Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 7 October 2012

OTP

Először nézzük a hetes ábrát. A hetes ábra alapján a piacot bullnak tartom. MACD vételi jelzése óta töretlen az emelkedés, érdemes azonban fizetni, mert nulla közelébe ért az indikátor értéke.

OTP hetes chart:


RSI alapján is bull, egy horog MA9 felett a további emelkedés irányába mutat.

OTP hetes chart:


A legnagyobb kérdés továbbra is, hogy a korrekciós mozgás alapján történő emelkedés micsoda. Lehet a 2008-as esés korrekciójának C hulláma, nekem ez a verzió tetszene a legjobban. Végre szép "right look" lenne az emelkedés és minden a helyére kerülne, ráadásul a lefelé menet esetében esély lenne hetes szinten is impulsokat látni. Második lehetőség, hogy egy ED tart délnek, annak is a második Primary [B] hullámát látjuk (piros számozás). Elliott szerint helyes lenne, ugyanakkor kereskedési szempontból min. 3-5 év szenvedés jönne, mialatt a forgalom minimálisra esne. Harmadik lehetőség, hogy amit látunk egy második hullám felfelé. Ezt korábban azért zártam ki, mert a korrekció időben már túl nagy lenne, DE erre vonatkozóan nincsen szabály, azaz a lehetőség adott, ennek ellenére nem tartom a legjobbnak. Az ED (zöld) verziónak a legnagyobb kérdése, hogy miért ilyen lapos az emelkedés, ennél dinamikusabban kellene északnak mennie.

Napos ábra alapján azt mondom, hogy nagy eséllyel ez egy flat b hulláma. Ideális esetben 105%, 127,2%. A piac az első szint fölé szúrt, de a másodikat nem érte el, azaz a piac pénteken csak felszúrt, de a záróár nem maradt felette, ez alapján még nem tudok biztosat mondani. Ebben a vonatkozásban ezen a tf-n hétfői mozgás sokat fog mutatni.

OTP napos chart:


Órás charton egy lehetséges számozást tettem fel, aminek talán a legnagyobb esélyét látom. A számozás alapján az emelkedésnek akár vége lehet, vagy egy kis kiszúrás holnap délelőtt még belefér. RSI értéke folyamatosan magasan van, nem lepődnék meg, ha ez az extrém optimizmus a hétvégén elfogyott volna, ráadásul ügy tűnik egy ED lehetett kis tf-n, egy záró alakzat. 
Fordulatról konkrétan beszélni nem érdemes addig, amíg annak kézzelfogható jelét nem látjuk, a piac péntekig olyan optimizmust mutatott, ami az eszét vesztett tömeg érzetét kelti, egyenlőre órás tf-n. Az ábra alapján eszembe jutott Cimballi kb két évvel ezelőtti megnyilvánulása, amikor leírta, hogy a nagy esést egy extra optimizmus fogja megelőzni, egyenlőre ezt csak órás alapon látom.

OTP órás chart:


Végezetül egy chart, amit nem tudom, hogy feltettem e valamikor, de a héten valaki utalt rá. Számomra is meglepő, hogy hetekkel ezelőtt skiccelt ábrán belül van a piac. Egyenlőre csak, mint érdekesség tartom számon. Íme: