Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 10 August 2011

Válaszok és gondolatok

A megjegyzésben feltett kérdésekre megpróbálok bejegyzés formájában válaszolni, illetve egy két gondolattal kiegészíteni.

Meddig tart ez az esés, lehet, hogy korábban vége lesz, mint 2014-15?

Elliott rendszerében tudjuk, hogy a magasabb szintű korrekció ideje és mélysége sokkal nagyobb, mint az alacsonyabb rendűeké. Erről szólt egy korábbi bejegyzés, hogy esélyes lehet egy lefelé indulás, mert a korrekció ideje már meghaladta az alacsonyabb rendű hullámok korrekciós idejét, azonban, hogy ez mikor indul meg nem lehet tudni. Link A cikkben egy dolog ment nagyon mellé, e hullám gyakran kitör a háromszögből, tehet a szerkezet készen volt, júniusban, de ezzel nem foglalkoztam mélységeiben, a felfelé utat kerestem...

Ha igaz Prechter felvetése, hogy létezik egy matuzsálemi hullám, annak negyedik hulláma valahol a 18. században volt, azt hiszem 1722-1780 környékéig tartott egy oldalazás, akkor azt kell mondanom, hogy bizony az oldalazás, azaz a korrekció min. 60 évig kell, hogy tartson... Nem tudom, hogy erre a felgyorsult világ, az időtáv hogyan hat... Ezt szemléleti a következő ábra (az ábrát a neten találtam, de minden bizonnyal Prechter könyvéből való, 117. oldal)


Minél magasabbra megyünk a korrekció annál nagyobb. Erről nem akarok többet mondani, a blog jobb felső sarkában ott link, keressétek meg a könyvben.

Emiatt a komlpex kombináció, háromszög szerkezetnek még nagyobb az esélye. SP-ben 11 éve megy a korrekció, ha igaz Cimballi felvetése, hogy felfelé egy X hullám tartott, akkor ott minimum hiányzik egy A-B-C szerkezet, nagyjából szintén 11 év időtartamban... Ennek eldöntésére, azt hiszem lesz még időnk.

Long pozíció

Cimballi a blogjában nagyjából annyit írt, hogy nem javasolja long pozíció felvételét, ha valaki ezt teszi, csak rövid időre és 5 perces chart alapján. Mi ennek az alapja, húzzátok meg a trendcsartornát, szerintem erre használja Prechter a "free fall territory" kifejezést (gondolom, mert nem tudom). Öngyilkosság long pozíciót felvenni a ciklus közben, mert, ahogy ma is láthattunk, minimális retrace szintekre sem nagyon tud a piac visszamenni. Inkább a jó short belépőket érdemes keresni. Horgász megjegyzésére reagálva: szerintem szinte lehetetlen ekkora mozgásnál normális stop szintet meghatározni, 1000 pont felett kellene lennie, mert oly nagy a napon belüli mozgás. Gondolom ő is erre akart utalni. Csak a short jelre érdemes figyelni, még egynek kell lennie lefelé!

Az esés milyen szerkezetben történhet?

A korábban írt számokat, nagyban és fejben számoltam, már látszik, hogy az első hullám oly nagyra sikerül, hogy  12.000 pont is lehet, előfodulhat, hogy az első lesz a megnyúl, vagy mélyebbre megyünk? De a is, hogy lesz egy komolyabb retrace - csak gyorsan működhet - majd egy csonka 5. szóval számtalan a lehetőség, egyenlőre nem tekintenék ki olyan messzire.
Ezzel a 12.000 nagyon egybe megy Charlie által felvetett háromszög teória.

Bux1112- gyors

Nagy képen célzóna!


Bux várakozás - 32. hét II.

A határidő esetében tegnap naposon láttunk egy nagy spikot, ami megnehezíti a célárak kiszámítását. 

Naposon első körben  az ábrán jelzett zónáig várom a korrekciót, de nem zárom ki, hogy magasabb retracere megy vissza. Látva az amerikai zárást, akár egy réssel felfelé nyitás is benne lehet. Bear a piac, nem gondolom, hogy napon túl ésszerű long pozit építeni....

Napos Bux1112 chart:


Bux órás chart:


Horgász 3 réssel való lefelé nyitásában gondolkodva, elliottos szemmel azt mondanám, hogy nagy az esélye annak, hogy nem kerül a rés visszatöltésre, a harmadik rés az 5. hullám elindulásakor lesz látható. (Az egy kicsit zavar, hogy több rés is látható a buxnál, a határidő esetében kevesebb, ezek párosítása egyenlőre nehézségeimbe ütközik.)

Figyeljétek Charlie napközbeni hozzászólásait, nagyon jól érzi a piacot!

Lupek elemzése:

Sajnos nem érkezett meg ezidáig az emailcímemre az elemzés, választ semmilyen formában nem kaptam. Bár nyitottan próbáltam meg kezelni a helyzetet, talán túl sok esélyt is adva neki, mert hiszem, hogy vannak nálam tapasztaltabb és hozzáértő emberek, akiktől lehet tanulni, sőt szinte mindenkitől lehet egy - két trükköt elesni, úgy látom, hogy ő lehet a blog első trollja, ezért a jövőben az oda nem illő bejegyzéseit törölni fogom, választ nem írok rá és kérlek benneteket is, hogy hasonló módon cselekedjetek, más módszer a trollok irtására nem ismerek. A trollok tönkre tehetik azt a kis csapatot és azt az értéket, amit remélem sikerül építenie ennek a kis közösségnek.

OTP várakozás - szerda

Napos chart:



Órás chart:



Tegnap írtam, Charlie ráerősített, hogy egy running flattal lehet dolgunk, lapos lehet a korrekció. Első körben az ábrán jelzett zónába várom az indexet. Nem zárnám ugyanakkor ki, hogy egy kicsit erősebb lesz a retrace egy jó hangulatban, de most 25%-nál nagyobb esélyt nem adnék rá. Nézzük meg milyen szerkezet bontakozik ki óráson. Esetleg figyeljünk arra, hogy kombináció is lehet!

Figyelem! Bear  a piac, long csak napon belül, mindig kihelyezett stoppal. Annak esélye, hogy nem megy lefelé egy nagy 5. hullám egyre kisebb, igaz ugyan, hogy még megvan, de csekély a lehetőség, talán csak a két alakzat (x) hasonlósága.

Negyedik hullám esetén számíthatunk divergencia megjelenésére, ezt érdemes keresni, mert onnan indulhat lefelé az 5. hullám (amennyiben lesz, mert látható, hogy az OTP -kivételesen - felülteljesít)