Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 19 January 2011

Együttállás-röviden

Cimballi blogjában szerepelt, hogy a nagy mozgások elindulásakor az indexek összeállnak és egyszerre tudnak mozdulni egy irányba. Emlékeim szerint azt írta, hogy az a nagy esésnél, amire Prechter is gondol, ilyen jellegű  együttállás valószínű.(sajnos nincs időm megkeresni)

1) SP egy fordulat előtt állhat.
2) CHF/HUF csinált egy 1. és egy 2. (61,8%) hullámot, kész az emelkedésre (ha a tőzsdén megszűnik a bizalom, vagy csökken az a CHF erősödésével együtt jár)
3) EUR/USD is fordulat előtt állhat (remélem az EUR gyengülés, Dollár erősödés,mert ez illik a képbe)
4) BUX ideállis fordulós szinten
5) OTP szintén

01.20 7:28 Az SP nem ideális retrace szinten van (1.350 környéke lenne)
                  A Brent kőolajnak szintén szüksége van még egy kis emelkedésre (61,8%-hoz)

01.20 10:17 Fordulat közelében lehetünk, de néhány index/részvény két ideális szint között fordult le tegnap. Nekem ez azt sugalja, hogy lehet itt még meglepetés....Óvatosan!

7 comments:

  1. Néztem még egy kőolajat, de a nincs retrace szinten...szerintem még lesz meglepetés! Csak óvatosan. Közben az SP egyenlőre zig-zagnak látszik lefelé...

    ReplyDelete
  2. Szia T!

    Az SP megjegyzést nem értem...

    ad

    ReplyDelete
  3. üdv ad

    Te ezekkel a fibo szintekkel azt akarod magyarázni, hogy a világ legkönnyebb pénzkeresetét a tőzsdéken lehet elérni, hiszen nem kell mást csinálni egy alacsonyabb fibo szinten meg venni és várni még elmegy a következő szintig ott el adni mert te állításod szerint mindig fibo szinteken fordul a piac. Ha ez így van a tőzsde csupa haszon és nincs bukó. De jó volna ha így lenne.


    üdv TWER

    ReplyDelete
  4. Szia Twer!

    Szép is lenne, a tudás ott van, hogy mikor melyik FIBO szintet kell nézni és az sem utolsó, hogy a FIBO szinteket miből kell számolni!

    ReplyDelete
  5. üdv ad

    Hidd el ezt nagyon sokan tudják és művelik is hiszen egy kis oda figyeléssel ez megtanulható. Én úgy vélem az indikátorok bele értve az összeset stratégiát építenek föl ha már mindenki számára hozzá férhető akkor ez már tömeg stratégia tehát a felépített stratégia ha már minden ki alkalmazza elveszíti jelentőségét. Hiszen a stratégia arra épül hogy te valahol észre veszed a piac hiányosságát és ezt alkalmazod mind addig amíg mások rá nem jönnek. Ha rá jönnek újat kell építeni. Erre egy példa 2009 szeptemberétől egész decemberig egy szakaszon mozgott a BUX ezt a hullámot többször meglovagoltam. Az indikátorok lufit nem értek ebben a szakaszba.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  6. üdv ad

    Lehet hogy egy kicsit durva voltam bocsánat ha így érzed. Neked azért vannak egyéni belevitt dolgaid a rendszerbe amitől egyedivé válik a stratégia csak így tovább sok sikert. Ha lehet ne kapkodj!

    üdv TWER

    ReplyDelete
  7. Szia Twer!

    Nincs harag :o)
    Nem voltam itthon a héten, feszített volt minden, közben elment a piac. Korábban 2-3 órát ültem előtte, most talán 15 percet..., ennyi :o)
    Hozzászólásoddal egyet értek, ezért nem szeretem az SP-t, az már nagyon komplikált :o)

    ReplyDelete