Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 9 February 2012

Bux - nagyobb kép

Mi lehet ez az alakzat? Ez egy nagyon fontos kérdés nagy tf-n. Két elgondolás lehet nagyon reális a jelenlegi ismeretek alapján a sok közül.

1) Felfelé egy ZZ jött a teljes alakzat dZZ lesz
2) Felfelé egy ZZ jött és nagy a baj, mert kész  a 2. hullám, jön a Primary 3. lefelé

Érdekes elgondolás, hogy a lefelé tartó hullám 2007-2009 között A volt, akkor a váltakozás elve szerint ED-t kell keresnünk, erre figyelek, de talán most még nagyon korai fázisban vagyunk, hogy felfedezzük.

Egyenlőre mutatom a napi chartot és egy kis magyarázatot. A felfelé tartó hullámok csatornán belül maradtak. Ez számomra annyit jelent, hogy nem lehet egy ötös lökéshullám első három hulláma, hanem a csúcs után most a lefordulás következik be, mert ez korrekciós alakzat volt, egy Zigzag. Amerikáról tudjuk, hogy nincs kész a teljes esésre, ezért időben elhúzódó csúcs elérésre lehet számítani. Időt nehéz rá mondani, de hónapokban lehet majd mérni. (figyelem ez csak a lehetőségek közül az egyik verzió). Erősíti számomra ezt a verziót a MOL mozgása, ahol a mélypontról 5 hullámot látunk felfelé, lehet, hogy ott egy sima ZZ lesz miközben a buxban dZZ? Az elgondolás piros számozással látható az ábrán.

Bux napos chart:


A második verziót nagyon nem kell magyarázni, a szeptemberi mélypontok alá látogatunk, klasszikust idézve: "nem kicsit, nagyon"

Egyenlőre gondolatébresztőnek szánom, ha kicsit több időm lesz végigtekintek ismét a piacon.

USD/HUF kereszt február 9

Kivételesen ide is felteszem a deviza keresztet. A várt célzónába ért a piac. A kép alapján akár készen is lehet a fordulatra. Bizonyosat csak később mernék mondani, mondjuk 224 felett... A flat 2. hullám zavaró, mert ránézésre aránytalanná teszi a képet, az 5. túl rövidnek látszik.

USD/HUF 8H chart:




A többi devizát felrakom később a forex oldalra. Link

Bux1212 - gyors


Egyenlőre legyen egy gyors, munkaverzió, meglátjuk igazolja e holnapi nap, majd még írok róla, a csúcsról is.

Megjegyzések csütörtök