Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 12 October 2010

BUX - esés, vagy emelkedés


A fenti ábra a BUX mozgását mutatja heti szinten, a kérdés, hogy a piros vagy a kék számozás lesz a nyerő.
Jelenleg nagyobb esélyt látok a kék, azaz bearish verziónak. A piac heti szinten a túlvett zóna közelében tartózkodik, illetve az ábrán is megfigyelhető divergencia is ezt erősíti. Ha a kék számozás lesz a nyerő, maximum pár héten belül jelentős esés fog bekövetkezni.

Bux1012 órás - rövid távon bull verzió


1) verzió

A kék számozás a korábbi emelkedés korrekciós alakzata, ahol ALT A-B-C-D-E a ciklus A poziciójában foglal helyet, az ebből számított célára C-nek 23.900. A korrekciós alakzat 3-3-3-3-3 - összekötő és zig-zag, azaz 5-3-5-3-5 hullámszerkezet.

2) verzió (zöld karikában a számok)

Egy új Elliot ciklus számozása, ahol a megnyúlt hullám a 3., ebből számolt célár az 5. hullámnak 23.900. Ez a számozás mindaddig él, amíg a negyedik hullám nem sérti meg az esésben az elsőt.

Mindkét esetre igaz, hogy a csúcs zónája 23.850-24100 között lehet, a korrekciós alakzatok függvényében is. Tekintve, hogy a fenti két verzió különböző hullámszinteket takar, ezért a két verzió tulajdonképpen egy is lehet. (sub-minuette és minuette) 
Érdekes lenne, ha a fent említett célárakat teljesítené a piac, majd fordulna, mivel ebben az esetben Minor 2 hullám végéről is beszélhetnénk, ami 61,8%-os retrace szintet jelentene, valamint a Minute hullám B pontját is kijelölné. Indulhatna a Minor 3 és Minute C délnek (bearish piac)  Ebben az esetben Minor 3 vége meghaladja a korábbi (2008-2009) mélypontokat.

buxelliot: Létrehozás

buxelliot: Létrehozás: "A blog létrehozásának a célja, hogy Elliot módszere és a Technikai elemzés iránt érdeklődők közös helyet találjanak.... A többit az élet hozza..."