Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 13 February 2019

BÉT (Richter, Mtel, OTP, Bux, ESTmédia)

A Richter esetében van egy élő short setup, melynek a célára 5.400 környékére mutat (belépés 5770, stopot már pluszba lehetett húzni). A mai mozgás megerősítést hozott. Annak adom a legnagyobb esélyt, hogy a következő két út valamelyikét követve jut el a célzónába. 

Richter napos chart:


4H charton van egy bearish csúzli, mely a korábbi setup célárának elérésére utalhat. Elliottilag egy 5 hullám lejövetelére számítok, azzal a fenntartással, hogy adott esetben ma egy gyors 4/B hullámot láttunk.

Richter 4H chart:


Az MTelekom esetében ugyancsak van egy futó short setupunk, melynek célára 455 környékére mutat (belépés 468). A mai mozgás után a magabiztosságom a setup beteljesülésébe csökkent, de lehetséges, hogy itt egy 4/C hullám ment északnak. A spike miatt, azonban erősen benne van, hogy a belépőt az induló stop zárja majd. A bearish slingshot az Mtel chartján is megtalálható, de antiszignálnak tűnik, az esés helyett megfordult a piac és egy hatalmas zöld gyertyát produkált a délutáni órákban.

Mtelekom 4H chart:


Az OTP elérte a várt zónát ugyanakkor kérdéses, hogy elkészült -e a lefelé tartó impulzus, vagy a felfelé kör csak egy 4/C volt és újabb alj várható. Ha újabb low jön, akkor annak az ideális zónája 11.100 környéke lehet.

OTP 4H chart:


Nem vagyok gyakorlott a gyertyaformációkban, de úgy tűnik naposon egy bearish diamond alakul, melynek célára 10.000 környékére mutat. Meglátjuk, kisérleti terep a számomra ez a formáció.

A Bux elérte a setupból számolt célárat (800-1000 pötty a zsákban). Elliott alapon egy további low-t tartanék elfogadhatónak, de amennyiben csak egy A hullám jött le, akkor a célárzóna elérése előtt akár új ATH is kialakulhat.

Bux 1H chart:


Az ESTmédia nem az a papír, amit az eszközeimmel igazán hatásosan lehet elemezni, ennek ellenére tettem fel pár napja egy chartot róla.

ESTmédia 1D chart:



A nagyobb képeken még kérdőjeles, hogy mi alakul. Nem akarok nagyon extrém verziók mentén állást foglalni, de figyelem őket. A Richter esetében van egy bear flag, akár a korábbi low alá is futhat az árfolyam. Egy begyorsuló esés esetén erre fogok gyanakodni. Az OTP esetében kerekebb lenne egy ATH, de amennyiben csak korrekciós alakzat indul majd felfelé, akkor az esés folytatására fogok fogadni. A bux esetében is lejjebb lenne az ideális zónája a korrekciónak, de jelen szerkezetben ezt csak korlátozottan érzem megvalósíthatónak, lehet csak egy A hullám fut délnek. Mtel esetében megtört egy emelkedő csatorna, ebből adódóan a setup célárnál alacsonyabb célárakat lehet megfogalmazni, ehhez azonban a következő napokban megerősítő mozgásra van szükség.

EUR/USD

C/ED, továbbra is ez az elsődleges elgondolásom, amíg 1,12240 nem törik nem is szándékozok bearish irányba állni, hacsak nem mutatnak a gyertyák valami olyan formációt, ami erre utal. Az C/ED formációt eddig jól követi a piac.

EUR/USD napos chart:


Egy zöld (fehér) gyertya még nem a világ, de elég jó helyen alakult ki a bullish engulfing. Sokkal többet számít nekem, hogy a várt zónában indult meg valamiféle fordulat, ami lehet C/ED/2. pont is. Iszonyú szívatós verzió és ezért tetszik,  mert szeretni szokta a piac ezeket a verziókat. Természetesen benne van, hogy újabb csavarok jönnek, a tévedés joga továbbra is fenntartva.