Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 26 September 2012

Bux

Észrevettem, hogy az utóbbi időben nem nagyon számozom be az ábrákat. Valójában már régóta nincs rá szükségem és egy ábra beszámozása sok időt vesz igénybe, ráadásul sokszor több scennárióban is gondolkozom, amit tényleg sok idő felrajzolni. Néha azonban nekem is és remélem másoknak is segít, ha megteszem.

Sokat gondolkozom mostanában a piac további alakulásán. Júliusban az addig bear irányultságom megváltozott és bull irányba kezdtem el gondolkozni. Szép emelkedés következett be, azonban annak meredekségét alacsonynak tartom, vagy tényleg egy időben elhúzódó és még hetekig, hónapokig tartó emelkedő trendre lehetne számítani. Önmagában ezzel nem is lenne baj, de nem tudom fejben összerakni ezt a deviza piac és az amerikai piac mozgásával. Azt végkép nehezen tudnám elképzelni, hogy kis hazánk részvénypiaca a nemzetközi trendekkel szemben mozogna. Egyenlőre maradnak a kételyek. 

Bux napos grafikon:


A napos charton leginkább az MA9 alatt formálódó RSI horog zavar, további esést vetít előre, következő támasz RSI 51-nél, odáig el fog menni szvsz. A korábbi elképzelés mellett azonban a kisebb tf-n látható alakzat szól, mondom ezt mindamellett, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a magasabb timeframe elsőbbséget élvez az alacsonyabbal szemben. A csúcstól lefelé jövő alakzatot korrekcióként tudom csak értelmezni (not incl. LD).

Bux órás grafikon:


Az órás RSI chartból azt olvasom ki, hogy hamarosan vége az esésnek, ami összefüggést mutat az elliotti számozásommal. A holnapi napra esést várok, a korábban rajzolt célzóna elérését. A mai alj, bár már a zónában van, szerintem kevés, holnap lejjebb fog menni az index.(kisebb eséllyel oldalazhat is, akkor még nincs készen a negyedik hulllám)
A fenti esés jól illeszkedik a MOL várható mozgásához, ami mint tudjuk erősen befolyásolja az indexet.

OTP

Sokáig dZZ-ben gondolkoztam az OTP esetében, mert az első 5 hullámot, csak mintegy "beteg impulse-t" tudtam elképzelni, ami bár szabályt nem sértett az eddigi tapasztalataim alapján nehezen vitt rá a lélek, hogy annak gondoljak. Pár napja háttérbe tettem az elképzelést. A mai mozgás azonban újra elővetette velem, pirossal jelöltem.  Érdekessége a két verziónak, hogy esélyes, hogy ua. a helyre érkezzen mindkét verzióban a papír, de ez az exp. flat esetében nem feltétel.  Amikor több minden mutat egy helyre egy korrekciós mozgásnál, akkor szokott bekövetkezni, hogy a piac egy harmadik utat választ, nem baj, arra is fel vagyok készülve. Egy oldalazás, emelkedés az ED verzióba simán belefér,  flat verzióban a célzóna elérése sem feltétel, lássuk mi lesz a pa.

OTP órás chart:


3750 szerintem erős ellenállás, sok minden mutat oda, ha elsőre átviszi akkor lehet a nagyobb képet is újra kell gondolni. A napos képre rápillantva lehetőségként adódik még a 3.650 megcélozása, de azt egy emelkedés után tudom egyenlőre elképzelni.

OTP napos chart:


MOL

Az elmúlt időszak mozgása alapján látok arra lehetőséget, hogy a MOL valamilyen pozícióban hsz-t csináljon, amit az indikátor is megerősít. A lehetséges két számozást a következő ábra mutatja. A nagy kék célzóna a korábbi, korrekciónak ideálisnak tartott zónát jelöltem, míg a kis négyzetekkel, a hszekből lehetőségként mutatkozó területeket. A zónák elérése nem feltétel, ua. a forgalom megugrása igen, én erre figyelnék elsősorban.

MOL órás chart:


OTP

A kép egyenlőre az exp. flat korrekciót erősíti. Ez az jelenti, hogy a mai aljtól elindult egy c hullám felfelé.  Az esést RSI-n a bull támasz fogta, most pedig esélyes egy kis horog, amivel c/((ii))-be fordulhat a piac. Egyenlőre feltételesen kezelem, keresem a megerősítő jeleket. Ha marad minden, akkor a célzónák szintje az alábbi ábrán jelzett szintek környékén lehet, az elsőre valamivel nagyobb esélyt adok.

OTP órás chart:


Bux- gyors

Mélyebb elemzés nélkül, első ránézésre azt mondanám, hogy elérte a célzónát és fordulhat a piac.

Bux órás chart: