Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. május 8., kedd

What's up?

Közel lehetünk egy erősebb felfelé kör kezdetéhez, azaz az esés megfordulásához. Próbáltam kapaszkodót találni, de nem egyértelmű a helyzet. 

A Dax, akár mélypontot is foghatott és elindulhat felfelé. Gyakorlatilag teljesítette a korábban felrajzolt elvárást és az április 17-én feltett elemzés szerint (link) elérte a ~ 6420-at, ha jók az adataim, akkor 6411 volt az esés alja, eddig. Ennek ellenére nem tudom, hogy esetleg neki fut e, a tegnap pirossal jelzett célzónának. 

DAX 4 órás chart:


Négyóráson érdekes a felállás, holnap dél környékére, akár lehet egy belépési szignál is. (előadásom utolsó két szignáljára érdemes gondolni) A kontextus megvan, sajnos RSI-t nem tudtam a grafikonra varázsolni, ezért rsi vonatkozásban nem tudom mi a helyzet, egy horog megerősíthetné a belépést és ami talán még fontos, a fordulatot, C végét. Jó lenne esetleg valamilyen divergenciát, esetleg egy kezdeti konvergenciát is látni.

Devizák vonatkozásában az EUR esetébe egy erősödést a forinttal szemben még kívánatos lenne, a szép fibo arányhoz, dollár esetében is szívesen látnék egy-két forintot. Ami a lényeg a devizák szvsz megkezdhették az utolsó kört, forint oldaláról nézve, az utolsó nagy gyengülést.

OTP, az OTP esetében nem tettem fel az ábrát, mert elég bizonytalan vagyok. Nem hozta a várakozásomat, legalábbis azt nem, amit elsődlegesnek gondoltam. Pár napja már nézegetem, hogy a két hete lezajlott emelkedés, akár egy LD is lehetett, de nem kaptam rá MACD megerősítést, azért nem publikáltam. Ha azt nézem, hogy a csúcstól egy A=162%C összefüggés lehet, akkor a korrekció a tegnapi aljjal befejeződhetett, azaz a nagy  B készen van. 

Amerika ma elérte a célzónát, de nem ment elég mélyre, SP esetében 8 ponttal lejjebb nyugodtabb lennék, de a fordulat bemondásához impulse mozgás hiányzik északnak, ami fontos, hogy nem A hullám képében.

Őszintén szólva ami leginkább zavar, hogy a jelenlegi számításaim szerint 2-3 hét a csúcs (hacsak nem diagonál formájában megyünk majd északra, devizák esetében délre), ami túlságosan közelinek tűnik, ennyi idő után nem tudom elhinni, hogy ekkora eufória csap fel hirtelen. Jöhet a mozi, ha sci-fi lesz, akkor elhiszem, ha romantikus film, akkor jogos volt a kételkedés... 

EURHUF- ábra frissítés

Egyenlőre nem számolok célárat. Az devizapár új aljra ment, ezzel jelezte, hogy a korrekciónak nincs vége. Itt nagyobb eséllyel várnám az ED megjelenését, célár - csak a fibora tekintettel - 274.

EURHUF kereszt napos chart:USD/HUF kereszt

Valószínű, hogy nincs vége a korrekciónak, lefelé nagy A jött, majd az oldalazás B volt és elindult a C lefelé, melynek 2 hullámában lehetünk. A célár a számítások szerint 190-200 közötti zónában lehet, de egyenlőre megvárom, hogy meglegyen az új alj, ami azt bizonyítja, hogy nem korrekcióban vagyunk, hanem C-ben.

USD/HUF kereszt napos chart:


A célár elég alacsony. Jelenlegi számítás az A=C vonatkozásában áll fent, impulse C hullám és a teljes emelkedéshez viszonyított 78,6%-os fibo mutat egy helyre. Mit mondjak, tényleg ez lenne az eufória, amit Cimballi említett. 

Egy másik verzió szerint, ebben az esetben C inkább diagonál formációt ölt, 200-210 környéke lenne a végár. Jelenleg még nehéz pontosat mondani. Addig még van egy felfelé kör, ami lassan véget érhet, célzóna 223 környékre. Mutatom:


DAX - gyors

Igaza volt Fricinek, daxot a markers nem frissítette időben, így nem tudtam, hogy a piac már hozta a korábban feltett várakozásaimat. Szvsz érdemes figyelni, mert jöhet e fordulat. Azt nem zárom ki, hogy még egyszer visszamegy a zónához, mert túl nagy a spike, meglátjuk.

Dax  napos ábra: