Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 11 May 2014

Mtel - napos

Írtam a héten, hogy érdemes megfelelő fordulós jelzés esetén shortolni a papírt. Elliotti összefüggésében egy ZZ ment felfelé. A-B-C, csatornában mozogva C =161,8 A szintet elérve, a csúcstól induló esés 61,8%-át tesztelte vissza, ami tipikus korrekciós szint a papír esetében.  
A várakozásoknak megfelelően a bollinger felső szalagjának átvitele után lefordult, melyre a várakozások szerinti fekete gyertya is megérkezett következő nap.
Kereskedési szempontból  naposon megjelent egy erős fordulós jelzés, ami triggerelődött, a trigger nem olyan erős, mint a fordulós jelzés volt, de a kettő együtt már értékes, főleg a megfelelő helyen megjelenő órás divergenciával, amire utaltam is a megjegyzésekben.
Kisebb tf-n sajnos nem lehet szépen számozni a lefelé kört, sajnos a papír esetében az órás tf kicsi ehhez, sok az oldalazás, ez a papírra jellemző, elemzési szempontból kellemetlen sajátosság.

A hét első napján  nagy eséllyel egy fehér gyertya jöhet, de ezután további esésre számítok. Az első jelentős támasz valahol 317-320 környékén van (ha esik a papír ez egyben a mozgóátlagok várható szintje is lehet!), fent ellenállás 330-331-nél, azonban ha megtámadja a 330-at az vszinű időlegesen átviszi. (erre most kisebb eséllyel számítok, de nem tudok kizárni egy flat 4. hullámot, mert az esetek egy kis százalékában - gyenge impulzus esetében -  a harmadik hullám nem viszi át a korrekciós csatornát és ZZ-nek tűnik).
A hetes charton jelöltem egy HS lehetőséget, ami a kisebb tf-kel összhangban esésre utal. 

Kereskedési szempontból egy jó swing short lehet, stop helyszín kereskedési stratégia függvényében 331 vagy 336-37, célár 290 alatt, esélyes az új low, azaz 272 alá is benézhet 1-2 hónapos időtávban., ami jó RR-rel kecsegtet. Természetesen tuti helyzet nincs, de a magas risk-reword alapján megfelelő stratégiával érdemes lehet megjátszani a kockázatot vállaló kereskedőknek, amennyiben a saját kereskedési rendszerük szerint is ebbe az irányba mutatnak a jelzések. (Figyelem! Ez nem kereskedési ajánlat, semmilyen garancia nincs arra, hogy a piac ezt az utat választja! A jelenleg rendelkezésre álló és elérhető adatokból készült és az elemző véleményét képezi, a piac az elemző véleményével ellentétes utat is választhat!)

Naposon érdemes figyelni, hogy nem alakuljon ki a shorttal szemben egy bullish slingshot! Az esély egyelőre meg van rá!

Mtelekom napos chartok:



A hetes HS egyelőre csak a lehetséges elliotti összefüggések támasztják alá, a következő hetekben szép fekete gyertyáknak kell megerősíteni az elgondolást.

Mtelekom hetes chart: