap, hú nyitás után a short nagyon jó volt:o)

    üdv.:

    ad

    ReplyDelete
  5. szia ad!..igenis zard be az otp lapot es tedd ide a gondolataidat az otival kapcsolatban ahogy azt szoktad neha a tobbi blueval is:)az otp elemzest ne hanyagold ha kerhetjuk likvidebb mint a hati...udv..charlie

    ReplyDelete
  6. üdv AD

    Meg mondom neked őszintén az OTP rész elég el rejtet helyen volt a blogban én is csak ritkán kerestem meg mert elfeledkeztem hogy létezik. NE ZÁRD BE INKÁBB TEDD ÁT IDE ÁT IDE A FŐ ROVATBA. NA GYON FONTOS HOGY AZ OTP ITT LEGYEN EGYET ÉRTEK CHARLIEVAL.

    ÜDV TWER

    ReplyDelete
  7. üdv AD

    Most figyelem igazán a fibo szinteket mind két index eddig nagyon tökéletesen mozog le-fel és tartják a fibokat ahogy a nagy könyvbe le van írva. Ha minden igaz a bux1112 4 hullámat fejezte be 23400-on innen 23100-23150 kellene jönni.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  8. sziasztok!..apam belegabalyodtam a szamokba en aki nem is vagja elliottot..pffff....beszamoztam otp-t 5percesen..itt a kep de az egesz nem fer ra..eszerint nyitas utan a 3/3/3-ban voltunk amit erosit hogy ebben a szakaszban hatalmas volt a forgalom..meg ma vagy holnap reggel be kellene nezni kicsit 5500 ala azzal zarodna a 3/3...egy kis emelkedes,oldalazas lenne a kek 4-es es jonne a kovetkezo kor a kek 5-os ami a piros 3-as de mar nincs a kepen es 5350-5400korul lenne...ezutan jon egy oldalazas piros 4 es vegul az utolso lefele hullam piros 5 celar 5100korul...na ha ebbol lesz valami..azert figyelem..udv charlie
    http://kephost.hu/image-592F_4D6E1A02.jpg

    ReplyDelete
  9. a fenti lefutashoz szuksegeltetik hogy a penteki non-farm payroll adat ne legyen fenyes...tudom hogy elliottnak semmi koze a hirekhez de az nfp minden honap legbefolyasosabb hire,ha az brutal jo lesz akkor storno...na nem mintha nem lattunk volna mar beleadast a piacokba jo hirekre...meg mondja valaki hogy konnyu a traderek elete..a fenet...charlie

    ReplyDelete
  10. szia T!..igazad van csak az otp ugy adta magat ranezesre:)..de az is igaz hogy napon beluli tradeknel boven lemennek 60perces ala is...valamelyik nap mar magamat is lehulyeztem mikor eur/chf-et tradeltem hullamos alapon 1percesen...de mukodott...az is igaz hogy minel lejjebb megy idoben annal nagyobbat koppanhatsz...charlie

    ReplyDelete
  11. üdv

    Az előbb mikor írtam a fiboról elfelejtettem hozzá tenni hogy a múlt kori nagy esés egyes hulláma alapján számoltam és így eddig tökéletesen azokon a szinteken fordult amit tegnap ki jelöltem.


    üdv TWER

    ReplyDelete
  12. Sokáig oldalazunk nagy el mozdulás lesz, nagyon jó lenne tudni az irányt? Vélemény?

    ReplyDelete
  13. Kérdés Stochastic óráson (14.3.3) milyen százalékos szinten áll? Közelíti e a 70%-os szintet? A válasz az elmozdulás irányára is utat mutathat.

    ReplyDelete
  14. Talán kihúzzuk az elmozdulást amerika nyitásáig, addigra kész lesz egy hagyományos értelemben vett ék.

    ad

    ReplyDelete
  15. üdv AD

    Ez ahogy látom egy csökkenő ék ebből északnak szokott ki törni ezt nem nagyon szeretném.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  16. Szia Twer!

    Nállam annak lenne most esélye, Elliott szerint is akár,mert akkor az alj lehetett volna 1. hullám, kemény retrace fel, majd a mély...
    Momentum indikátorok lenne kérdés, hogy mit mutatnak, de nem látom...

    ad

    ReplyDelete
  17. üdv T.

    Igen én max 23450-ig vártam de ezt reggel meg csinálta és délután újból. Kölönben ez tökéletes fibo szintje volt a 4. hullámnak. Most is hangsúlyozom hogy a múltkori nagy esést vettem 1 hullámnak és ezek alapján adta ki az értéket mint lefele mint felfele ez alapján számoltam tökéletes volt a fordulat csak egy a bibi mégsem indult délnek.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  18. Szia T!

    Csupán az indikátorok miatt. A piac akkor fordul, amikor az árak növekedési (csökkenési) üteme lelassul. Ez megtörtént. Az indikátorok nélkül csupán vakon próbáltam gondolkodni, illetve azért, mert a nagy eséshez kell egy nagy 1. hullám :o)

    ReplyDelete
  19. Szia T!

    Közben nézem a Markers, téged értelek, magamat nem :o) Vakon tényleg nehéz dolgozni :o), értem miért hiányolsz még egy lefelé hullámot!

    ReplyDelete
  20. Sziasztok!

    Az oldal megnyitásának alapgondolata az volt, hogy átláthatóbb legyen az oldal és ez maradjon meg a Buxnak. A bezárás mögött az a gondolat volt, hogy átteszem ide, időszakonként, mert nem mindig lehet róla írni, elég két-három naponta. Szóval találkozott a le nem írt elképzelésem a TI várakozásaitokkal. Köszönöm a biztatást!
    Hamarosan jön!

    ReplyDelete
  21. Szia Twer!

    Napközbeni bejegyzéshez:
    Megerősítem, amit T. mond nem érdemes órásnál kisebb timeframet nézni, nagyon más a piac. (pl a megnyúlás gyakran 261 vagy 423 fibo szintig meg el) Nagyon meg tud vezetni. Tanulni, kereskedni szvsz a hullámelméletet, főleg az elején óráson vagy napos charton érdemes. Persze néha van értelme mást is nézni, de ritka.

    üdv:

    ad

    ReplyDelete
  22. Charlie!

    A mai SP mozgás nálam sideways 4. hullám, vagy oldalaz még egy napot a piac, vagy már holnap beesik és a non-farm payroll csak a korrekciós hullám lesz. Holnap meglátjuk milyen lesz az adat pénteken .o) Így lehet Elliottal a jövőbe nézni, hétfőn bejött, hogy nem fog tetszeni a keddi bejelentés ... :o))))

    Kicsit komolyabban. Elég sokáig tartott még beláttam (aki ismer tudja, bármit elfogadom, csak az időtáv rettentő hosszú:o), hogy többségében nem a hírek mozgatják a piacot, persze egy atombomba felrobbanása meg tudja rengetni a tőzsdéket, de eredményesebb lehetsz, ha nem befolyásolnak a piaci hírek. Én még mind a mai napig küzdök vele, hogy ne legyenek prekoncepcióim a hírek várható hatására. Amikor nem nézem, vagy olvasom a gazdasági híreket sokkal jobbak az előrejelzések. Érdemes kipróbálni, megdöbbentő dolgokat lehet tapasztalni! (ha jól emlékszem van olyan eset, amikor Elliott elméletében is egy egy impulse elindításában segít, de ez speciális szituáció).
    Szóval kitartás! Küzdj a hírek ellen! :o)

    ReplyDelete