Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 21 November 2011

OTP várakozás - keddtől

Jól éreztem, hogy még nem volt meg c hullám, lefelé ment a papír és a várakozások szerint belezárt a zónába óráson, innen jöhet holnaptól egy emelkedés a célzónába, legalábbis ezt a verziót látom a legesélyesebbnek. Az emelkedés itt is lehet egy ED.  Miért gondolkodom sokszor háromszögben? Azért mert a jelen korrekciót (intermediate szinten) elhúzódónak gondolom a végét nagyjából december hónapra teszem, továbbá a piac, illetve a tömegek gondolkodásában a bizonytalanságot érzem, ide-oda ugrálnak.
Az emelkedés  természetesen elsülhet úgy is, hogy a korrekciók  időben elhúzódóak és az impulse hullámok időben rövidek, de lendületesek lesznek. Főleg a harmadik hullám területén (C/3). Azt gondolom, hogy a mostani pár hét után a tömegek nem hisznek az emelkedésbe és elkezdik short beszállókat keresni, majd az újabb szintek elérését követően  a legjobb vevők lesznek, akik felhajtják az árakat. Láttunk már ilyet, amikor a tömeg végig shortol egy emelkedést és a levegő  a fordulat előtt fogy el.
Ezt talán a korábbi támaszok, jelenlegi ellenállások átlépése után  lesz látható. Lássuk egyenlőre csak cca. 3.150 után (C/1/5. hullám) vagy 3300 után (C/3), milyen agresszív emelkedés valósul meg.

A fentiek inkább csak hangos gondolkodást jelentenek a részemről, ezért maradjunk a jelenlegi helyzetnél, az ábra alapján azt gondolom, hogy valamilyen úton (ED, impulse sima ötös) az ábrán látható célzónába megy el a piac, legalábbis ezt gondolom a legesélyesebb verziónak.

OTP órás chart:


bux - gyors

OTP - gyors

Csak egy elképzelés, de illene a nagy képbe is (csak a lefelé menet 5 hulláma zavar egy kicsit, mert a vezérlőelveket nem hozza, igaz az nem is feltétel, csak lehetőség). Az ábra alapján inkább egy LD lehet az ék, amiből esélyes a korábbi mélypontra a visszatérés, vagy egy nagyobb retrace.

OTP 10' grafikon: