Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 29 November 2010

OTP

Az órás grafikonon  a zárásban megjelent egy dragon fly doji, ami gyakran eső trendben egy fordulós jelzés. Az elliottos ciklusokat figyelve egy ötödik hullám végét is jelezheti. Eltudom képzelni, hogy holnap még nyitásban, vagy egy kicsit később kiszúr 4.770 környékére, de utána az esés megállására számítok. Egyenlőre az indikátorok még nem jelzik a fordulatot, de lassan számítani lehet rá. Az OTP esetében még mindig áll, amit a kitekintésben írtam vasárnap.

Órás chart:

Natur Bux

Nem hagy nyugodni a mai helyzet. Általában nem az határidős terméket elemezzük, hanem az alap indexet. Megnéztem a Buxot, hogy mi látható rajta. Nos, a következő megálló 20.000 pont, ha ezen átmegy, akkor további komoly esésnek nézhetünk elébe. A 20.000 mindenképpen támasz, következő komoly megálló azonban néhány száz ponttal lejjebb van. Következtetés a 20.000 határ megfogja az esést. A célzónát ma már elérte, esetleg holnap egy gyengébb nyitás és jöhet egy korrekció. Pszichikailag a 20.000 egyébként is támaszként jelentkezik kerek volta miatt. Érdekesség, hogy a korábban várt 5. hullám  a flat (3-3-5) korrekcióban itt szépen teljesült.

Órás chart,  Bux:



Bux1012 - Várakozás 10.11.30

A mai várakozásom nem egyezett a piac mozgásával, azaz a számozás nem megfelelő. Az ábrán feltettem piros számozással egy lehetséges verziót, de óvatosan kezelem. Ez alapján a piac 20.000 pontig csökkenhet, ahol eléri a piros 5-öt és a V-t is. Természetesen a mai low az összes korábban említett célárat felülírja.
Érdekes, hogy a 1112-es határidő már más mozgást írt le, lehet, hogy annak van hatása, hogy az emberek zárják a 1012-es pozikat és a 1112-es kötik újra.

Órás chart: