Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 29 May 2023

Bux

Ismét eltelt egy hét. Az OTP az osztalékfizetés ellenére szép napokat tudhat maga mögött. A  szelvényvágást követő nap első kereskedési óráiban még csökkent az árfolyam, viszonylag hamar túltette magát ezen a részvény és a nap végére már az osztalék értékén is túlmutató emelkedést hozott. Mindez nem befolyásolj a buxot, ami miatt kiemeltem, hogy a korábbi elemzésben osztalékfizetés előtti rallyra gyanakodtam, mint lehetőség, ami  a bux indexben a lehetséges megnyúlás hátteréül szolgál. Az eltelt napok alapján látható, hogy nem ez lesz a kulcs. 

A megnyúlás továbbra is reális és ami a jó hír, az indikátorkép (rsi) fenntartható bull zónában további emelkedést jelez (az OTP esetében is benne van a további északi kör, de lehet ez esetben a MOL és/vagy a Richter fogja húzni az idexet). Az MACD indikátoron megjelenő alacsonyabb tető, divergencia kialakulásának lehetőségére és későbbi fordulatra utal, ugyanakkor a napos idősík kontextusa ennek sikerességét egyelőre elveti,  valós divergencia, és fordulós jelzés nem alakult ki. A hetes gyertya a maximuma környékén zár, ami az álmoskönyvek szerint a következő heti folytatólagos emelkedés előfutára.

A fentiekből fakadóan a további emelkesédnek van esélye, ideális lenne, ha a charton jelölt zónát célozná a piac:

Az árfolyam előtt több csatornatető is található, valószínű az emelkedés meredeksége csökken,  zöld és piros napos gyertyák válthatják egymást a következő időszakban.