Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday, 13 July 2012

OTP - gyors

Megvolt a kitörés nyitásban, ennek ellenére még nem lehet biztosan kijelenteni, hogy kész az ED (lehet csak 4. hullám volt), a következő fél órában erős északi irányra van szükség hozzá. RSI ideális 55 körül fogta az emelkedést, ami egy fentről jövő csatorna tetővel esett egyben, az esés a rajzolt hsz tetején és a FIBO bull támaszon állt meg. (eddig), a bull verziót támasztaná alá, azaz az ék végét, ha innen emelkedés kezdődne, erős, energikus hullámmal, RSI-n mellette kialakulna egy horog és értéke a 70-es zóna környékére menne.

Amennyiben negyedik hullám volt, akkor nagy eséllyel egy unalmas nap előtt állunk, mert 3420-3390 között mozogna a piac, a forgalom pedig leülne, délután vagy hétfőn fejeződne csak be az alakzat.

OTP 15' chart:


CET 10:46


Ott a horog, erősnek tűnő emelkedés indult (lendületesebbre számítottam), át kell vinni a 3420-at, mert ez még simán lehet a 4. hullám. Most lehet egy kis megálló 1-2-1-2, erő 3430, de főleg 3440 leküzdésével lesz.


CET 11:00

Kész lehet az ED, de ehhez át kell vinnie a 2. hullámnak gondolt pontot 3440-nél, egyenlőre csatornában van még, azaz felfelé 1-2-1-2 megy, vagy ZZ. A forgalom 3/3-nak kevés, RSI egyenlőre 60 környékén, szintén kevés 3/3-nak. Ha 1-2-1-2, akkor a felső csatorna foghatja meg az esést.

CET 11:15

ED verzió egyre nagyobb eséllyel kész. Megjött a forgalom is. Nehéz ezt már félkész ED-ként értékelni, de kimondani, majd a korrekciós báziscsatonán kívüli szép zárással fogom elfogadni. Kemény lehet ez a 3440.


CET 12:23

Lassan el kell mennem. Nézzétek meg a 30' chartot, törtük a lefelé tartó csatornát, RSI talán 60 és MA9 felett horogszerű dologra készül. ebből esélyes egy nagyobb emelkedés. Jó lenne ha 15' megnyúlna az 5. hullám, mert a harmadik nagyon tapadt a csatorna tetejére, ez nem tetszik.


CET 12:38:

Napi charton a bull támaszról rugaszkodik el a papír, a mai nap már a második gyertya. Ez azt jelenti, hogy napi szinten is számolhatunk egy kis emelkedéssel. Figyelem RSI MA9 alatt! 52-es szint elérése innen reális, de a 60 környékét sem zárnám ki, ami magasabb pontértéket jelent forintban. Az emelkedésnek egyelőre magasabb tf támogatása van. A chart többi része egyenlőre nem hordoz semmiféle jelentőséget, korábban készült verziót mutat be.


Az utolsó 15 perces ábra ma, ha visszajönnek a brókerek az ebédből, akkor esélyes, hogy ott egy horog alakul ki, ami további emelkedés irányába mutat.


Lehet én vagyok türelmetlen, de ennél gyorsabb felfutásra számoltam a csatorna áttörésénél, a teljes képhez hozzátartozik, hogy ez zavar.

OTP - 15' váralkozás

A 15' képen ami látszik, szerintem egy hosszú lábú ED, aminek valahol a 4-5 hulláma körül tarthatunk. Ha az ott ED, akkor a nyitást követő 2 órán belül meg kell valósulnia az ékből való kitörésnek. Lent 3.380-90 lehet egy erős támasz, fent a hosszú lábból számolt célár 3.500+. Egyenlőre a hangulatban nem látom azt a nagy optimizmust, kiváncsi vagyok mi fog történni, jön egy hír?OTP 15' chart:


Ha forgalmat is megnézem, akkor az kell mondanom, hogy 5. hullám elindult, mert meg nőt a forgalom, ezért egy mélyebb kezdés után emelkedés lehet, a kis tf, azaz 15' chart miatt, akár a réssel felfelé való nyitást is el tudom képzelni felfelé, mert ezen  tf-n ennyit változik a szentiment egy éjszaka alatt.

OTP 15' chart, forgalommal: