Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 20 June 2018

Richter - Napos

Belenéztem kisebb tf-n a Richter chartjába. Valószínű, hogy  a charton jelölt utat futja be naposon az árfolyam. Lefelé körben egy exp flat hullámmal kalkulálva, melyből egy medvecsapda után emelkedés indulhat meg. Ideális zóna a jelzett terület 6.000 környéke, ugyanakkor van némi kételyem arra vonatkozóan, hogy az ideális zónáig fel tud menni a piac, előtte egy ellenállás található (5.900 környéke), lehet nem tudja majd átvinni.  Sokan várhatják a 4.800-as szintet, mint a hsz tetejét (lásd havi chart), gyanúm, hogy a lefelé körben nem fog tudni odáig lemenni (most), mert korábban megjelennek a vevők. A mérést és a számolást a májusi bearish engulfing gyertya megzavarja egy picit, plusz osztalékfizetés is volt pár napja, így ezek a számok inkább a zónák kapcsán irányadóak. A magyar piac nem likvid, nem elég likvid pontosabb árakhoz ; + - 100-200). Látom a HS alakzatot, az a gyanúm, hogy most nem fogja elérni a célárát, persze a tévedés joga fenntartva.

Richter napi chart:


4 comments:

  1. Bár USDHUF-ban napos vagy kisebb timeframe-en bullish, a heti charton van egy párhuzamos csökkenő cstorna, amit nem vitt át, csak fölé szúrt. Ezt korábban nem láttam, hogy figyelembe vettük volna. Ez alapján, ha 280 fölött zárna a héten, akkor megerősítene abban, hogy nem lesz nagy korrekció és berendezkedhetnénk a vizionált magasabb szintekre. Ellenben ha elindulna egy korrekció kisseb tf-en, akkor akár jelentősebb, 10-20 Ft-os lejtmenet sem kizárt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://1.bp.blogspot.com/-5G3JWc2nqZg/WxVfIL67CdI/AAAAAAAAQFY/9MLi305tauoU2iBURfJHfePj6FG_GWXjACLcBGAs/s1600/usdhuf%2B0604.PNG

      a fentről jövő "leszorítóra" gondolsz?

      Delete
    2. Igen. Most már emlékszem a chartra, csatoltad korábban. Valamiért annyira erősek voltak mostanában az EW elemzések bullish irányba, hogy elfelejtkeztem róla. A Chartok alapján (USDJPY, USD index) lehet fordulat. Nagyon erősek az ellenállások. USD indexnél hetin egy 5. hullámot látok kifulladni. Nagy kérdés, hogy milyen ABC formáció követi, majd abból merre indul el. A következő időszakban oldalazást várnék, amelyet valami piaci hír triggelerhet irányba, de ezt már csak szeptemberben. Túl sokan beszélnek most összeomlásról, ami pedig általában váratlanul érkezik egy optimista hangulatban.

      Delete
    3. Hónapok, vagy akár évek kérdése a nagy korrekció. Lehet itt még 3-12 gyertya, havi charton nem sok, ráadásul exp flat korrekcióra gondolnék első körben, amiben ugye akár új csúcs is lehet.
      Igen, ha mindenki összeomlásról beszél és nincs meg az időtáv, akkor mire eljön, már senki nem emlékszik rá.

      Delete