Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 2 June 2013

EUR/HUF

Az euro esetében szerintem vége a negyedik hullámnak. A leszúrások, spike-ok, főleg a devizáknál az egységes piac hiánya miatt nem zavar. Indulhat az 5. hullám északnak, szerintem.

EUR/HUF kereszt, napos chart:


OTP

Lezárult egy hónap. Kezdem a havi charttal. Frissítem a januári ábrát.

OTP havi chart:


Ha lesz új csúcs, azt a piac júniusban fogja elérni. Ha júniusban éri el, akkor ez felfelé nem lehet első hullám.

Heti charton nagy eséllyel megjelenik egy divergencia, amit már hetek óta figyelemmel kisérek. Azonban ez nem lesz szerintem hosszan tartó fordulat. Miért gondolom ezt? Mert, rsi szokatlanul magas ebben a pozícióban. Nem tartom kizártnak a fordulatot, de sokkal nagyobb esélyt adok, hogy ez még nem a vége az emelkedésnek. múlt héten 3-5 hetet írtam, ez reális lehet a csúcsra.

OTP heti chartok:




Naposon célzónában a piac. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hirtelen ilyen mélyre esik. Bár jelet nem látok, a fibo szintek és a támasz alapján arra következek, hogy megnyugvás jön a következő napokban. Az esés karakterjegye 4/a hullámra utal, szvsz a legnagyobb eséllyel. Ebből lehet hsz, ami időben elnyúltja a korrekciót, vagy lehet flat, ami egy lassú, nagy eséllyel dZZ-ben történő emelkedéshez vezethet. Ezt az esést nem lehet beszámozni, ezért sok a kérdőjel, hogy három vagy 5 hullámos-e a szerkezete. Van olyan elképzelésem, hogy egy megnyúlt 5. hullám van benne, ha ez igaz, akkor gyors emelkedés jöhet hétfőn, nyilván nem olyan magasra, mint ahonnan leesett. (hétfőn)

OTP napi chart: