Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. május 15., kedd

Twer ábrája

Ami miatt nem tettem fel, mert 5 hullám 5 hullám jön új low-val, majd 3 hullámban új csúcsra megy, Elliott-i értelmezésben nem tudok vele mit kezdeni, ez a megközelítés szerintem nem lehetséges.


második ábra


Dax

Kezdem a napos képpel. Bár az RSI a bear támasz zónájából tört ki felfelé, nem tudom azt mondani, hogy bearish a kép, mert osszcillátor magasabb alj divergencia látható, ráadásul a jobb lába RSI tekintetében az ideális zóna alatt van valamennyivel, de ez nem egzakt érték. Ez a divergencia MACD hist. esetében még jobban kijön, ezért napos ábra alapján inkább semlegesre teszem a képet, bearishhez túlságosan zavar a divergencia és a megjelenés helye, bullishnak pedig korainak érzem még kitenni.

Korábban célértéknek számolt korrekció alja 6.420, napos ábrán, gyakorlatilag ezt a zónát elérte a piac. Elliott elmélete szerint ideális fordulópont. Ha felrakom a rajzra Jeffrey féle trendcsatornát, illetve annak kétszeresét, akkor is ideális fordulós szinten van a piac.

DAX napos chart (Jeffrey féle csatorna értelmezés):


DAX napos chart (RSI divergencia):


DAX napos chart (MACD hist):


Miért értékelem semlegesre a napos ábrát, amikor több egyértelmű bizonyíték van a fordulatra? Azért mert kisebb tf-n nem impulse mozgás indult északnak, de mutatom.

DAX órás chart:


Az órás ábrán látszik, hogy felfelé egy ZZ ment, a korrekciós trendcsatornába benne maradt a piac, ma pedig réssel abból tört le. A felfelé való mozgás korrekciós jegyeket hordoz magában, ami miatt lehet elő kell venni az alsó célzóna elképzelést? Nem feltétlen. Jogos a kérdés, hogy most mire gondolok, hiszen sokak számára a mai mozgás értelmezhetetlen volt, higgyétek el, néha nekem is!

Nézzük még egyszer az ábrát RSI-vel kiegészítve, mit lehet látni? Bullish trendfordulós divergencia, majd bullish konvergencia.

A gondolatom, hogy mivel a mai nap egy ZZ jöhetett lefelé (rés miatt nehéz a pontos megállapítás), felfelé egy ZZ ment, ráadásul a ZZ nagyjából a 78,6%-os Fibo szintnél fordult ismét északnak. Lehet ez egy diagonál?  Mit mond Cimballi a Kerülj Előnybe Elliottal - Építőelemek jegyzetben? Idézem: "az új trend elindulása körüli bizonytalanság és a fordulat utáni hitetlenkedés formája".

A kérdés, hogy ezzel azt akarom mondani, hogy irány a long? Nem, azt akarom csak mondani, hogy létezik olyan magyarázat, ami feloldja az összes problémát és a növekedés irányába mutat, de ahhoz, hogy pozícióba lépjek nekem kell a signal, a trigger.

USA. SP ma elérte Cimballi ideális 4. hullám zónáját 1336-nál, EUR/HUF vonatkozásban még elfér egy gyengülés 295-ig, de ott mintha már elindult volna az erősödés.

Figyelem! Ez a fordulat lehetőségére mutató alternatíva, de nem zárom ki, hogy még bear a piac, vagy hogy valamilyen módon már megtörtént a nagy fordulat! A következő napok mozgása iránymutató lehet.