Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 13 February 2011

Távolabbi kilátás és variációk - frissítve egy 5. verzióval

Említettem, hogy több lehetőséget látok a jövőre vonatkozóan, felteszek egy-kettőt, szedjétek szét őket :o)! Ezek az elemzések kereskedésre nem, ugyanakkor a gondolkodás fejlesztésére szerintem nagyon jók.

1) A kombinációs A-B-C(W)-A-B-C szerkezet.



A fibokat csak az érdekesség kedvéért húztam be, nem is vagyok biztos benne, hogy jól használom, ugyanakkor  az eredeti jelölésemmel majdnem egybe esett egy-egy fontos vonal, ezért hozzá igazítottam.
Nálam ez a legvalószínűbb értelmezés most, ennek ellenére jövő héten a piac felülírhatja.

CET 17:35 még egy megközelítésben az ábra:



2) bull 1. verzió




Sokat nem akarok róla írni, az ábra szerint nagyon magasra megyünk. Gondolom ebben az esetben Kína megmenti az EUR-t és Amerkikát és az (V) hullámban új csúcsra megyünk....
A 2009-től tartó emelkedés A-B-C korrekcióját láttuk és új ciklus kezdődik, melynek a (I)-(II) hullámának a végét láttuk pénteken.

3) bull 2. variáció, mely akár azonos lehet az 1. bullal


A nagy esés felfelé tartó korrekciója 5-3-5 szerkezetben, ahol a 2007-es csúcsokig felmegyünk és onnan fordul meg a piac.

4) Cimballi verziója, melyhez a linket mellékelem


Mint látható ilyen időtávon elég sok minden beleférhet, sőt nem tartom kizártnak, hogy továbbiak is lehetnek. Vitaindítónak szerintem megfelelő :o)

5) egy korábbi ábra, melyen szintén bull verzió van feltüntetve




Nem kezdem boncolgatni, a célár C=A 161,8%, a belső szerkezetet pirossal kiegészítettem.
kieg.:
Közben néztem és mintha Cimballi is arra a következtetésre jutott volna, ami itt látható, illetve, hogy a képen látható mélypont lehet 4. vagy 1. hullám.( az első variáció második célára vonatkozik erre) remélem nem kevertem bele most senkit....

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 7. hét I.

Hosszabb távon több alternatívám is van, hogy mi fog történni a piacon, azonban a jövő hétre vonatkozóan, most 90%-nál nagyobb eséllyel tennék, hogy emelkedés lesz, amíg el nem éri az elsődleges céláram. Ebbe az emelkedésbe még belefér, hogy valamikor teszünk lefelé egy kört, de a korábbi lokális mélypont meghaladása ebbe a pályába szerintem most nem fér bele. ( a piac lehet mást gondol, de azt az alternatívát nem kezelem az elsők között)
Az elsődleges céláram bux esetében 22.840 környéke. Bux1112 vonatkozásában valahol 23.630 környékén. (másodlagos23.0xx és 23.8xx). Ezeken a pontokon nem lepődnék meg, ha elidőzne a piac és ezek azok a pontok, melyek majd a további iránymutatásban segítenek.
Továbbá első körben 3 hullámban emelkedésre tennék, hogy utána lesz e negyedik azt meglátjuk. Kérdés továbbá, hogy a fenti célárakat milyen formációban éri el a piac.

Bux órás chart:

Bux1112 órás chart:


Napos ábrát szemlélve, mindkét indexnél fordulós gyertya jelent meg.

Bux napi chart:


Az ábra tartalmát nem frissítettem, egyenlőre csak a fordulós gyertya jelzése a mérvadó. Bux1112 napos ábrát az előző bejegyzésben tettem közzé. 

Visszatekintés a 6. hétre

Először is egy kis visszatekintést teszek az  elmúlt hétre.
A hétfőre szóló várakozásom nyitás réssel, majd (akár) 24.350 célár elérése után esés, ami szépen be is következett.

Napos ábra:


Órás ábra:


Az esés,  illetve annak intenzitása engem is meglepett. Grafikon nélkül igazából nem is tudtam hová tenni. Majd pénteken megállt az esés és úgy tűnik elértük az alját, innen jön  a folytatás és érdekesnek ígérkezik a jövő hét.