Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 7 March 2012

"A válságok a közgazdász szerint a bizalom elpárolgásával kezdődnek, s annak visszatérésével érnek véget." nem Elliottól származik, ennek ellenére jól megfogalmazza a lényeget, szerintem. Teljes cikk

A kérdés csak annyi, hogy jelenleg valóban van e bizalom a piacokon, visszatért e a 2008 előtti állapotokra, vagy talán helyesebb, ha azt kérdezem a mostani emelkedésnek valóban ekkora bizalmi alapja van?

A bux esetében nagy eséllyel a lefelé tartó kör egyenlőre véget ért, holnap fordulat lesz, irány észak. A délután említett célárakat újraszámoltam, a célzóna felső részét elérte a piac, látva a mai örömöt az USA-ban, nagy eséllyel megvolt az alj.

Hasonlóan az OTP-hez itt is megjelent a fordulós divergencia, az RSI 5. hullám végét jelzi. Az OTP kapcsán felmerült bennem a gondolat, hogy a bux miért nem ütötte át a korrekciós csatorna alját. Vagy azért mert más utat jár be, vagy azért mert az OTP előrébb jár. Magamban egy kérdést nem tudok még megválaszolni, lehet ez itt most 1-2-1-2 és majd a 3 hullám viszi át a csatorna aljat? Meglátjuk.

Bux órás chart:


A bejelölt zóna elsődleges, ennél könnyen akár magasabbra is futhat az index. A felfelé mozgásból lehet pontosabbat számolni, de mire holnap gép elé kerülök akár vége is lesz. 

Bux1212 órás chart:


Nagy az esélye a réssel nyitásnak, ha holnap reggelik nem romlik el a hangulat. Sajnos ez azt is jelenti majd, hogy nem lehet pontosan megállapítani, hogy hány hullám megy felfele. Az OTP ábráját látva esélyes, hogy holnap a bankpapír viszi majd az indexet is felfelé, érdemes figyelni.

OTP - várakozás csütörtöktől

Hellyel közzel az OTP a célzóna közelébe ért ma, ahonnan lefordult. Mivel tudom, hogy a hazai bankpapír nagy érdeklődésre tart számot, ezért szakítottam rá időt, hogy felrajzoljam a nagy mozgás után a lehetőségeket. Az ábra alapján baj van, az OTP nem maradt benne a korrekciós csatornában (szaggatott vonal), azaz amennyiben a számozás jó, akkor sokáig nem látható csúcsot hagyhattunk magunk mögött. Óvatosan bánok azért ezzel a megállapítással, mert nagyon komplex volt a felfelé kör zárása, majd utána az oldalazás. 

OTP órás chart:




Gondolom az a legfőbb kérdés, hogy mi lesz holnap(tól). Emelkedés (szaguldás?). Miért gondolom? Mert vége a Minor 3 hullámnak, korrekció jön. Továbbá Minute [v] hullám megnyúlt, márpedig megnyúlt 5. hullám esetében a követő korrekció általában magas, Minute [ii] szintjéig várható vissza, ami jelen esetben 50%-os retrace-t jelent. Továbbá megjelent egy erős divergencia, ami trendfordulót jelez. 

OTP órás chart:


Ami egy kicsit zavar a képben, hogy a Minute második hullám időben hosszú volt, a negyedik egy hirtelen száguldást csak abban az esetben tud elkövetni, ha háromszög alakul ki (vagy valamilyen kombináció, de akkor nem megy egyből olyan magasra, márpedig én erre most látok esélyt, holnap gyorsjelentés:o) 

Ha az RSI képét is megnézzük látjuk, hogy valóban 4. és 5. hullám között ott a divergencia, illetve vége egy ciklusnak.



Végül felrakom a stochastic képét is. Divergencia megjelent itt is, illetve mutatom ismét az Elliott ciklus negyedik és ötödik hullámára jellemző Stoch. képet, ami itt most egy határozottabb felfelé menetel után fordult vissza, gondolom sokakat beültetett long pozicíóba, talán ennek is volt köszönhető a megnyúlt 5. hullám.

OTP órás chart:


Még egyszer: a korrekciós trendcsatorna törése azt jelenti, hogy egy új ciklus indult el délnek. Felfelé csak korrekciók mennek. Az egyedüli kockázat ebben a megállapításban az, ha a korrekciós csatorna rosszul került kijelölésre.

Régen tettem fel a napos ábrát, ha ránézünk (figyeljétek az RSI-t!) látható, hogy a papír számára kevés jót tartogat a jövő.

OTP napos chart:


Bux - gyors

Megcsináltam az ábrát este, hajnalban meg nem raktam fel... most mérges vagyok magamra... itt van frissítve

Bux órás chart:


CET 16:49


OTP - gyors

Nagy elemzésre nincs időm, a legnagyobb eséllyel futó korrekciós zónát az ábrán jelöltem.

OTP órás chart:




Az alacsony retrace várakozás miatt a hsz itt is elképzelhető.

Bux - várakozás szerdától II. rész

A napos ábrába berajzoltam két lehetséges célzónát, ami a korrekció tekintetében, azaz az esés A-B-C vonatkozásában mutatja a lehetőségeket. A tegnapi esés nem tudta törni a korrekciós trendcsatornát, ami annyit jelent, hogy vagy nem harmadik hullámot látjuk, vagy még nincs vége a zuhanásnak. Ha áttöri az esés a korrekciós csatornát, csak akkor van értelme arról beszélni, hogy nem lesz már idén új csúcs, ha ez nem sikerül neki, akkor bizony a korrekció után újabb csúcsokat fogunk látni.


Felrakom a lehetséges számozást órás alapon, egyenlőre még fenntartással kezelem, mert a fibo szint nem szép, a zárásban történt hatalmas felrántásnál pedig látni kell, hogy mekkora a valóságtartalma. A [iii] hullám magas fibo szintet ért el, esélyes, hogy az [v] hullám is hasonlóan magas szintre megy. Ha tényleg kijelöltük a [iii] pontot, akkor esélyes hogy a korrekció vége 18700-18800 között lesz. Az egész lefelé menetben  nem számolok magas retrece szintekkel, erre érdemes figyelni. Továbbra is azt gondolom, hogy nem long a piac, egyenlőre még bear, nagyon bear!

Határidő esetében a visszakör 19300-350-ig juthat, ez az elsődleges célzóna, kicsi esélyét látom egy erősebb retracenek, de nyilván nem zárható ki. Időben a ma délelőtt, kora délután nagy eséllyel véget érhet a korrekció fázisa.

Van egy alt verzióm, mely szerint ez az esés csak egy első hullám, ebben az esetben a felfelé haladó korrekció magasabb szintre megy majd fel.
Érdemes arra figyelni, hogy a negyedig hullámban gyakori a hsz, ebben az esetben az első hullám lesz a korrekció legmagasabbra menő hulláma.