Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 24 May 2011

Kerülj előnybe - Elliott tréning magyarul

Van még hely Cimballi és Szarvasvadász  budapesti, jövő hét végi tréningjére, akit érdekel a link.

Bux1112 várakozás - 2011 21. hét III.

Éles emelkedés a mai nap. Rájöttem, ha valamitől "félek" és csak szemlélem, az általában bejön. Két napja írhattam, hogy lehet egy éles emelkedés, ma megjött. Naposon a fordulós gyertya remekül működött, hatalmas fordulat.

Bux1112 napos chart:


Egy gondolat a belső számozásra (C hullám), amit eddig nagyon kerültem.

Bux1112 órás chart:



Mindkét ábrában az általam várt mozgás szerepel, a holnapi esés célárának kisebb a beteljesülés valószínűsége, mert korrekciós B hullám lehet. (Nem tudom meddig fog menni, az ábra alapján egy éles 4. hullám, illetve a 3. hullám belső b hulláma lehet) Feltételezésem szerint 5-3-5 szerkezet, holnap folytatódik az esés, talán 23.100-200 környékére, majd ismét emelkedés lehet, de erre nagy pénzt nem tennék.

Bux órás chart:


Szépen visszament a csatornába a mai nap, további emelkedés (esés után) benne van a pakliban. Ellenállás 23.400 környékén, támasz a korábbi alj 22.100 környékén.

Mivel nem tudom a mai emelkedés belső szerkezetét felvázolni, nehezemre esik valamilyen célárat mondani a holnapi esésre. Valószínűnek tartom, hogy 3 hullámban fog megvalósulni, utána gondolnám longnak a piacot. Persze mindenképpen figyelve arra, hogy bármelyik pillanatban beszakadhat, nagyon.
A háromszög verziók egyenlőre elvetem, nem látszik reálisnak.

Ma próbáltam gyorsnak lenni, este azért még átnézem a négy mai elemzést.

OTP várakozás - 2011 21. hét III.

Komoly emelkedést produkált ma a papír, eljutott a lehetséges maximum érték (6.100) közelébe. Az OTP esetében nagyobb eséllyel sideways hullámot várnék, de most nehezen gondolom, hogy 5.700-at átvigye, erős támasz.
Az ábrába berajzoltam egy elgondolást, de nem biztos, hogy a célzónák jók. Holnap esésre számítok a papírban. A bizonytalanság oka, hogy az esés egy B hullám lesz, amire célárat mondani igen nehéz, talán 3-3-5 korrekciós szerkezettel állunk szemben, akkor 3 hullámban csökkenés, a korábbi mélypont magasságáig.

OTP órás chart:


Érdemes egy pillantást vetni a napos chartra is.

OTP napos chart:



A CHF továbbra is erőt mutat a korábbi hetekhez képest, érdekes, hogy az OTP ennek ellenére ilyen komoly emelkedést produkált, bár lehet, hogy a 160 helyetti 180-as fix ár segített rajta. A nap végén ismét megjelentek a 10.000-es kötések, a forgalom is erősebb volt, mint általában, igaz ez a 10 Mrd messze van azoktól a 70 Mrd-s napoktól...

CHF/HUF kereszt

Régen nézegettem az alpesi devizát, most feldobok egy hetes ábrát, elgondolkoztató, az amit mutat... Következő megálló 250 felett (?), ez még csak a (i)-(ii) ciklusból számolt célár.... Az adat még elég kevés a kijelentéshez, de mint az év végén írtam, már akkor magasabban vártam és most is azt gondolom, hogy sokkal magasabban lesz a vége...

CHF/HUF hetes grafikon:


Mol várakozás -2011 21. hét III.

A Mol árfolyama a várakozások szerinti utat járta be a felfüggesztésig, elérte a másodlagos célzóna alját egy szép fehér (zöld) gyertya formájában. Ha a jelölések jók, akkor 23.900 alatt állhat meg az emelkedése (ez a maximum érték).  
Nem tudom, hogy a mai bejelentésnek milyen hatása lehet a piacra, Elliottos értelemben ha jó, ha rossz nem fog sokáig látszani, ennek ellenére kiszúrás (vagy leszúrás) elképzelhető. Holnap most inkább eséssel való nyitásra vagy nyitás utáni esésre szavaznék a grafikon alapján.

Mol napos chart:




Fundamentálisan az elemzők az eddig megjelentek alapján rövid távon pozitívan, hosszú távon negatívan értékelik a bejelentést. További kérdés, hogy mennyire volt jó döntés a MOL megvétele 1,88 Mrd EUR-ért (cirka 500 Mrd forintért), a hírek szerint az IMF hitel fel nem használt részéből  (?!) és ez mennyire jó vagy rossz Magyarország megítélésének, valamint mi a kormányzat további szándéka az olajcéggel kapcsolatban. De ez már inkább politikai kérdés lesz, amiről nem szeretnék véleményt mondani (jót sem, rosszat sem, nem az én asztalom)

Bux1112 várakozás -2011. 21. hét II.

Réssel nyitás és beleesés a korábban jelzett célzónába (kicsit mélyebbre mint a fő számom jelezte). Naposon fordulós gyertya. A meglévő réseket megnézve, nekem az a gyanúm, hogy a tegnapi csak a szökési rés volt, azaz a korrekció után további esés lesz, meglesz 5 hullám lefelé.(Twer! ha szökési rés, akkor jól gondolom, hogy nem tölti vissza a rést teljesen ebben a visszatesztben?)
A korrekció nagy eséllyel vagy az első vagy második retrace szintig jöhet fel, sok függ a MOL-tól is.

Bux órás chart:


Bux1112 órás chart:



Bux1112 napos chart:





MOL várakozás - 2011. 21. hét II.

MOL tegnap csinált egy új mélypontot, ami beleillik a várakozásokba, őszintén megmondva azonban mélyebbre ment, mint gondoltam. Naposon nézve délutánra láthatóan jól visszajött, azaz csak egy nagy leszúrás volt. Első körben a két első retrace szintre mehet vissza, a továbbiakat majd meglátjuk.

MOL napos chart:

OTP várakozás -2011 21. hét II.

Nem emelkedett vissza, helyette réssel le a nagy célzónába, ahonnan a várakozások szerint fordult is, majd emelkedésbe kezdett. A tegnapi napon elérte az első retrace szintet. Ma reggel a CHF erősnek mutatkozik - a tegnapi árfolyamhoz képest - ezért esélyes, hogy tovább emelkedik és betölti a maga mögött hagyott rést. A második retrace szint lehet a célzóna 5.950-nél.

OTP órás chart:


Az eddigi képet személélve úgy gondolom, hogy meglesz mind az 5 hullám lefelé, azaz a korrekció után újabb mélypont várható, értéke a korrekciótól függ, előzetesen 5.500-5.600-at mondanám.