Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 17 October 2012

OTP

Korábbi órás célzóna elérve, egyenlőre nem vagyok biztos a folytatásban, hezitálok és figyelem az emelkedést, hogy korrekció, vagy impulse.


Közben nagyon elgondolkoztam azon, hogy lehetséges e a mostani flatnek hitt emelkedés esetleg a dZZ c hulláma volt. (videóban beszéltem róla, a mai csúcs elfogatható is lenne talán..)

USD/HUF

 Meglehetősen régóta figyelem az USD mozgását a forint ellenében és eddig gyakorlatilag követi az elképzelést. A negyedik hullámként jelölt szint, azonban nagyon alacsony korrekciónak tűnt, ezért inkább arra gondoltam, hogy ez még nem lehet az ék negyedik hulláma. A mai napon új lowt ért el a piac, abban a keretben ami előzetesen meghatározásra került, azaz a negyedik hullám nem ment magasabbra. A többi piaccal összehasonlítva, ahol inkább egy negyedik hullám mozgását látom élek a gyanúval, hogy még nem tartunk az 5. hullámban. Már az év elején is élt a feltételezés, sőt talán Kisbandi mondta ki először, hogy 200-210 közé érhet a vége a piacnak (megj.: alacsonyabb 4. hullám vége). De a korábbi emelkedés (hetes) 61-es fibo szintje 205, 78,6%-os 194 körül helyezkedik el. Kezdjük nagyon megközelíteni ezt a szintet.

Az ábrán jelöltem egy flat hullámot, ez szerintem csak x hullám, illetve ZZ b hullámában fordulhat elő. Tudjuk, hogy sokszor harmadik hullámban dZZ-re kell számítani. Az a gyanúm, hogy elképzelhető, hogy még csak 3. hullámban vagyunk és a negyedik még el sem kezdődött. (Párhuzam az OTP zöld ed verziójával).

Ebben az esetben a flat utáni esés a dZZ második ZZ-jének A hulláma, most lefelé pedig 5 hullámban C-nek kellene lefelé mennie. Meglátjuk.