Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 5 October 2011

30% az esély Magyarországon az államcsődre

Ezzel a címmel jelentek meg cikkek szerdán az interneten. 2010 decemberében publikáltam egy bejegyzést a CDS cunamiról. Tudom hangzatos, marketinges és figyelemfelhívó a cím. Link A cikkben tettem egy kísérletet, hogy a magyar CDS árakat számozzam be Elliott módszerével. Az ábrák forrása: http://www.dbresearch.com

Az akkori ábra:



...és a mostani:


Az akkori számozás, azaz az új ciklus 2. hullámát, anno még rossz helyre tettem, a korrekció komplexebb lett, de a 3. hullám, azaz a mostani emelkedés már szépen látszik. Vajon meddig megy el? Vajon meddig tudjuk finanszírozni? Költői kérdések, lássuk mit írtam akkor:

"Az ábra alapján - bár megerősítésre még jelen esetben is szükség van - a CDS ára emelkedni fognak hazánk esetében a jövőben. Azaz az állampapírok kibocsátásánál egyre magasabb költséggel kell számolni, ami egyre jobban terheli a költségvetést. Ennek a következményeibe nem megyek bele, gondolja végig mindenki és ne csak Magyarország esetében."

Szépen haladunk előre... :o(

Bux és Bux1112 - várakozás szerdától

Az OTP-hez hasonlóan itt is emelkedést várok. A legnagyobb gondom, hogy a korrekció vége túlmutat az első hullám terén... az emelkedés (ha nincs trendforduló és negyedik hullámban vagyunk, akkor nem léphet túl rajta, csak beleszúrhat)


Bux órás chart:




Bux1112 órás chart:






Régen tettem fel a napos ábrákat. Figyelem, a négyzetek nem célzónák, ellenállások lehetnek egy emelkedéseben!


Bux napi chart:




Bux1112 napi chart:



OTP várakozás - szerdától

Végre megvan amire vártam, már majdnem elvesztettem a hitem, nagyon lassú volt a korrekció idáig. Amit három napja írok az most fog eljönni, vagyis az emelkedés akár egy új csúcsra. Piros zóna a minimum, amit el fog érni a papír (vagy az alsó részhez, vagy a felsőhöz, jobban fog kötődni, ha itt fordul).  A várakozásom a középső zóna (kék), de nem zárom ki, hogy egy jó hangulatban a felső kék zónát is eltalálja. Ami a lényeg 5 hullámban várom az emelkedést, ami felfedezhető lehet, így korábban meg lehet majd mondani a célárat, ha valaki ismeri az Elliott-i alapokat. Nagyon esélyes egy réssel nyitás is.

OTP órás chart:


A korábbi ábra, ahol látszik, hogy a kék zóna nyert, amit vártam:, csak az idő volt hosszabb:


"A magam részéről nagyobb esélyt adnék a kettes ábrán kékkel jelzett zónáknak, azon belül is inkább az alsónak. " -  várakozások hétfőtől