Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. április 24., kedd

OTP várakozás

Napos alapján az OTP ábrája erős bull irányultságot mutat. Nem tudom egyenlőre eldönteni, hogy a bull verzió csak a 4/c indulásának szól, vagy egy erős északi irányt mutató extra bull számozásomat kellene előtérbe tolni. Ahelyett, hogy most részletesen kifejteném mire gondolok, inkább megvárom a holnapi napot. 

OTP napos chart:


Órás alapján más a helyzet. Az látszik, hogy erős momentumos, impulzus harmadik hullámra jellemző mozgás látok. Korrekciós csatorna törés. Órás alapján egy harmadik hullám ment északnak. Tréningeseknek mondom, hogy szvsz tovahaladó háromszöget láttunk 3380 környékén 4 óra magasságában kisebb tf-n.

Látható az ábrán, hogy a kritikus zónát, mely a gyors letörést eredményezhette volna elkerülte a piac, a berajzolt ellenállásokat momentummal vitte át, ez a piac bull, még akkor is ha holnap esetleg korrekció lesz.(figyelem órás alapon!!!!) Ha nyitás utáni két órában a mai csúcsokat lendülettel átviszi, akkor az RSI szerint erős bull marketre kell felkészülni. De szerintem nem az lesz a megoldás.

OTP órás chart:


OTP 15' chart:


Sok a kérdés a fejemben, kis tf-n nem tudom eldönteni, hogy ZZ ment e felfelé, vagy az 5. hullám nyúlt meg. A holnapi nap sokat fog mondani. Nem akarok rövid távra célárat írni, az emelkedés minimum végét 3600 fölé tenném, pontos célárat majd holnap. A magam részéről örülnék egy ED-nek 4/c-ben, majd meglátjuk, hogy valóban az e. Ha ED lemehet 3440 környékére, ha impulse, akkor szvsz lesz egy fél nap lassú mozgás, hisz 2 is az volt. Ha 4. akkor 3480-3500 lehet egy lehetséges célár,  majd utána észak és ebben az esetben számolni kell egy sling shotra....


feladvány

A tréning részvevőknek mutatok egy ábrát. (nem akarok jutalmat felajánlani, addig amíg egy korábbit nem teljesítettem. Valakinek tartozom egy csokival, nem adtam oda a hétvégén, sőt sajnos nem tudom kinek is tartozom , kérem a korábbi feladványok nyerteseit jelentkezzenek emailen) A jutalmat itt a piac adja, a válaszokat, elmélkedést emailen várom, jó megoldás esetén küldöm a hozzá tartozó instrumentumot, amibe holnap saját döntése alapján beszállhat.


OTP - gyors

Egy kis segítség a tréningeseknek, de nyitót nem vesszük figyelembe, önmagában'


RSI 5'

RSI 15'


OTP várakozás

Nem akarok egyenlőre sokat írni. Két verzió van, az egyik szerint jelenleg még a korrekció fázisában vagyunk B hullámban, a másik szerint egy running flattal vége lett a korrekciónak, már az 5. hullám jön lefelé. Egyenlőre nem tudok dönteni, de nem is kell. A kritikus zónát figyelem, eléri e a piac, illetve mit csinál ott. De figyelem  a tegnapi napi mozgást is, mert eleve egy vételi signál közeli pozícióban van, kérdés, hogy ma triggereli e, vagy semlegesíti a mozgást.


OTP órás chart:Tegnap este a neten megnéztem egy oldalt, ahol az OTP-re több indikátor jelzését tették ki. Kivétel nélkül mindegyik eladási irányt mutatott. Nekem ez gyanús, annál is inkább, mert egy energikus C hullám jöhetne felfelé. Ez nem a támogatott verzióm, most nem támogatok verziót, majd a piac eldönti mit szeretne és az alapján cselekszem majd.