Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 13 February 2013

OTP - gyors

Havi chart az eddigi mozgás alapján, célzóna időben ott ahol vártam jan. elején:


A heti chart, itt érdemes a csatornát figyelni, csatorna tetőt nem egyszerű átvinni:


A fraktálos rész hetin:


A napi chart, érdemes összevetni a reggel leírtakkal és az RSI-re egy kis figyelmet venni, 5. hullámot a bull ellenállás szokta fogni:
nagyítva a piros zóna képe:


Órás, RSI érdekes, 82 környékéről fordult, 3. hullám lehetett. Most jöhet 3-4 óra (esetleg 6-7) oldalazás esés, ami talán nem lesz mély 850 v. 820 környéke ideális is lehet. RSI 50 v. 40 környékére eshet, extrém esetben 60 fogja fogni az esést, a 40 szerintem nagyon alul van.


Nézzétek 5/2-ben milyen kicsi volt a retrace, negyedikben időben vagy méretben hasonló várható!

Alt. verzió, megvolt a csúcs, extrém esetben, megnyúlt 5. esetében RSI erősebb a 3. hullámnál, nagyobb tf-s fordulat során, alacsonyabb tf-n RSI csúcsról fordul a piac, de amíg nincs megerősítés nem tekintek erre a verzióra, csak a háttérben figyelem!

Elliott és a likvidítás

Pár napja gondolkozom rajta, hogy kellene ismét pár sort írni a likvidításról és annak elliotti összefüggéseiről, mert fontos lehet, az elmúlt két nap azt igazolja, hogy elkéstem...
Egyszer már írtam róla, hogy Elliott elmélete likvid piacokra vonatkozik, azon működik. Az, hogy mi a likviditás nehéz pontosan megfogalmazni, hisz a szakirodalom is eltérően fogalmaz. Az én megközelítésemben, akkor likvid a piac egy elliotti elemzéshez, ha az árak meghatározása nem egy-két nagy szereplő által történik, hanem a tömegek által. A legnagyobb szereplők képesek úgy eladni a birtokukban lévő részvényeket, hogy a piacra csak rövid átmeneti hatást gyakorolnak és az eladás vagy vétel hatására a volatilitása nem nő hirtelen meg, az ár nem leng ki. Inlikvid piacon is működik az elmélet, de korlátosan. A magyar piac sok részvénye határeset, ezért érdemes erre odafigyelni!

OTP

Kezdem a január elején feltett havi chartal, gondolom emlékeztek.

OTP havi chart:


A hetesen korábban feltettem a fraktál szerkezetet, ami szerint új csúcsra számítottam, jelentem tegnap meglett.

OTP heti chart:

Itt van a 2012. júliusában feltett ábra. A harmadikat eggyel későbbi csúcsra raknám, a forgalom nem igazolja vissza, hogy az 5. hullámban vagyunk, igaz még nem zárható ki ez a verzió sem, de második lehetőségként kezelem.

OTP heti chart:


Eddig talán nem írtam újdonságot. Lássuk a napi chartot, tegnap célzónába ért a piac, kérdés, hogy láttuk e a száguldásban a csúcsot? Szerintem még nem! Korábban már írtam arról, hogy ez a 3. hullám lehet felfelé, ahol az 3. hullám első alhulláma, azaz A lehetett egy LD. Ha az LD nagyságát rávetítettem B végére (vigyázat nagy a spike!), akkor magasabb célzónát kapok, ezt jelölöm már egy ideje, a vastag vonallal, ahol C=A-val.
Jelöltem az ábrán a ZZ csatornát is, a spike miatt kettőt is. A két jelölés köze nem zárja ki, sőt talán meg is erősíti ezt a területet. Bár egy szép 5 hullámból álló 5. hullám látszik, ha a harmadik megnyúlt hullámot (5/3) ezen a tf-n rávetítem a feltételezett 4 hullám végére, akkor egy megnyúlt 5/5. hullám (5/3=5/%) szintén 4.900 környékére mutat. Tegnap a csatorna tető fogta meg az emelkedést. Mára további hely keletkezett, spikekkal együtt szerintem eléri a pirossal jelzett kisebb zónát. RSI-t figyelve van még egy kis hely, a bull ellenállásról várnám a visszapattanást, legalábbis az lenne az ideális.
Vigyázat, szerintem gyors lesz a lefordulás és be fog gyorsulni. Sokaknak a fejében még ott van az 5.000-es célár, a későn jövők még ki akarják venni a részüket a növekedésből, tipikus 5. hullámbeli "kisbüfi" szituáció! A lefordulás után pánik szerűen adhatnak majd el.
Tegnap írtam, hogy egyenlőre a lefordulásnál a 4500 elérését fogom figyelni, a másik alternatív verzió miatt, mert ha ez nem a harmadik hullám akkor nem lesz akkora az esés. Ha mégis harmadik, akkor a 4. hullám lefelé akár sokkal nagyobb is lehet. Roli által említett 4.000-es szint környéke meglehet. Negyedik hullám sokszor éles és mély! A 4.000-es szint a tavaly júliustól tartó emelkedés 50%-os fibo szintje körül van.

OTP napi chart: