Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 30 August 2017

EUR/USD

A hét végi és eleji felfelé kör után felmerült bennem, hogy az elsődlegesnek ítélt változat mégsem jó, egy trendszinttel alacsonyabb negyedik hullámot jelöltem a 3. végének. A mai és tegnapi mozgás alapján azonban egyre erősebb azon elképzelésem, hogy egy igen ritka. Elliottal foglalkozó blogokon, oktatáson (nevesítve) nem bemutatott, ugyanakkor 1941 környékéről származó eredeti Elliott rajzon látható 'inverted flat' korrekció zajlik épp a piacon, mely kis tf-n kereskedésben igen sokszor megtréfált, ezért külön tanítom is az alakzatot. Érdemes megjegyezni!

A következő két napban kiderül, ha a kék zóna (vonal) alatt zár a piac, akkor ez egy komoly bika csapda volt, főleg a trendkereskedők számára, és valószínű sokakat a stop ki fog rázni. Alternatív verzió, hogy holnap erős fordulatot látunk és kimegyünk új csúcsra. Hasonló képet mutat az USD/HUF chart is. 

Természetesen a mélyebb célárak is szóba kerülhetnek, illetve az, hogy egy még csak a teljes 4 [a] hulláma lesz és egy időben szélesebb korrekció zajlik, 1, illetve ebben az esetben akár 2 újabb csúccsal (3 után). Két célzónát jelöltem, a másodikra akkor fog nagyobb eséllyel lejönni, ha most még csak 4/[a]-t látjuk és annak alhulláma ment ki új csúcsra.

Egy ilyen flat hullám  (feltéve, hogy az) erős trendre jellemző, így bár alapesetben elvárás a mélyebb célzóna elérése, ebben az esetben csak kisebb eséllyel számítanék rá.

EUR/USD napos chart:


Tudom a mostani elemzés mélyebb tudást feltételez. Azoknak, akiknek ez nincs meg nagyjából a lényeg: Ha holnap megfordul, akkor új csúcs, ha tovább esik és átviszi a kék vonalat, akkor korrekció a felfelé kör.

EUR/USD - fej-váll

Elliott-i értelemben  van  (lenne) helye a képen jelzett HS  kialakulásának és triggerelődésének. Hamarosan kiderül... Észre fogjuk venni, ha az :D.

EUR/USD m30 chart: