Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 15 March 2015

Bux

Így állunk most. Elsődleges célár elérve, ami meg is fogta az emelkedést. A kérdés, hogy felmegyünk-e a másodlagos célárra vagy sem. Az első hullám  8-9 napig tartott, az 5. esetében hétfő lesz a 9. A 8. napon új csúcsot csinált a piac, óráson fordulós jelet mutatott, de nem tudok még neki hinni 100%-ban.

Bux napos chart:


USD/HUF - még mindig a parabola réme

Pár napja írtam az USD/HUF esetében a lehetséges parabolikus mozgásról. Az igazság az, hogy legelőször ez év január elején jelent meg a gondolat a fejemben miközben a rubel dollár chartját néztem, hogy az ott történt indulás nagyon hasonlít a forint helyzetére. Jelenleg még mindig kicsi esélyt adok rá, azonban ami zavar, hogy a piac továbbra sem törte ezt a lehetőséget, sőt több charton is erős bull jelzés van, mintha meg akarná erősíteni, hogy ebből parabil. A piac elkezdett gyorsulni, ami a hetes gyertyákon szépen látható, de nagyon erős a hónap közepén még befejezetlen havi gyertya is, ráadásul nagyon rossz helyen egy rsi horog kezdett el kialakulni, melyből komoly északi irány lehetne (feltéve, ha marad - még nem zárt).
A havi charton szépen elérte a célárat a piac és talán egy ellenálláshoz is érkezett, ami kis reményt ad, hogy a forint a dollárral szemben nem kerül a rubelhez hasonló pályára (korábbi kép: Link)

USD/HUF havi chart:


A hetes kép szintén erősen bull, hatalmas teli fehér gyertyákkal tör északra a piac, a gyorsulás szépen látszik, csak reménykedhetünk, hogy a jövő héten a lassulásé lesz a főszerep és nem gyorsul tovább a piac, ez pedig csak egy klimax és nem a parabola alja.

USD/HUF heti chart:

Napos charton szintén gyorsulás, horog a havi charthoz hasonló helyen. Elsődleges célár 296, figyelni kell, hogy a szint környékén mi történik (291-t még nem vitte át meggyőzően, ennyi fölé szúrás belefér, 291-re is lehetséges célár volt).

USD/HUF napi chart:


Link Jó lenne, ha törne, persze most magam ellen beszélek a hatalmas forint shortom miatt, de jobb érzés  forint longban lenni...

Ciklus c of B - OTP

Évek óta keresem a megoldást nagyobb tf-n a mozgásra a magyar piacon. A nyugdíjpénzári pénzek elvétele sokáig megoldást jelentett a charton látható mozgásra, azonban 2015 év elejétől kibontakozott mozgás egyre inkább abba az irányba terel, hogy a háttérben lévő verziót előtérbe kell helyeznem. Nem megyek bele egyelőre mélyen, a jobb érthetőség miatt, íme az OTP havi chartja. Jelenleg fokozottan figyelem, mert simán lehet egy vákuum a felfelé mozgás, majd meglátjuk, de eljött az idő, amikor már nem magamban tartom, hanem nyilvánossá teszem az elképzelést. Nem írtam 2015. évre vonatkozó elképzelést, mert annyira nem volt egyértelmű a kép, ha az lesz megteszem. Ebben a chartban egy brutál (valóban brutál!!!) bull kép van 2015 és talán 2016 első felére, olyan célárakkal, melyet le sem merek írni.

A chart előtt álljon itt az egyik kedvenc mondatom! 

Trade the number, not your dreams!