Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 22 February 2018

EUR/USD - alternatíva

A mozgás belső szerkezete nem tetszik. Bár naposon könnyen számozható C-nek a mozgás, bennem folyamatos kétségek vannak, mivel nem a hullámra és az alhullámokra jellemző belső mozgást látok (persze ez nem kizáró ok, de szokatlan). Vagy hamarosan erőteljes esés indul (új low naposon) a long próbálkozás megbukik, vagy a berakott alternatív számozás sokkal reálisabbá válhat (jövő héten új high-t is jelenthet ez).
Tudom sokan akarják megérteni, beszámozni a chartot jól, de ebben éppen ez a művészet, hogy megértsük folyamatában a piac mozgását, részhullámokból következtetéseket vonjunk le, ami ha őszinték vagyunk magunkhoz nem mindig sikerül tökéletesen, kitartás és sok-sok gyakorlás, no meg persze egy halom szerencse is kell mindehhez.
A kicsi  H4, jelöltem is rajta a meredekséget ami zavar, ez inkább a és c hullámra jellemző, nem 1-2-3-ra. Ezért is kezdtem az ED verzió lehetőségét emlegetni, mert ott a belső szerkezetnek ez jobban megfelel.
Tanulásra szerintem használható a chart, a kérdés leginkább a iii és [iii] hullámok kijelölésében merül fel, ez a korábban ismertetett verzióm alternatívája.

EUR/USD napos chart (4H betéttel):



Bitcoin

A hetes támasz megfogta a kriptovaluta esését és jelentős emelkedés ment végbe az árfolyamban (az emelkedést jeleztem, a min. célzónákat szépen átlépte a piac). A jelenlegi helyzet kétesélyes. A felfelé kör még kinőheti magát impulzussá, ebben az esetben talán soha nem látott csúcsok következnek, ha a 8.000-et letöri, akkor nagy az esélye az összeomlásnak, erre utalhat majd az, ha a jelenleg elindult esés begyorsul, ha megfordul, akkor pedig az első lehetőségnek lesz nagyobb esélye. 13.000 szint momentumos átlépéséig a long verzióban nem gondolkoznék, shortot pedig 8.000 alatt nézegetném (de nem kereskedem a kriptokat).

BTC/USD napi chart: