Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 3 January 2011

SP 500 várakozás - 2011 1. hét

SP utolsó elemzés
Egyre erősödik bennem az elképzelés, mely szerint az SP index továbbra is a túlvett zónában fog tartózkodni és további emelkedést várhatunk 1.290-en környékére, első körben.
Kicsit játszadozva a Fibo számokkal egy megnyúlt hullám esetében, mind a két korábban említett ciklus a 1.360-ra mutat. Aki az SP-vel régebb óta foglalkozik tudja, hogy ez egy ideális korrekciós szint, mindemellett egy ekkora raly előre-becslése jelenleg a merészség kategóriájába esik.
A jövő hét már nem kell, hogy a window dressingről szóljon, meglátjuk merre mutat a piac.

Napos chart:


9 comments:

  1. Üdv Ad!
    SP úgy menne 1360-ig, hogy előtte nem is nézne be már 1200 alá?
    Nekem ez annyira hihetetlennek tűnik.
    Attól persze még lehet. :)

    ReplyDelete
  2. Üdv. Ad!
    Erről a számozásról elmondanád a véleményed?
    http://2.bp.blogspot.com/_TwUS3GyHKsQ/TRz4iBRBwPI/AAAAAAAAIXw/kRAbcSyodR8/s1600/spxdaily.png
    Köszi.

    ReplyDelete
  3. Szia Abraka!

    Amennyiben igen, akkor minden mással egybevágna, azaz minden szinten kész lenne minden az esésre, amit én nézek. Bár a megfogalmazás tartalmazza a merészség kifejezést, nem véletlen.
    A CHF előtt egy gyengülés áll, 220,50 környékére, OTP előtt emelkedés 5.600 környékére, ugye itt a kockázatvállalási hajlandóság ellentétesen mozgatja az árat a mi szempontunkból. MTelekomra szintén egy erősödés vár most azt mondanám 580 környékére, a MOL láthatóan erősödik, erre volt egy megjegyzésem is a Bux alakulására vonatkozóan, hogy a MOL felfelé mehet, ez egyben azt is jelenti, hogy a MOL esetlben korábban nem kaptam el a hullámokat,nem arra ment amerre vártam, most elsőre 21.500-as célárat mondanék, de nem véletlen, hogy nem tettem fel tegnap elemzést. Két rossz becslést adtam, ami mostanában ritka szerencsére, de ilyenkor inkább a harmadik helyett a piacot figyelem. A Bux szintén erősödésben van ma. SP kilőtt. Kérdés időben mi meddig megy el. Meglátjuk. Bármelyik formát ölti, valamilyen korrekció lesz előtte, de nem feltétlenül mindent megrengető. Azért a vázolt eset elég ritka szvsz!

    ReplyDelete
  4. Szia Abraka!

    A vázolt kép az, ami első ránézésre a fejembe volt az SP alakulásáról. Úgy tűnik, jól össze van rakva. A piros számozás korrekció alakzatát hiányoltam eddig az összes elemzésből itt megvan. Ez alapján visszamegyünk az 1.550 csúcsok közelébe, ha A = C -vel amit most nehezen hiszek el, de a fenti egyenlőségnek nem kell feltétlenül igaznak lennie. EZÉRT, ha C =61,8%A, akkor bizony ott vagyunk ahová én is várom, szóval szerintem ért a srác hozzá nagyon. Esetleg elérhetőséget írhatnál, mert valami miatt a www.2.bp.blogspot.com webhelyet nem találom.
    Az emelkedés kék számozásával nem teljesen értek egyet, de ez részletkérdés.
    üdv.:
    Ad

    ReplyDelete
  5. Üdv. Ad!
    Köszi a választ, úgy látszik van még néhány patron a tarsolyukban. Jót mentek ma is, érdekes, hogy a DAX meg már nem megy velük.
    A kép innen van:
    http://danericselliottwaves.blogspot.com
    Daneric blogja, szoktam olvasgatni nála is.

    ReplyDelete
  6. Szia Abraka!

    Köszönöm! A mai nap éreztem először igazán, hogy értelme van a blognak, áttárgyaljuk a helyzetet. A TE és TWER hozzászólása is építő köveket tartalmazott! Köszi még egyszer mindkettőtöknek!

    ad

    ReplyDelete
  7. üdv ad

    Nagyon nagy jelentőséget tulajdonítok a blogodnak sok sikert az új évben is csak folytasd.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  8. üdv AD

    Az SP-RE VONATKOZÓ megnyúlt "B" hullám verziómat mai nappal töröltem. A te általad vázolt nagy harmadik hullámba vagyunk és nagyon úgy néz ki a kép hogy az 1350 célárat még januárba elfogja érni. Ha lesz is nagyon csekély korrekció van az indexbe. Szintén íratlan szabály az elliottnál első hullám teteje +10% tehát 1227+123=1350. Tehát ez ha így van a Buxnak is van ideje le követni. Tehát ha a nagy harmadik hullámokat csinálják az indexek idén nem igen lesz lejt menet. Mert még van egy negyedik és egy erős ötödik hullám fel.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  9. Szia Twer!

    Egy dologról mindenki elfeledkezik. Mi van, ha a nagy esés A-B-C hullámát csináljuk, ami jelenleg két oldalról is a 1.350 környékére mutat! Ebben az esetben A=C hullámmal és az esés ideális korrekciós szintjéhez megyünk vissza 78,6% retrace szinttel. Időben minden beleférhet. A devizák, főleg a CHF erősödésével is összevág, sőt, akár egy adott időszakban az OTP, BUX, SP is az esésre tud mutatni, nálam ez valós alternatíva, amíg nem megyünk 1.370 fölé!

    ReplyDelete