Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 13 March 2012

Tréning

Tavaly szeptemberben indult neki sokadjára a kezdeményezés a blogot rendszeresen olvasó keménymagtól, hogy Elliott elméletéről szeretnének mélyebb ismeretre szert tenni, ezért tartsak e tárgyban tréninget. 

A történetet nem akarom tovább fűzni a lényeg decemberben Cimballival közösen kijöttünk egy tréningsorozattal. Sorozat, mert egymásra épülő elemekből áll,  teljesen a kezdő szinttől a haladó szintig elsajátítható az elmélet. Az alapozó tréning az én kérésem volt, mert úgy gondoltam, hogy nagyon sok olvasónak nem éri meg egy teljes tréning árat beletenni a számára még átláthatatlan elméletbe. Sokan csak ismerkedni szeretnének Elliott hullámelméletével, majd idővel eldönteni, hogy valóban ezen az úton akarnak e továbbhaladni. A jelentkezések nagy száma miatt néhány hét múlva új időpont is kitűzésre került, mint utólag kiderült ez jó döntés volt, mert ennek a csoportnak a létszáma is majdnem teljes.

Aki olvassa a blogot tudja, hogy a tréning kapcsán nem követtem semmilyen agresszív értékesítési stratégiát, nem "tukmáltam" rá a tréninget senkire, úgy gondoltam és most is úgy gondolom, hogy aki vállalja a tőzsdén való kereskedés kockázatát, az elég  felnőtt ahhoz, hogy döntést hozzon ebben a tárgyban is. A napokban Cimballival beszélgetve azonban felmerült bennem, hogy mekkora segítség lett volna számomra is a kezdetek kezdetén, ha kapok egy ilyen lehetőséget, valaki megfogja a kezem és megmutatja az alapokat. Igen, utólag azt mondom, hogy nagyon nagy. Ezért úgy döntöttem egy kicsit promotálom az egy hónap múlva esedékes tréningeket.

Döntéseimet az áruk és szolgáltatások esetében alapvetően meghatározza az ár-érték arányban való értékítélet. Úgy gondolom, hogy ebben a tekintetben az Építőelemek alapozó tanfolyam igen jó eredménnyel rendelkezik, ráadásul, aki a tőzsde világába belekerül és eltölt ott egy kis időt, bizonyára találkozik a pozícióján elért negatív eredménnyel, azaz a veszteséggel. Ez a kereskedés velejárója, ezzel együtt kell élni. Ugyanakkor egy-egy ilyen pozíción elért veszteséget állítjuk szembe az alapozó tréning költségével és hozamával, akkor a korábbinál említett értéknél is jobbat kapunk. A tőzsdénél maradva egy jó hozam/kockázat aránnyal rendelkező lehetőség, a kérdés, megragadjátok e? Sokszor mondják, hogy nem volt szerencsém a tőzsdén, vesztettem, had tegyek ide egy  Darell Royaltól származó idézetet:

"A szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel"

Szóval csak rajtad áll! Az alapozó tréningre 6 szabad hely van, a májusi haladóra 2, március 30-ig élnek a kedvezmények.