Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday, 3 January 2011

SP 500 várakozás - 2011 1. hét II.

A mai mozgás alapján továbbra is tartom a tegnap leírtakat. SP 500 várakozás 1. hét. Az elsődleges célár 1.290. Az 1.350 ebben a ciklusban való elérése számomra egy játékos megközelítés, az Elliottos elvek mentén, ugyanakkor egy B hullám, vagy egy erős 5. hullám felviheti oda, de egyenlőre nem az elsődleges alternatíva, csak a charton a múltbeli túlvettségek alapján tűnt fel, mint lehetőség. Ne felejtsük január általában erős hónap, illetve jönnek a vállalati jelentések, ami adhat a "szentiment tankoknak", hogy egy klasszikust idézzek ...és utána tényleg  eltaposhat mindent a csorda....
Sajnos nem tudok elmenni a fundamentalista problémák mellett, bár  TA-ként szükséges lenne, azonban az egyetemen és a rákövetkező évek belém nevelt szemléletét nehéz leküzdeni. Szerintem az államadósságok, CDS problémák, munkanélküliség, az emberek hitelcsapdái stb. stb. azt mondatja velem, hogy a válság második hullámának kell jönnie. Az újságokban megjelentek a vészmadarak, melyek az elmúlt évben 2-3 héttel, vagy 1-2 hónappal előzték meg a nagy buktákat, valamikor egy korábbi elemzésben február magasságát jelöltem meg, mint egy lehetséges legkorábbi indulás. Szvsz a piac irányba állt, potenciális esély van, hogy jön a "zarmageddon"! A jó hír, hogy a kereskedésben általában napos, de inkább órás chartot nézek, így teljesen mindegy mikor jön, addig a bull és a bear piacon is ott tudok lenni.

Várakozás - Bux 2011. 1. hét II.

Megmozdult a piac, méghozzá felfelé. Sugalltam, hogy ebbe az irányba várom a piacot. Elméletben 5 hullámban felfelé következik a mozgást, célár 22.800 környéke. (csak remélni tudom, hogy a korrekció szerkezete nem valamiféle háromszög lesz)
A hirtelen megugrás hatására a indikátorok túlvett zónába kerültek, egy ideig a Bollinger szalagokból is kitörtünk. Mindezek mellett további emelkedést tartok elképzelhetőnek a napos chart alapján. 21.900 körül van az 50 napos átlag, ami a további emelkedésben ellenállás lehet. A kék i, illetve ii -vel jelölt hullámok alapján számolt megnyúlt 161,8%-os  iii. hullám is ide mutat. Azonban két ellenérvem is van, hogy miért nem állhat meg itt az emelkedés hosszabb távon: 

1) ezzel az emelkedéssel az ábrán látható célár nem elérhető egy Elliott ciklusban.
2) az ilyen szintű hullámok a tapasztalatom szerint ennél az instrumentumnál magasabb FIBO szinteket szokott elérni, pl: 261,8% vagy inkább sok esetben 423,6% (igaz az v hullám is lehet megnyúlt)

Napi chart:
Mindezek mellett holnap a korai szakaszban beleférhet egy kisebb korrekció. (napos chart!)

SP 500 várakozás - 2011 1. hét

SP utolsó elemzés
Egyre erősödik bennem az elképzelés, mely szerint az SP index továbbra is a túlvett zónában fog tartózkodni és további emelkedést várhatunk 1.290-en környékére, első körben.
Kicsit játszadozva a Fibo számokkal egy megnyúlt hullám esetében, mind a két korábban említett ciklus a 1.360-ra mutat. Aki az SP-vel régebb óta foglalkozik tudja, hogy ez egy ideális korrekciós szint, mindemellett egy ekkora raly előre-becslése jelenleg a merészség kategóriájába esik.
A jövő hét már nem kell, hogy a window dressingről szóljon, meglátjuk merre mutat a piac.

Napos chart: