Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 3 June 2012

BUX - Big Picture

Nagyon régen tettem fel a bux vonatkozásában a távoli képet, talán valamikor októberben (link). Az eredeti ábrát  tavaly nyáron szerkeszthettem, azóta a piac nem vetette el. Nézzük akkor a havi chartot. A korábbi ábrával indulok.

Bux havi chart:



Amit látok, hogy a piac ismét a trendvonal felett, Károly szavaival élve "szőrözik", az elmúlt időszakban nem tudta erőből átvinni, eddig, most újból nekiment, de az első kísérletnek (május) még nincs vége. Aki olvas - bár visszavettem az elmúlt időszakban - szerintem észrevette, hogy szépen lassan átálltam a nagyobb eséllyel medve oldalra. Igen, jelenleg nagyobb eséllyel már a medve visszatérésének a pártján vagyok, de nem úgy, ahogy sokan gondolják, mert rövid távon szerintem emelkedés jöhet hamarosan (korrekció - napos). Az ábra megjelenése után tovább folytattam Elliott elméletének tanulmányozását, ez alapján a piac végének a várható zónáját módosítom, piros téglalap.

Bux havi chart:



A havi chartról ennyit. Érdekességként megtaláltam az anno hetesen készült ábrát, hát igen, sok keserűségtől megkímélhettem volna magamat, ha többször ránézek:

Bux heti chart:


Alternatívaként továbbra is figyelem, hogy egy bull verzió alakulgat, egy nagy C felfelé, egy hatalmas ED.

Hetes ábrán elemzés egyenlőre nem teszek fel. Nagy eséllyel egy lefelé tartó 5-ös vége körül lehetünk, azaz, ha vége, akkor jön a korrekció és az emelkedés.