Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 9 January 2011

CHF/HUF várakozás vagy inkább egy extrém elképzelés?

A korábban írt devizaelemzés (ilyen területen az első) részben valósult meg. (Link IV., Link III. , Link II., Link I.) A történések azóta sem hagytak nyugodni, mert amit azóta az ábrán láttam, nem felelt meg az Elliottos szabályoknak. Fő és mellékszabályok sérültek. Nevezetesen nem volt megnyúlt hullám, a három hullám, max. egyforma lenne, illetve a 3. a legrövidebb. Ez nem lehetséges. Hosszú gondolkozás után kirajzolódni látszik egy verzió, a hitem még kicsi, de a szabályoknak mindenben megfelel, eddig. Nagyon remélem nincs CHF hiteletek! Ha van hedgeljetek!

Nos, a harmadik hullám megnyúlt, az első hullám 261,8% FIBO szinje lesz a vége, valahol 230-233 között, majd egy oldalazó 4. hullám jön és további CHF erősödés!

Ha ez így megvalósul, nagyon-nagyon komoly bajba kerül a magyar lakosság egy jelentős része és a Magyarországon tevékenykedő bankok nagy része, OTP árfolyama elindul délnek, nagyon délnek. Egy tartósan 230 Ft feletti árfolyamot a magyar hiteles társadalom egy jelentős része már képtelen elviselni, ez a szint a bankoknál az a határ, ami a korábbiaknál nagyobb tömeges bedőlést prognosztizálnak. Jogos a kérdés, ennél nagyobbat (?), amikor több, vagy közel mint 1 millió ember van a népszerű nevén BAR listán (megj.: KHR lista a valóságban) és a banki hitelek 14% problémás, azaz 30 napon túli késedelemben van! Igen, ennél nagyobbat!

Nem vág össze ez a CDS cunami bejegyzéssel?

Fontos! Nem egyik napról a másikra következik be, napos chartot használtam.

Napi chart:


No comments:

Post a Comment