Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 9 May 2014

Kellemes hétvégét!


Mtel - HS

Elliotti kontextus alapján írtam pár napja, hogy érdemes a short lehetőségére figyelni, napos chart alapján, mert a piac elképzelhető, hogy fordulóponthoz ér hamarosan. A tegnapi órás jelzés után esély van arra, hogy naposon is jelzést adjon a papír, ami adott esetben jó RR melletti beszállót eredményezhet, az órás jelzés korrekcióra is utalhat, ami nem hoz lényegi fordulatot naposon, ahol véleményem szerint a kereskedési tf található a papírnál.
A hetes charton a fentiek mellett kialkulóban lehet egy fej-váll alakzat, íme:

Mtel hetes chart:

OTP - hetes

Az OTP hetes chartján a bearish sling besülni látszik, ami, mint korábban jeleztem bull jelzés. Tegnap napos charton áttörte a kritikus szintet, szintén bull irányba mutat.

Nem szeretem a kisebb eséllyel rendelkező verziót "figyelni", ugyanakkor követem. Nagyobb, azaz hetes tf-n, a kontextus a következő charton mutatom, a jelzett célzóna reális esély a következő hetekre. A ZZ c hulláma általában nem olyan erős, mint amilyen az a hulláma, ezért reális, hogy az emelkedés lassabb lesz. Ugyanakkor a célzóna időbeli lehetőségre is utal!

OTP hetes chart:

A verzióban a hírre történő esés miatt csonka 5. hullám van, nem szép, azonnal nem is szeretek vele számolni, a jelenlegi helyzetben azonban a legesélyesebb verzióvá lépett elő.

A hírek - főleg Ukrajna és a devizahitel vonatkozásában - rángathatják a papírt, ami miatt heves mozgásokat nem lehet kizárni, sajnos ezek a rövidtávon ható hírek megnehezítik az elemzést.