Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. január 20., csütörtök

Bux, a bearish verzió

Napközben felkerült a továbbiakban még egy pici ideig bull verzió, megnéztem annak lehetőségét, hogy lehet a jelenlegi helyzetet lefordítani bearish scenárióra.

Bux


A célzónát elértük naposon, nincs további emelkedés és új csúcs, ideális retrace szinten fordult a piac, ha kiszúrással is, de elérte az ideális szintet.

Bux napos chart:Felrajzoltam óráson az ending diagonal triangle-t, ahol az természetes, hogy az 5. hullám throw-over jelleggel kimegy a vonal fölé, remélem Mr. T. is erre gondolt.

Órás chart:Bux1112


Hasonlóan az alaptermékhez a naposon az ideális szintet elérte, fölé szúrt egy picit majd fordult.

Napos chart:
A kérdés honnan lehet tudni, vagy mikor lehet tudni, hogy valamelyik verzió mellett letette a piac a voksot?

A délután felrakott ábra elvetésében erős jelzés lehet, ha tartósan bemegy óráson 23.500 alá a határidős ár. A bearish elvetését a korábbi lokális csúcs átlépése jelenthetné.

14 megjegyzés:

 1. Oh igen látom. Igen így gondolotam. Köszi!

  T

  VálaszTörlés
 2. üdv

  Igen én is valahogy így képzeltem el. De még mindig kemény hangsúlyt adsz a fibo szintnek. Ez csak tájékozódásra szolgál mint az iránytű.

  üdv TWER

  VálaszTörlés
 3. Szia Twer!

  Igazad van, elfogadom. Éppen tegnap este gondoltam rá, hogy az előző nagy esés előtt sokáig ragaszkodtam, ahhoz, hogy nem értünk el ideális szintet, még mennie kell felfelé.
  A mostani ragaszkodásom másik oldala, hogy sokkal erősebbnek tűnik egyenlőre az órás ábrában berajzol számozás, mint az ending verzió. Ma vagy hétfőn a piac eldönti...
  Másik érv, hogy a sentiment változás bearish irányba ment el (AAII), ami nem a medve dübörgését vetíti előre.

  VálaszTörlés
 4. Hali

  TWER a fibo kommenteddel nem értek egyet. Szerintem Ad Fibo szintekhez való ragaszkodása igenis hasznos mert ha jól számozunk akkor bizony a szinteken kell hogy fusson az árfolyam. Habár tény hogy azt én sem értem hogy miért úgy húzza hogy néha open-hez néha close-hoz néha high-hoz néha low-hoz =)
  Vagy open/close vagy high/low között kéne felállítani. Szerintem!


  Ad
  Sajnos megint nem nagyon tudok figyelni de azt vettem észre hogy jól eltaláltad az eddigi útvonalat most viszont megint kezdesz "bezoomolni". Ennek lehet az oka hogy most el voltál havazva és kicsit jobban kapkodsz. Ne találgassunk hanem várjunk egy konfirmációt.

  Semmi rosszindulat ahogy eddig sem!!

  Üdv
  T

  VálaszTörlés
 5. Szia T!

  Azért jó érzés az elmúlt fél óra, főleg, hogy tegnap beültem longba :o)

  VálaszTörlés
 6. A medve verziót azért tettem fel, mert sokan azt vártátok/várjátok. Próbáltam a belső szerkezetben magyarázatot keresni, ennyi.

  VálaszTörlés
 7. Nekem is van kemény 1 =D csak a játék miatt de azért vigyázz! én még tartom a shortos képet. Majd szólok ha feladom =)

  T

  VálaszTörlés
 8. Első ideális szint 23.800-nál, elérte, de visszapattant. Egy hétig ott volt a short indításom, most nem. Max 24.000-ig gondolom, hogy felcsap, tovább nagyon bull lenne és elérnénk a márciusi csúcsot, ami pont a 2. sideways lehetne... Mindegy a stopot megemeltem.

  VálaszTörlés
 9. közben long lezárva.)
  Jöhet nálunk csökkenés (bull verzióban) 650 környékére... majd ismét fel, de ha akkor átviszi a 23.800-at a határidő és 23.100-at a normál index, akkor elég bullish-á válhat a kép.
  Közben amerika lehet egy zig-zag 5-3-5 hullámából a középsőt csinálja?

  VálaszTörlés
 10. üdv T

  Ha minden igaz most meg figyelheted a BUX-nál a tető építését ahogy írtam csúcs majd le 200-300 pont majd fel közel vagy új csúcsra egy a lényeg hogy ne zárjon új csúcson mint ahogy írtam 3-4 nap. Különben ha nem hiszed nézd meg a korábbi csúcsokat. Innen már dél ha az előbb írtaknak megfelelően zár az index és persze short.

  üdv TWER

  VálaszTörlés
 11. Szia Twer!

  Nincs kedved erről a tetőépítésről egy bejegyzést írni, képekkel illusztrálva?

  Más.
  Kiszúrás laza értelmezése miatt, jelenleg a bux és a bux1112 is ideális FIBO szintről tudna lefordulni, sőt az OTP esetében is lehetséges egy fordulat, ez a mai szint már jobban tetszik mint a pár nappal korábbi. Nyilván megerősítés kell, de a héten sokszor hangoztatott "nem stimmel valami" a mai nappal kerek lett/lehet.

  VálaszTörlés
 12. üdv ad

  Valahol egyet értünk mert a tetőt úgy látom komplett nem zárt új csúcson. Innen 90% most már a délnek fordulás. Nézd nem írtam fel se képeket nem készítettem a tető alkotásról. Több éves megfigyelésen alapszik. De különben nagyon egyszerűen át tanulmányozhatod a napi shartokon a tetőket. Ez egy shor stratégiám volt mindig ez a piac hibája nem tudom hányan olvassák ezt a blogot lehet hogy a következőnél már nem fog működni mert tömeg stratégia lesz belőle.

  üdv TWER

  VálaszTörlés
 13. üdv

  Egy igen ritka tetőt lehet látni amely előfordulása 4-5 évente fordul elő, ha egyáltalán tetőzésről van szó, hiszen teljesen BULL formáció van a sharton mint a napin mint a hetin. Nagyon de nagyon rossz hangulatnak kell lenni hogy itt egy mínuszos nyitás legyen hétfő nagy valószínűséggel pluszba fog nyitni BUX1112 AKÁR 50 PONTAL BUX pedig 100al az OTP MIATT az otp akár 70-100 pontos plusszal is nyithat. Talán ha minden igaz utána egész napos esés jöhet. Ha ez így van egyet nem látok tisztán az 1 hullám meddig hozza le?

  üdv TWER

  VálaszTörlés
 14. Szia Twer!

  Örülök, hogy ezt mondod. Ez egybevág az elképzelésemmel. Naposon a határidőben még egy kiszúrás beleférhet 24.000-ig, vagy oldalazás hétfőn (esetleg kedden), a sima indexben már nem hiszem, hogy látunk új csúcsot. Nehéz az első lefelé hullámra célárat mondani, este ránézek.
  OTP-ben teljes akkor lenne a kép, ha legalább felszúrna 5.800-ra.

  ad

  VálaszTörlés