Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 2 January 2011

Kitekintés 2011-re, BUX index

Hasonlóan az OTP-hez a Bux esetében is két lehetőség olvasható ki a grafikonokból. Ami miatt ez sem itt, sem ott nem zavar, az az, hogy nem ezen a szinten szoktam kereskedni és azt gondolom, hogy a TA alapján kereskedők többsége sem, azaz kereskedési szempontból nem lényeges, amennyiben valaki jól használja a money management eszköztárát.

2011 egészére egy jelentős esést várok, hogy ez mikor következik be nem tudom előre jelezni, minden bizonnyal előtte még lesz egy bull időszak, azonban a fejemben a legnagyobb esélyt egy 2008-as, vagy annál nagyobb esésnek adom. Nálam 2011 a nagy barna medve éve lehet! Erről szól a CDS Cunami, mint egy lehetséges oka az esésnek....

Nos a hetes ábra alapján jelenleg a korrekció fázisában vagyunk, néhány héten belül lokális minimumot látunk majd, elsődlegesen 18.500 környékén, vagy később esetleg 15.000-15.500 körül. Itt is el tudom azt képzelni, hogy nem egy egyszerű korrekció lesz, hanem valamiféle háromszögben fejezzük be, de ezt majd az idő eldönti, célárak nem változnak.

Az Alt verzió szerint még egy komolyabb emelkedés előtt állunk, mert most csak a negyedik hullámot csináltjuk, azaz ez esetben 27.000 magasságáig szárnyalhatunk, nálam ennek van a kisebb eshetősége.

Heti chart:


Hangsúlyozom, az ábra 2011-re szól, nem a jövő héten fog a nagy esés bekövetkezni, legalábbis a várakozásaim szerint ehhez több hétre van szükség!

A napi ábra alapján az esés előtt lehet számítani egy emelkedésre, C pont kijelölésére valahol 22.900 környékén. Természetesen a célár eléréséhez itt is napokra, de inkább hetekre van szükség.

Napi chart:



5 comments:

  1. üdv Ad

    A negyedik hullámba semmi kép nem lehetünk mivel idő korrekciója duplája a harmadiknak megegyezőnek kellene lenni. A második jobban bele illik a képbe. Mivel fele annyi ideig tartott mint az első. De már szerintem a harmadikat tapossa az index december elejétől. Ha ez igaz akkor valóba belefér a 27000-es cél ár. Szeretném ha idő tényezőt is figyelembe véve hogy jött ki neked a negyedik hullám?

    üdv TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Az időtényezővel mindig gondban vagyok, erre való tudásom kicsi, van esetleg valahol erre vonatkozó leírás? Megosztanád velem? A függőleges FIBO vonalakkal próbálkoztam, de mivel nem találtam hozzá érdemleges magyarázatot, abbahagytam. Cimballi szerint, sőt Egon szerint is az a jó megoldás, el kell fogadnom, tény, hogy sok jel mutat a harmadik lefelé hullámra, sőt több szinten van jelen az esés verziója. Nálam is elsődleges. Alt verziónak azért bent hagytam.
    üdv.:
    Ad

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Remélem a CDS cunamit olvastad, ha a shortra játszol tetszeni fog :o), persze nem rövidtávon.

    ReplyDelete
  4. üdv ad

    Persze hogy olvastam nagyon valós a kép. Most ép a shortokat ma zártam és long pozíciókat nyitottam több részvénynél is persze a kedvencemet a Bux1112 is longoltam. Remélem ez a kitörés 1-2 hétig eltart? Erről bővebben te hogy látod?

    üdv TWER

    ReplyDelete
  5. üdv AD

    Íratlan szabály az időtényezővel kapcsolatban nagyon sehol nem foglalkoznak vele, én is valahol olvastam, hogy mindig fele annyi ideig tart a korrekciós szakasz mint az emelkedő ha megfigyeled az elliott hullámoknál bármilyen hullámot veszel alapul +-1-2%-nál nagyobb eltérés nincs.

    üdv TWER

    ReplyDelete