Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 21 October 2010

Hezitáció

Mi az oka napok óta tartó hezitációmnak? Két verzió között örlődöm:

A korábban említett rövid távon bull verzió mely esetében a 3. hullám helyének meghatározásában két verzió volt, az alt verziót vettem elsődlegesnek, ahol a 3. hullám egy megnyúlt hullám (161,8%-a az 1. hullámnak, ábrán zöld fibo vonallal jelezve a lehetséges szintje - 23.850-23.900 környéke)

A kérdés, hogy az 5. hullám megvalósulást e vagy sem ? Az 5. csak csonka maradt (1 verzió), vagy még nem láttuk és még mindig a negyedik hullámban vagyunk (2. verzió). (Csonka számozás pirossal, nem csonka ALT zölddel.)
Tovább árnyalja a képet, hogy az ábrán látható kék számozású háromszögben sok a kinyúlás ezért nehéz a pontos célárakat meghatározni, Egyébként a háromszög egy magasabb rendű hullám A hulláma, B-ben esés és most jönne C öt hullámban, mely alapján a célár szintén a már említett 23.900-23.100-as zóna. A kiszúrások miatt azonban 100-as eltérés van, amit a fibo 100% feletti szintek tovább növelnek.

Remélem jó bonyolult volt, mert ennél csak a következő ábra bonyolultabb:


Miért erősödik bennem a gyanú, hogy az 5. csonka maradt?
Mert lementem a tegnapi esést megnézni 10 perces bontásban 5 hullám jött le, majd most láttunk emelkedést három hullámban,  ez 5-3-5 korrekcióra utal (a-b-c), ahol a b hullám már nem tud visszamenni a kiindulási szintjéhez, azaz az 5. csúcsába, jelen esetben 23.850-hez.

Ha valaki tudott követni és mindent lát és érti az ábrát is annak gratulálok. Aki nem az kérdezzen nyugodtan!

...és jön a harmadik verzió.o) az eredeti számozás alapján próbáltam meg felrajzolni a 3. hullám utáni állapotokat, itt nem csonka az ötödik, de a harmadik és 5. hullámról nem tudom eldönteni, hogy határértéken belül belefér e vagy sem, itt azért megerőszakoltam egy kicsit az ábrát, főleg az első hullám nagyságát. Általában, ha túlságosan erőltetett valami, akkor az nem jó, szóval nem tudom....
Talán nincs jelentősége, hogy ez vagy a korábbi alt verzió a jobb e, ha megvolt az 5. komoly esés, ha nem akkor még északra próbálkozás jön, esetleg további alhullámok a 4. belül.


Mi kell, hogy valamelyik verzió irányába eldőljön a kérdés?
Vagy 23.900 fölé menjen az index értéke
Vagy erős esés 23.400 alá, minimum

Nincs már sok idő hátra, hogy végre tisztábban lássunk!
Az általam figyelt indikátorok egyenlőre azt mutatják, hogy a C hullámban vagyunk vagy egy újabb alhullámban (sideways-en belül) lefelé a nagy 4. hulámban, azaz holnap esést várok a kereskedés első óráiban. ( extrém esetben egy oldalazás)
Lefelé a támaszok:  23.520, 23.400-450 és komoly támasz 23.300-350 (ezt szerintem csak a c hullám tudná átütni)