Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 26 November 2023

Bux - frissítés 11.26

Az előzetes várakozások szerint délre fordult a magyar index. A sáv közepét letörte az árfolyam az elmúlt hét folyamán, így növelte az esélyét annak, hogy lemegy a sáv aljára az árfolyam.

Elliotti kontextusba helyezve a mozgást, reális esélye van 55780 elérésének, egy másik eshetőséget figyelve pedig 54820, vagy 54600 lehet a mozgás célja nagyobb trendszint korrekciós célárainak vonatkozásában (ez utóbbi egyben ideális korrekciós célár is lehet). 

A gyertyaformációkra figyelve az emelkedő csatorna letört, megtörtént  a csatorna aljának visszatesztje is. A formáció célára 54600 alá mutat.

Egyelőre érdemi korrekció északi irányba nem bontakozott ki, ami azt jelenti vagy gyors lesz a mozgás és a szerdai zöld gyertyával gyakorlatilag lerendezte az index a szükséges korrekciót, vagy a közeli jövőben egy emelkedő, oldalazó mozgás fog kibontakozni a célárak elérése előtt. 56000 korábban többször támaszkét viselkedett, így az említett korrekció akár a jövő héten el is indulhat.


A piac képe naposon inkább bear, ahol az esésben északi irányú korrekció kibontakozhat, ugyanakkor magasabb trendszinten (hetes idősíkon) pedig még bullish a kép, erre a trendszintre tekintettel elsődlegesen korrekció mozoghat délre. Azaz a déli mozgás napos bear képe, a magasabb trendszint korrekciós mozgását mutatja, melyből időlegesen északi irányú korrekció bontakozhat ki.