Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 9 August 2019

Piaci gyors

Gyorsan átfutottam pár piacot, így a reggeli kv mellett, nem túl mélyen.

EUR/HUF

 EURHUF esetén érdemes evidenciában tartani a következő lehetőséget.


OTT1

A héten rajzoltam ezt az ábrát a telefonon, még aktuális, még akkor is, ha talán nem megy fel annyira magasra, mint a rajz mutatja. Elliott-i tudással rendelkezők gondolom látják a rajz mögötti elképzelést hullámokra lefordítva. (B verzióban elszaladhat 300-ig, de 20% alatti esélyt adom most neki).



SP500

Szintén egy rajz, egy medvével szembeni alternatíva, melyet elvetettem (minimálisra csökkentetettem az esélyét a hét elején), de a hetes gyertya nem zárt és tegnapra pedig visszakúszott a piac. A hírre történő esésre nem jött - eddig - megfelelő follow through! Ezért igencsak evidenciában kell tartani. A megjegyzésem kb az volt a chartra, hogy jó nagy szívatás lenne.



Megfelelő, valódi 4h klimax után északra futott a piac, a hetes gyertya akár egy hammer is lehet, amire megerősítés esetéb fordulós jelzésként tekinthetünk.Ez a gyertya még nem zárt, kisebb tf-n a long jelzés elérte a célárat, elég erős ellenállás előtt a piac, a mai nap akár nagy momentummal le is fordulhat és akkor oda a "meglepetés" verzió.


Olaj

Az olajban hetes short jelzés van, ha kiveszi a low-t, akkor megerősítve. Bármennyire is problémás volt a felfelé kör, bármennyire is impulzusnak nézett ki, tört az elképzelés. Short setup célára - a megerősítés megérkezését követően - 33 körül lenne (első setup célár). Az új lowra futó spike egy ilyen cfd termékben nekem nem short megerősítés, ugyanakkor a long verziót is - mivel kritikus szint tört - további megerősítésig elvetem.

EUR/USD

Az EUR/USD jó helyen van ahhoz, hogy elinduljon egy fordulat, akár kész is lehet a régóta mutatott ED.
Ha a felfelé kör tovább folytatódik, lokális tetőt ér megfelelő belső szerkezettel, akkor jó esély van arra, hogy a felfelé haladó impulzus mellé még egy érkezzen, annak a momentumából lehet az első - megfelelően alátámasztott - következtetést levonni a lefelé kör befejeződésére.

OTP

A lefelé mozgás sokakat meglepett, pedig szerintem ott volt a charton, a minimum mozgásnál lényegesen többet tett meg a piac, az első igen erős támaszig eset, kicsit túllendülve azon. Komolyabban kellene elemeznem, de erre most nincs időm. A lényeg, ha a júliusi tetőt kiviszi, akkor új ATH az elsődleges várakozás, ha lefordul előtte, akkor és kiviszi a mostani low-t, akkor nem sok minden állíthatja meg a 10 K alá érkezésben.